Imunitetą reikia stiprinti nuo pat mažens

Imunitetą reikia stiprinti nuo pat mažens

07. Oct 2011, 00:00

 

Imunitetą reikia stiprinti nuo pat mažųjų dienų ir kas dieną. Labai negerai mamos daro, kai suskuba ir pagalvoja apie jį per vėlai, kai jau siaučia gripo epidemijos ar kai vaikas suserga.

 

Reziumuosiu keletą labai svarbių būdų, nuo ko reikia pradėti stiprinti vaikų imunitetą. 

 

1. Grynas oras kiekvieną dieną (žinoma, kiek laiko būti lauke - priklauso ir nuo to, koks už lango oras. Šaltą, vėjuotą dieną svarbu tinkama vaiko apranga, galima pabūti ir trumpiau. Saulėtą dieną vaikams lauke rekomenduojama būti kuo ilgiau).

2. Tinkama ir visavertė mityba (mūsų vaikai turi gauti kokybišką, šviežų maistą kasdien)

3. Tinkamas ir kokybiškas miegas/poilsis.

4. Gera nuotaika – teigiamos emocijos kasdien.

 

Keletas receptukų nuo peršalimo ligų:

 

Kiek pamenu iš savo vaikystės, tai mama darydavo tokį „vaistą“, jei galima taip pasakyti, iš juodojo ridiko ir medaus. Perpjaudavo ridiką, išskuobdavo viduriuką, ir įdėdavo keletą šaukštų medaus, palikdavo kuriam laikui, kol iš ridiko išsisunktų skysčiai, taip gaudavom po šaukštą/šaukštelį kiekvieną vakarą suvalgyt jo.

 

Kitas variantas iš medaus, citrinos ir imbiero. Viską reikia imti vienodomis dalimis. Citriną su visa žieve ir imbierą sumalti, susmulkinti ir užpilti medumi, palaikyti 7-10 dienų šaldytuve ir paskui po šaukštelį arbatinį kas dieną. Skonis – ne iš skaniųjų.

 

Taip pat mes gerdavome erškėtuožių arbatą su medumi. Bet erškėtuožes džiovindavo močiutė, tai keletą šaukštų sausų erškėtuožių užplikydavo verdančiu vandeniu, dar truputį pavirdavo, ir palikdavo per naktį, kad pritrauktų, ryte gerdavome su medumi, žinoma, prasiskiedę ir pasišildę (kaip vaikai).

 

Nežinau, kiek teisybės šiuose receptuose, bet mes retai kada sirgdavome, beveik ir nesirgę vaikystėje buvome. Kol kas savo dukters imunitetą stipriname tik pirmais 4 punktais.  Šiais receptukais dar nepasinaudojom, nes dar mažos, kai paūgės, tai erškėtuožių arbata būtinai ją lepinsiu, nes turi vitamino C nemažai.

 

Pabaigai pridėsiu, nei vienas vaikas neužaugo nesirgęs, tad to vienintelio recepto, kaip sustiprinti vaikų imuniteto neatrasime.

 

Su pagarba

Mama - Avieteee

 

Pratęsiame konkursą "Efektyvus būdas stiprinti vaiko imunitetą"

07. Oct 2011, 15:30

O juodieji ridikai tikrai labai skanu o ypac sutarkuotas ir pagardintas majonezu mmm😀 pati kaime auginu patikekit geras dalykas jie 😉 👍

07. Oct 2011, 15:27

Hm... Esu girdejusi , kad medus su citrina kartu yra negerai ,nes dalis vitaminu zuva 😕 ir dar ,kad su verdanciu vandeniu negalima uzpilt nes ir nekas belieja is jo..

blogietee blogietee 07. Oct 2011, 15:23

o kam dar jie naudojami? salotoms ar kam?

07. Oct 2011, 14:58

juodas jis ir toks ropes dydzio kazkur 😉

blogietee blogietee 07. Oct 2011, 14:01

O kaip atrodo juodieji ridikai? 😀 tie paprasti raudoni gal nelabai tinkami?