Gintarep blogas: Viskas teka sava vaga

Gintarep blogas: Viskas teka sava vaga

09. Oct 2015, 17:04 Gintarep Gintarep

Na štai, jau antras mėnuo kai sukamės kaip voverės. Reikia patikrinti ar tikrai padaryti namų darbai, nes sako, kad padarė, o jau ryte verkia, kad pamiršo. Nors žodžius: "pamiršau",  "netasimenu" , "nežnau" nuolat girdžiu. Bet kas man keisčiausia, jei šiandien "nežinau", tai rytoj jau viską "žinau". Net  suabejojau ar tai nuovargis, ar išsiblaškymas, ar dar kas?

Pasidžiaugsiu, kad mokytoja mus informuoja elektroniniu laišku ką namų darbams reikia padaryti, tad lengva  kontoliuoti ir jei yra laiko laukti, kol "nežinau" pamirsta į "žinau".

Dar kas labai patiko, kad mokytoja mus informuoja apie surinktus sąsiuvinius ir nereikia tikėti vaiko ištartu teiginiu "pamečiau".

Maniau, kad pradinėje mokykloje jau nereikės tėveliams dalyvauti visokiuose "Rudenėlių" darbelių gaminimo procesuose, bet klydau...

Tik džiugu, kad mėnesio dienotvarkė paskelbiama prieš mėnesį. Tad rudenėlio šventei - konkursui papuošti skrybelę turėjome nemažai laiko, dar pasidžiaugsime ir turima literatūra, kuri mus gelbėja tokiose situacijose.

20151009164229-44134.jpg

Vaikams puikiai organizuojamas knygų skaitymo konkursėlis: reikėjo nemažą kiekį kortelių perskaityti, kad gautum bibliotekoje skaitytojo pažymėjimą. Tad klasė lenktyniavo, kas pirmas.

Turbūt jau supratote, kas buvo pirmas?

Teko ir man apsilankyti mokyklos bibliotekoje, likau maloniai nustebinta, kad ir tokiem mažiukams gausus naujų knygų (net šių metų kaidos) asortimentas.

Tad pradinėje kaip ir viskas įsivažiavo, svarbiausia,kad vaikas nori į mokyklą ir myli savo mokytoją ir kitus mokytojus.

O kaip anglų mokyklėlėje?

Joje mes jau "pažengėme" daug. Aną savaitę gavome raštelį, kad mūsų pirmokiukė jau per diktanta  išmoko nusirašinėti. Ot, juokėmės (jai nematant) ir patys bandėm prisiminti, kada patys supratome, kad "galima" ir "reikia" nusirašinėti.

Galvojom, galvojom ir nutarėm, kad kokioje 5 klasėje.

Tad anglų mokyklėlėje "kvalifikacija pakelta".

O muzikos ir dailės srityje kaip ir nėra dar "laimėjimų".

Ai, sakė solfedžio (man tai brrrrr) ir dailės pamokių labai laukia ir per mažai jų būna.

rainiukas rainiukas 10. Oct 2015, 10:32

Tikras smagumelis tie mokslai :-)

jaldija jaldija 09. Oct 2015, 19:20

😀👍🌷