Gintarep blogas: Jau pradeda darytis rutina.Valio!

Gintarep blogas: Jau pradeda darytis rutina.Valio!

12. Sep 2015, 08:31 Gintarep Gintarep

Jau įsivažiavome. Mokyklos  ir būreliai  įgavo tvarkaraščio formą. Kolkas visur vaikas eina noriai, laukia namų darbų, bet va bėda, kad jų negauna, nes viską spėja klasėje padaryti. Tiesa, paminėsiu,kad vaikas visur skuba, tai per skubėjimą privelia klaidelių: ne taip gražiai ir kokybiškai atlieka pratimus, o anglų mokyklėlėje praleidžiai raideles, tai žodis įgauna kitokią reikšmę.

Mokykloje iš mūsų kažkas "pasiskolino" pratybų sąsiuvinį, tai vaikas pergyveno, kad mokytoja (ne pagrindinė) nepatikėjo, kad jo negavo ir kad ne namie vaikas paliko.

Užsirašėme į šokių būrelį, nes vaikas labai norėjo ir be to tik tą dieną  turime "langą".

Muzikos mokykloje ne visada paruošiame namų darbus, ypač ketvirtadieniui jau nieko nesinori, nes būna per daug  emocijų.

Labai nori lankyti dailės būrelį, nes ten nieko (taip jai atrodo) neliepia, o reikia tik piešti ką nori. Ech, kokia šauni mokytoja, jei vaikiukams taip atrodo.

Labai esame išsiblaškiusios: paliekame termusiuką, sporto aprangą ir t.t. Bet manau įprasime.

Klasėje susirado draugytę, kuri nuolat jos prašo kažką iš bufeto nupirkti . Tėtė ir aš bandėme su vaiku pasikalbėti,kad "draugystės pinigėliais nenusipirksi". Žiūrėsime. Nepadės, teks pasikalbėti su draugytės mama.

Dar kas nepatiko, kad žiūriu vaikai mainosi daiktais, bandau įtikinti,kad  mainų nereikėtų daryti, nes jie gali būti nelygiaverčiai. Tad tenka ryte patikrinti kuprinę, ar nėra ne mokyklai skirtų daiktelių, bei atėjus pasiimti, ar neatsirado ne mūsų daiktų. Keistai man nuskambėjo tėvelių pasisakymas, kad lai "mainosi vaikai". Na, nežinau, ar galima sutikti? Ką mamytės manote? (suprasčiau, jei žalią gumytę išmainytų į geltoną).

Oi, čia žiūriu tik nusiskundimai nuskambėjo...

Bet nepagalvokite, kad mes nesidžiaugiame. Džiaugiamės viskuo: mokytoja (ji tiesiog auksas), mokykla, klasės draugais, kurie jau atėjus į mokyklą buvo pažįstami.

Tad savaitės pabaigoje, noriu pasidžiaugti,kad viskas jau perauga į rutiną, o rutiną aš dievinu. Jau ir visus tvarkaraščius atsimename, žinome ką kada reikia pasiimti. Vaiko persakytos užduotėlės, sutampa su el.dienyne užrašytomis.

Kol kas vertinimai tik puikūs, o kaip bus ateityje - matysim.

jaldija jaldija 12. Sep 2015, 10:53

Viskas einasi puikiai, šaunu 👍🌷 O mažyčiai nesklandumai išsispręs su laiku, vaikai apsipras, dabar jiems viskas nauja, tai ir tie mainai ir prašinėjimas nupirkt, tartum išbandymai vienas kito. Puiku, kad kalbate ir aiškinate. Svarbu, kad mergytė turėtų savo nuomonę ir nepasiduotų kitų įtakai.
Sėkmės 🌷