Gintarep blogas: Vienoje mokykloje mums mokslo metai jau prasidėjo

Gintarep blogas: Vienoje mokykloje mums mokslo metai jau prasidėjo

20. Aug 2015, 14:17 Gintarep Gintarep

Taip, taip mes jau pradėjome naujus mokslo metus.

Turbūt paklausite kur? Atsakysiu, kad anglų mokyklėlėje. Mes ją lankome nuo 3 metukų, kiekvieną darbo dieną, po darželio po 120 min.

Nuo dabar mes jau  "diplomuoti" pirmokiukai, kurie labai,labai daug rašys, skaitys ir skaičiuos, ne tik žodžiu bendraus.

Pasikeitė ir lankymo  grafikas, savaime suprantama, kad tenka orentuotis prie pradinės mokyklos.

Tad lankysime  jau ne 5 kartus savaitėje, o 2 kartus savaitėje  po 180 min., žinoma, su pertraukėlėmis,  užkrimsti tėvelių įdėtu maisteliu.

Tad tą proga norėčiau pasidomėti, ką  mamytės savo vaikiukams deda į užkandžių dėžutes? Aš pirmam kartui  įdėjau obuoliuką, mėtų arbatytės ir šakočio gabalėlį.

Pradinės mokyklos dar uniformos neturime. Bet per daug nesinervinu, jei nebus ir nereikia, vaiką įtikinsiu, kad eis pasipuošusi suknele ir dar bus puošniau-šventiškiau. Juk ar mano problema, jei nuo birželio pradžios nesugebės pasiūti?

Mokyklai jau visi daikteliai įsigyti. Mokinio pažymėjimas laukia mano mokinukės mokykloje.

Sveikatos pažymą, kaip ankščiau minėjau, turime jau senai, kuri mums puikiai pasitarnavo sporto stovyklai.

Dar liko tik užsilansuoti dantukus (vizitas jau paskirtas).

Ortopedė rekomendavo pasirinkti tenisą. Mums priimtina, net jau medalį turime šioje srityje .

20150820140650-94847.jpg

Dar liko naujų mokslo metų šventė muzikos mokykloje, o tuomet jau ir į pradinę mokyklą eisime ir būsime "legalūs" pirmokai. Darželyje kantriai prižiūrime kardelius, kad mokytojai galėtume nunešti SAVO užaugintą.

Pradinėje mokytoją pažįstame (atlankėme pažintines pamokėles birželio mėn.), klasiokų dalelė irgi matyti (lankė birželio mėn. pažintines pamokėles ir sporto stovyklėlę).

Tad šiai dienai tiek.

Ai, dar pasigirsime, kad "kopinėjame darželio medutį"  (mes darželį labai, labai mylime) ir labai, labai vaikas liūdi, kad jau teks jį palikti. Man dėl to labai džiugu, kad darželis buvo  antrieji namai, auklėtojos - antroji mama. Tikiuosi, kad po ketverių metelių galėsiu tą patį pasakyti apie pradinę mokyklą ir jos PIRMĄJĄ mokytoją.

mama ingrida mama ingrida 21. Aug 2015, 18:12

Šaunuolė Birutė! Sekmės jai didelės pradedant naują etapą😀

21. Aug 2015, 11:00

Kokia protinga Birutė ! Sėkmės jai didžiausios visur ir visada 😀

jaldija jaldija 20. Aug 2015, 22:44

Tikra šaunuolė 👍 Sėkmės jums ir toliau 🌷

Gintarep Gintarep 20. Aug 2015, 22:23 Liucyte

taip, lankeme kasdien, isskyrus iseigines ir sventines dienas, lankeme istisus metus, nebuvo vasaros atostogu.

Gintarep Gintarep 20. Aug 2015, 17:26

aciu , mamytes, uz palinkejimus 😉

musu tai pasirinkimas vokieciu arba prancuzu, jei gerai supratau - anglu nera (bet galejau ir nesuprasti, nes mums jos nereikia) ir jei gerai supratau jau 1 kl. bus po truputi vaikai supazindinami, nes klasyteje viskas surasyta ne lietuviu kalba (bet cia taip buvo birzelio men, gal tuomet buvo orientuota i 4-okus).... pagyvensim-pamatysim.

20. Aug 2015, 15:41

Tikra šaunuolė Birutė! Įdomių mokslo metų! 😀

Bet gerai jei jūsų mokykloje leidžia pasirinkti, nes Saulė kur lanko tai nuo antros klasės anglų privaloma - niekas nesiūlė kitos užsienio kalbos. O nuo penktos berods jau galėsi pasirinkti antrą užsienio kalbą - rusų, vokiečių ir pan.

Liucyte Liucyte 20. Aug 2015, 15:31

Na, tikra šaunuolė! 👍
Kaip supratau, anglų kalbos pamokėles lankėte kiekvieną dieną? Kokią kitą užsienio kalbą Birutė norėtų mokytis pradinėje mokykloje?

Gintarep Gintarep 20. Aug 2015, 15:27 zivile g.-b.

Aciu. Maniske irgi patingi. Skaito jau senokai, bet kai tinginukas uzpuola (o gal pervargus buna nuo anglu) sako "nemoku", siaip vakarais ji man pasakas skaito, o ne as 😀

Aciukas 😀 Ne, anglu pradineje nelankysim 😀 Netikslinga butu 😀 Tegu kita kalba nuo nulio mokosi

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 20. Aug 2015, 14:43

Na ir šaunuolė Birutė. Tai jau anglų pradinėje mokykloje gliaudys kaip riešutėlius, jai nebus ten ką veikti 😀 Ai gi anglų pamoka nuo antros klasės berods 😀 Super, sėkmės jums!