Jūsų vaikas pripratęs pusryčiams kirsti dribsnius su pienu? Ir tai - labai geras mažojo smaližiaus pasirinkimas. Jei norite, kad pusryčiai būtų ne tik skanūs, bet ir sotūs, pats laikas išmokti gaminti traškią ir saldžią granolą, kas, paprastai tariant, yra dribsniai, pakepinti su medumi. Tačiau tai toli gražu ne viskas... Kartu su maisto studija "Čiop čiop" ir mažaisiais išmokime ją pasigaminti!
Šie dribsniai ruošiami su gausybe įvairių priedų, o skanaujami gali būti įvairiais būdais. Dažniausiai granola valgoma pusryčiams su pienu, kefyru ar natūraliu jogurtu.
Pirmosios, birželio mėnesį vykusios, kulinarijos lofto Čiop Čiop "Skonių stovyklėlės" metu jos dalyviai patys pirmąjį kartą gaminosi apskrudusią granola. Pirmasis bandymas buvo sėkmingas ir be galo skanus.
Granola daniausiai ruošiama su avižiniais dribsniais, tačiau nesuklysite ją gamindami ir iš grikių, ryžių ar kviečių dribsnių. Avižos suteikia lėtai pasisavinamos energijos, tad sočiai jaučiamasi ilgesnį laiką. Geriausia nepirkti greito paruošimo dribsnių, nes jie jau nebeturi tiek maistinių medžiagų.
Sudėtinėms dalims sulipdyti vieni naudoja sviestą, kiti – alyvuogių aliejų. Jei norite išvengti didelio kiekio cukraus, keiskite jį natūraliais saldikliais, pavyzdžiui, medumi ar klevų sirupu. Saldumo suteiks ir džiovinti vaisiai.
O šįkart siūlome jums pasigaminti traškią ir sočią granolą su riešutais.
RECEPTAS
Sumaišykite 400 mililitrų (du puodeliai) pilnagrūdžių avižų dribsnių, 50 gramų lazdyno riešutų, 50 gramų migdolų ar kitokių jūsų mėgstamų riešutų, puodelį kokoso drožlių. Ištirpinkite 75 gramų sviesto, 75 mililitrų rudojo cukraus ir kelis šaukštus medaus.
Kaip gaminti? Keptuvę su sausais ingredientais dėkite ant ugnies, užpilkite sviesto, medaus ir cukraus mišinį ir nuolat maišant kepkite madaug 10 min. Pastebėsite, kaip granola pradės ruduoti. Svarbiausia, laiku išjungti ugnį ir jos nesudeginti!
Skanaus!
Jei pastebėjote, kad jūsų vaikai vis nesitraukia iš virtuvės ir nuolat klausinėja, kaip gaminti picą ar šokoladinius keksiukus, žino bent penkių daržovių pavadinimus ir maistu gardžiuojasi lyg tikras gurmanas - suteikite jam galimybę išmokti pačiam paruošti skanius patiekalus savo šeimai!
Būti geru kulinaru jau nuo mažens - didelis privalumas. Antrą kartą šią vasarą vyksiančios "Skonių stovyklėlės" dalyviai įsitikins, kad virtuvė - vieta, kur reikia daug fantazijos ir žiupsnelio pastangų.
Daugiau informacijos: http://www.ciopciop.lt/kursas/skoniu-stovyklele-65
Įdomiai 👍 Reiks išbandyti. Sūnus labai mėgsta tuos "traškius", deja renkasi ne pačius sveikiausius