Ingos blogas: Skūpas moka du kartus?... Perkame priemones mokyklai

Ingos blogas: Skūpas moka du kartus?... Perkame priemones mokyklai

30. Aug 2014, 11:19

Man visada yra labai sunku išlaviruoti tarp kokybės ir kainos. Visada stengiuosi rinktis pačius kokybiškiausius daiktus sau ir vaikams. Kokybė man reiškia:

  • kvėpuojančios, natūralios medžiagos (kai kalbame apie aprangą, avalynę),
  • tvirtos, saugios, patikimos konstrukcijos (baldai, žaislai)
  • netoksiškos mokyklinės priemonės, ergonomiškos kuprinės

Kol nebuvau asmeniškai su tuo susidūrus, visada maniau, kad rimtesniai kuprinei įsigyti tikrai turėtų pakakti 50-100 Lt. Tiesą sakant ir tas 100 Lt jau man atrodė daug.. Maniau, jog tiek kainuoja tos „pamandrintos“, vaikams viliot – su Angry bird‘ais, Transformeriais, Bratz lėlėmis ir pan. Oi kaip aš klydau :)

Vasaros vidury su savo tėvais vaikštinėjau po Akropolį. Akys užkliuvo už mokyklinių kuprinių mugės. Eime, pasmalsausim kokios kainos :) Vos nenugriuvau išgirdusi, jog pirmokėliui pritaikyta kuprinė kainuoja 199 Lt :) Turėjo ir kitokių.. sukomplektuotų (su penalu, sportiniu krepšiu). Šios kainavo „TIK“ 499 Lt :) Atleiskit už išsireiškimą... KOSMOSAS :D Pardavėja pamačiusi, kad ne tokių kainų tikėjausi, pasiūlė „akcijinę“ kuprinę, kuri kainavo „tik“ 139 Lt. Jos buvo tokios pat kaip tos už 199 Lt, tik paveiksliukas „neinamas“ :)

Pamenu, kad kasmet prieš pat rugsėjo 1-ąją ar iškart po jos visur mirgėdavo iškabos „mokyklinių prekių išpardavimas!!! Nuolaidos – 40%, -50%.. netgi  - 70%. Pamaniau „nėra kur skubėt, palauksim akcijų“.

Pribrendo laikas pasidomėti kuo tos kuprinės pirmokėliams ypatingos. Pasirodo visų pirma svoris –jis neturėtų viršyti  700 g, po to ergonomiškumas (nugarėlė paminkštinta, su atitinkamais grioveliais augančiam ir besivystančiam stuburui). Toliau visi kiti dalykai skirti patogumui (papildomi atšvaitai, papildomos kišenėlės, tvirtesni užsegimai ir pan).  Mano vaikinas labai lieknas, nedidelio svorio, tad man pasirodė svarbu, kad kuprinė jam nebūtų našta ir negadintų ir taip liauno stuburiuko. Ką gi.. pasirodo „tų“ atitinkančių visus reikalavimus kuprinių pasiūla Lietuvoje ne itin didelė. Ir kainos.. apie 200 Lt.

Kol aš psichologiškai susitaikiau su tuo, kad iki 100 Lt kuprinės nenupirksiu.. parduotuves iššlavė :) Tikrąja ta žodžio prasme :) Tų „pigiųjų“ po 139 Lt neliko nė kvapo.  O ir po 199 Lt menkas pasirinkimas.

Taigi.. prasidėjus akcijoms maximose ir visuose kituose prekybos centruose paaiškėjo, kad tokių kuprinių, kokią aš ketinau pirkti nebėra :) Štai tau ir patarlė „skūpas moka du kartus“.  Dar užtaikiau Pinokyje akcijas kuprinėms - 20 proc. ir nusipirkau už 151 Lt tokią pat, kurią siūlė už 139 Lt :):)

Išvada – kokybiškas, geras daiktas pigiai nekainuoja (nors iki šiol esu tos nuomonės, kad 200 Lt už kuprinę yra nežmoniškai daug)

Su kitom kanceliarinėm priemonėm buvo paprasčiau, bet irgi panašiai. Palaukėm akcijų ir viską susipirkom su – 40 % nuolaida. Beje, sąsiuviniai pirmokam didžiuosiuose prekybos centruose daug kur buvo išpirkti :) Teko pavaikštinėti, kad rastume reikalingus :) Sutaupėme ir ant flomasterių, pieštukų, trintukų, drožtukų. Visa tai turėjome likusius nuo praėjusių metų. Faustas nė kiek neprieštaravo, dėl to, kad keletas pieštukų bus pakramtytais galiukais :) Tikrai nemanau, kad verta pirkti naujas priemones kai šios dar puikiai tarnauja :)

20140830111840-36052.jpg

Džiaugiuosi, kad mūsų mokykla nereikalauja, jokių spec. sportinių aprangų (tinka paprasti turimi šortukai, palaidinė), jokių spec. šokių aprangų (tie patys šortukai, palaidinė ir čežutės, kurios tinka iš praėjusių metų). Pirkom tik kedukus sportui (kokybiškus odinukus per išpardavimą :)) bei uniformą (liemenę).

Taigi, patarimas kitų metų būsimų pirmokų tėveliams – pasidomėkite iš anksto kokių priemonių jums reikės, kokius reikalavimus kelsite kuprinei ir pradėkite ieškoti optimalaus varianto jau vasaros vidury :) ..o gal ir dar anksčiau :)

Sėkmės visiems moksliukams ir gražios Rugsėjo 1-osios šventės!!!

30. Aug 2014, 12:03 Karolina1990

Gaila, manęs niekas prieš kokius metus neįspėjo - gal nebūtų buvę tokio šoko 😃 Bet visai teisingai - dėl vaiko sveikatos nieko negaila 😀