Ilona: "Saulutės adaptacija baigta! Dukrytė tapo gerokai savarankiškesnė!"

Ilona: "Saulutės adaptacija baigta! Dukrytė tapo gerokai savarankiškesnė!"

28. Oct 2013, 08:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Ech, galime lengviau atsikvėpti - po beveik dviejų mėnesių nelengva trimetės Saulutės adaptacija darželyje pagaliau baigta! Tai patvirtino Saulutės mama Ilona, ypač džiaugdamasi, kad dukrytė tapo gerokai savarankiškesnė.

Prisiminkime trumpam nelengvą pradžią - Saulutė daugiau nei dvi savaites darželyje likdavo tik iki pietų, beveik nieko nevalgė, mažai bendravo, nenorėjo su niekuo draugauti. Mamai nerimą kėlė, kaip gi dukrytė liks miegoti pietų miegelio, ar sugebės atsiriboti nuo mamos, ar valgys darželio maistą ir pan.

Pažiūrėkime, kas pasikeitė nuo rugsėjo pradžios - paskutiniame mamos Ilonos bloge.

Sveikos,

Atsiprašome, kad taip ilgai nerašėme projekte „Į darželį su SAULE“, bet šiuo metu užpuolė ligos. Visą savaitę Saulytė kankinasi su plaučių uždegimu ir angina. Atrodo, ligoms pabaigos nėra.

O kalbant apie darželį, aš labai patenkinta. Matau, kaip dukrytė savarankiškėja. Turiu galvoje buitinius dalykus, pvz. pati rankas plaunasi, puodelį tualete susitvarko, batus apsiauna ir nusiauna ir pan. Tai smulkmenos, atrodytų, bet labai džiugina.

Pamokėlėse darželyje Saulutė viena dalyvauja. Turi  draugę Ugnę. Auklytės pasakojo, kaip jos ten kartu su lėlių drabužėlias šoko. Tėtis, nuėjęs pasiimti Saulytės vakare, sakė, kad turėjo jos laukti, nes ji "žaidė". Ir grįždama iš darželio nenutilo nė minutės, pasakojo, kaip praleido dieną – taigi, atsirišo mažajai kalbos maišelis :) Iš elgesio ir kalbos matau, kad Saulytei patinka darželyje.

Sunkiausios, manau, mums abiems buvo pirmosios dienos darželyje, o paskui viskas tik į gera. Aišku, būna, prisirenka iš darželio visokių žaidimų, tokių kaip šaudymas ar žolės pjovimas... Bet juks tai normalu.

Susidariau tokį įspūdį, kad dukrytei labai patinka pamokėlės darželyje kaip muzika ir keramika. Jas visada pamini. Namuose dainuoja, kaip suprantu, kažką iš muzikos pamokos (bent pati taip sako).

Taigi, adaptacija darželyje, manau, baigėsi. Tuo labai džiaugiamės. Ir dėkojame mamoms bei visiems specialistams, kurie padėjo mums savo patarimais.

Ačiū.

Saulutės mama Ilona

 Į darželį su SAULE

20130912194032-54521.jpg