Imbiero specifinį kvapą ir skonį mėgsta toli gražu ne visi. Bet tie, kurie mėgsta, gali džiaugtis, nes iš jo gauna natūralios organizmo apsaugos, taip reikalingos žiemą, kai puola virusai.
"Mamyčių klube" buvome pateikę ne vieną receptą su imbieru, kuris stiprina natūralų organizmo atsparumą ligoms. Imbiere gausu fosforo, magnio, kalcio, taip pat vitamino C. Bene paprasčiausias receptas - imbieras su citrina ir medumi.
Tokio mišinio galima dėti į arbatą, ragauti vieno. Tačiau yra ir kitų patarimų, kaip ir su kuo galima valgyti imbierą. Jūs savo bloguose irgi ne kartą rašėte apie tai, kaip vartojate imbierą savo šeimose. Nusprendėme surinkti visus patarimus apie imbierą į vieną vietą.
Receptas imuniteto stiprinimui
Reikia:
-Česnako
-Imbiero šaknies
-Medaus
-Juodojo ridiko.
Viską sutarkuoti, įmaišyti medaus. Kiekvieną dieną tik po šaukštelį mažą galima vartoti (aš dedu į troškinius, košes ir t.t.)
Imbiero sirupas į arbatas
Reikia:
Imbiero
Medaus
Citrinos sulčių
Sutarkuojame imbiero šaknį, citriną su visa žievele, įdedame medaus. Palaukiame, kol išsiskirs sultys, tuomet po šaukštelį dedame į arbatas ir kasdien geriame.
Kūną šildanti arbata
300 ml arbatos reikia:
pusės griežinėlio citrinos
arbatinio šaukštelio imbiero
pusės arbatinio šaukštelio cinamono
valgomojo šaukšto medaus
valgomojo šaukšto mėtos
Į arbatinį įberiame mėtų. Suberiame imbierą ir kitus ingredientus. Užpilame verdančiu vandeniu. Uždengiame ir paliekame 10 minučių. Skanu ir sveika – žvarbų rudenį ar žiemą.
Vitaminų kupinas imbierinis mišinys
Reikės:
Imbiero šaknies
Citrinos
Medaus 4 š.
Vandens
Kruopščiai nuplauti citriną ir imbiero šaknį. Imbierą sutarkuoti smulkia tarka. Citriną irgi sutarkuoti, sudėti medų ir viską sumaišyti. Valgyti kas dieną.
Ar Jūsų šeimoje mėgstamas imbieras? Ar duodate jo vaikučiams?
vaje, nu niekaip as to imbiero neprisijaukinu... net kvapas nepatinka, jau nekalbu apie skoni