Gaminame kartu su vaiku! Granola - sveikatingumo bomba

Gaminame kartu su vaiku! Granola - sveikatingumo bomba

01. Aug 2013, 16:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Jūsų vaikas  pripratęs pusryčiams kirsti dribsnius su pienu? Ir tai - labai geras mažžojo smaližžiaus pasirinkimas. Jei norite, kad pusryčiai būtų ne tik skanūs, bet ir sotūs, pats laikas išmokti gaminti traškią ir saldžžią granolą, kas, paprastai tariant, yra dribsniai, pakepinti su medumi. Tačiau tai toli gražžu ne viskas... Kartu su maisto studija "Čiop čiop" ir mažaisiais išmokime ją pasigaminti!

Šie dribsniai ruošiami su gausybe įvairių priedų, o skanaujami gali būti įvairiais būdais. Dažžniausiai granola valgoma pusryčiams su pienu, kefyru ar natūraliu jogurtu.

Pirmosios, biržželio mėnesį vykusios, kulinarijos lofto Čiop Čiop "Skonių stovyklėlės" metu jos dalyviai patys pirmąjį kartą gaminosi apskrudusią granola. Pirmasis bandymas buvo sėkmingas ir be galo skanus. 

20130731223833-38645.jpg

Granola dažniausiai ruošiama su avižžiniais dribsniais, tačiau nesuklysite ją gamindami ir iš grikių, ryžžių ar kviečių dribsnių. Avižžos suteikia lėtai pasisavinamos energijos, tad sočiai jaučiamasi ilgesnį laiką. Geriausia nepirkti greito paruošimo dribsnių, nes jie jau nebeturi tiek maistinių medžiagų.  

20130731223945-54169.jpg

Sudėtinėms dalims sulipdyti vieni naudoja sviestą, kiti – alyvuogių aliejų. Jei norite išvengti didelio kiekio cukraus, keiskite jį natūraliais saldikliais, pavyzdžžiui, medumi ar klevų sirupu. Saldumo suteiks ir džžiovinti vaisiai.

 O šįkart siūlome jums pasigaminti traškią ir sočią granolą su riešutais.

RECEPTAS

Sumaišykite 400 mililitrų (du puodeliai) pilnagrūdžžių avižžų dribsnių, 50 gramų lazdyno riešutų, 50 gramų migdolų ar kitokių jūsų mėgstamų riešutų, puodelį kokoso drožžlių. Ištirpinkite 75 gramų sviesto, 75 mililitrų rudojo cukraus ir kelis šaukštus medaus.

Kaip gaminti? Keptuvę su sausais ingredientais dėkite ant ugnies, užžpilkite sviesto, medaus ir cukraus mišinį ir nuolat maišant kepkite maždaug 10 min. Pastebėsite, kaip granola pradės ruduoti. Svarbiausia, laiku išjungti ugnį ir jos nesudeginti!

Skanaus!

20130801134447-90861.jpg

Jei pastebėjote, kad jūsų vaikai vis nesitraukia iš virtuvės ir nuolat klausinėja, kaip gaminti picą ar šokoladinius keksiukus, žžino bent penkių daržžovių pavadinimus ir maistu gardžžiuojasi lyg tikras gurmanas - suteikite jam galimybę išmokti pačiam paruošti skanius patiekalus savo šeimai!

Būti geru kulinaru jau nuo mažžens - didelis privalumas. Antrą kartą šią vasarą vyksiančios "Skonių stovyklėlės" dalyviai įsitikins, kad virtuvė - vieta, kur reikia daug fantazijos ir žžiupsnelio pastangų.

Daugiau informacijos: http://www.ciopciop.lt/kursas/skoniu-stovyklele-65

02. Aug 2013, 10:00

Įdomiai 👍 Reiks išbandyti. Sūnus labai mėgsta tuos "traškius", deja renkasi ne pačius sveikiausius