FOTO: Kaip Mamyčių klubo vaikučiai virto "gėlėmis", "liūtais", "paukščiais"

FOTO: Kaip Mamyčių klubo vaikučiai virto "gėlėmis", "liūtais", "paukščiais"

03. Feb 2014, 20:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Žvarbų praėjusį šeštadienį nuo pat ryto pradėjome ruoštis susitikimui - juk pirmą kartą dalyvausime vaikų jogos užsiėmime studijoje „Vija Pinavija“ (Žygio g. 92, Vilnius) Gaila, maniškė Saulutė susirgo, tad teko važiuoti be jos - tiesiog smagiai paplepėti su mamytėmis, kol vaikai sportuos :)

Štai šauni mūsų kompanija: Gintarė (pirma iš dešinės), Violeta, Laura, Nadiežda ir aš - Eglė:)

20140203193124-79227.jpg

Ačiū vienai iš "Vija Pinavija" šeimininkių Akvilinai, kuri mus pavaišino be galo gardžia žolelių arbata šaltoką rytmetį ir skanėstais, o vaikučius pradžiugino balionais.

Vaikų joga - kas tai yra?

Vaikų joga kardinaliai skiriasi nuo suaugusiųjų, nes viskas vyksta žaidybine forma. Vaikučiai jogos fizinių pratimų (asanų) pagalba yra kviečiami persikelti į gamtos, daiktų, gyvūnų pasaulį ir „virsti“ medžiu, liūtu ar žuvyte. Tai smagi treniruotė kūnui, susikaupimas protui ir kartu labai atpalaiduojantis žaidimas vaikų emociniam pasauliui. Jei suaugusieji savo veiklą suvoktų ne kaip sunkią  rutiną, o  kaip žaidimą, daug daugiau nuveiktų. Vaikai yra mūsų pagrindiniai mokytojai.

Kuo naudinga joga vaikams:

  • įgyjami geri sveikatingumo pagrindai, kurie tampa įpročiu, todėl paaugus be jokios prievartos pasirenkamas sveikesnis gyvenimo būdas;
  • vaikų joga padeda jaunam kūnui optimaliai vystytis, formuoja gražią laikyseną, tiesų ir lankstų stuburą, teisingą kvėpavimą, darnią vidaus organų veiklą;
  • gerėja motoriniai įgūdžiai, pusiausvyra, lankstumas;
  • stiprėja organizmas. Kvėpavimo pratimai puikiai apsaugo nuo peršalimo ligų, o užklupus ligai - vaikas sirgs trumpiau, greičiau atsigaus po ligos;
  • išmokstama koncentruoti dėmesį ir jį išlaikyti. Tai pagerins bendravimo įgūdžius ir pasiekimus moksle;
  • išmokstama išlaisvinti emocijas ir išeikvojamas perdėtas aktyvumas;
  • vystomi ir socialiniai įgūdžiai. Ugdomas pasitikėjimas savimi.

20140203193438-60923.jpg

Treniruočių studijoje "Vija Pinavija" jogos užsiėmimai vyksta 4-12 metų vaikams. Vaikų jogos užsiėmimus veda trenerė, baigusi tarptautinius Jogos mokytojų kursus, turinti Šivananda Jogos mokytojo kvalifikaciją - Laura Bulybenko.

Na ir mamyčių atsiliepimai apie vaikų jogą:

Gintarė (gintarep) su 5 metų Birute:

Labai ačiū už šiltą mūsų, mamyčių, susitikimą bei vaikučių užimtumą. Labai buvo jauku ir miela pabendrauti begurkšnojant dieviško skonio arbatytę (ai, kaip norėčiau sužinoti šios arbatos sudėtį). Valanda praskriejo, kaip dešimt minučių, kol mūsų  vaikučiai su trenere užsiiminėjo joga. Dukrelei irgi "per greitai" prabėgo treniruotė, todėl kai tik grįžom į namučius, Birutė atsinešė jogos kilimėlį ir mus su tėte "reketavo" sportuoti drauge. Tą vakarą dukrelė buvo jogos mokytoja, kuri demonstravo: "gėlę", "paukščiuką", "medžiotoją"," šuniuką", "drambliuką" ir pan. bei mus gyrė, kad mes "mokomos puikiai". Ačiū dar sykelį.

Laura (laurazvirblis) su 4 metų Vakare:

Praeitą savaitę vyko net trys Mamyčių klubo organizuoti susitikimai. Su vaikučiais ir vien mamų. Naudingi ir smagūs visokie.

Į studiją Vija Pinaviją buvome pakviesti šeštadienio rytą. Vakarė taip laukė jogos pamokėlės, kad atsikėlusi 6 val. ryte puolė ieškoti tinkamos aprangos ir žadinti mažąjį brolį - anksčiau pabus, greičiau pavalgys ir galėsim palikt tėčio priežiūrai.... O studijoje mūsų laukė tik 11.30 val. Ech, sunku. kai nepažįsti laikrodžio.

Atvykom pirmos. Mus pasitiko studijos darbuotojos ir mergytė Ugnė, lankanti jogos užsiėmimus jau seniai. Buvom pakalbintos, pažaidintos ir pavaišintos. Laukėm kitų mamų su vaikais. Jauku, malonu ir gera...

Užsiėmime vaikučiai dalyvavo be mamų. Mes smagiai plepėjome už durų. Apie viską. Kaip keista, kad suvienija skirtingų požiūrių, pomėgių ir gyvenimo būdo mamas. Mataisi pirmą kartą, bet kalbėtis gali laisvai ir nevaržomai. Nesistengdamas įtikti ar patikti. Nes vienija vaikai ir smagu papasakot tiek apie savus, tiek paklausinėti apie kitus :)

Užsiėmime vaikus palikti buvo lengva, nes trenerė pakalbino, papasakojo kad teks būti vieniems ir Vakarė neprotestavo pasilikti. Po užsiėmimo prašė, kad grįžtume ir kitą kartą... Pasakojo, kad tai buvo mankšta, bet geresnė nei darželyje, nes reikėjo žydėti kaip gėlytei ir riaumoti kaip liūtui.

Ačiū Mamyčių klubui ir studijai Vija Pinavija, kad Vakarė galėjo pamėginti jogą. Tikiuosi grįžti ir pati, nes, deja, šio užsiėmimo nesu bandžiusi. O be to, sakė turintys užsiėmimų ir mamoms su kūdikiais. Kai mažasis Mantukas išsikapstys iš slogų, pamėginsime ir šį užsiėmimą :)

Nadiežda su 4 m. sūneliu Danieliumi:

Su savo vaikučiu teko pirmą kartą pabuti vaikų jogoje. Šiaip mano vaikas yra nedąasus, bet manau, kad jam patiko, nes paprašytas tėčio parodė porą pratimų, kuriuos darėme jogoje. Labiausiai patiko - "Liūtas"! Dabar naudojame šį metodą, kai užeina "ožiukas". Kol kas padeda :-):

Su mamyčių kompanija neteko daug pabendrauti, nes mano mažiukas buvo labai nedrąsus. Juk tai mūsų pirmas kartas :-) Kiek teko pabūti, tai visos labai draugiškos ir malonios. Širdingai dėkojų už tokį šiltą priėmimą ir galimybę atsipalaiduoti :-):-):-)

Violeta (sraigiukas) su 4 metų Mildute:

Mildutei labai patiko joga, visiems pasakojo, kad buvo sportuot, kad darė liūtą, gėlytę. Namuose rodė, kaip daromas vienas ar kitas pratimas. Klausia, kada vėl eisim :)

Na o visos smagios akimirkos iš vaikų jogos - FOTOBLOGE!

Iki kitų šiltų susitikimų :)

redaktorė Eglė

sraigiukas sraigiukas 04. Feb 2014, 12:41

Labai didelis ir nuoširdus AČIŪ Akvilinai ir Mamyčių klubui už puikiai praleistą laiką prie arbatos puodelio, o vaikučiams sporto salėje 😀

Mamyčių klubas Mamyčių klubas 04. Feb 2014, 10:01

Akvilina prašė padėkoti visoms mieloms mamytėms ir mažiesiems jogams: "Mus įkvėpia tokie atsiliepimai 😀"

rainiukas rainiukas 03. Feb 2014, 20:46

šaunios mamytės, kad rūpinasi mažyliais, labai gražios foto, vaikas pamatęs puolė išbandyti pozas🤗