Iškrito dantukas? 7 būdai, kaip su juo įdomiai atsisveikinti

Iškrito dantukas? 7 būdai, kaip su juo įdomiai atsisveikinti

29. Mar 2017, 09:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Mažyliui kliba dantukas ir jis jau skaičiuoja dienas, kada pagaliau jį bus galima atiduoti fėjai? Pats laikas kurti savo tradicijas, todėl dalinamės įdomiomis idėjomis, kaip galima įdomiau atsisveikinti su iškritusiu pieniniu dantuku, nei tik padedant jį po pagalvę ir laukiant pinigėlio. 

1. Paruoškite sertifikatą

Atspausdinkite arba nupieškite rimtą diplomą tam, kuris neteko jau pirmo, antro ar trečio dantuko. Susukite ir apjuoskite kaspinėliu - tokia dovana prie pagalvės mažyliui atrodys lyg rimtas įvertinimas!

2. Įteikite knygelę apie dantukus

"Kad dantukai būtų sveiki", "Dantukų fėja", "Viskas apie tavo dantukus" - tai tik menka dalis knygelių, kurias galite paskaityti prieš miegą, kai iškrenta dantukas ar padovanoti vaikučiui vietoje (ar šalia) pinigėlio. Jose daug dėmesio skiriama informacijai, kaip prižiūrėti nuolatinius dantukus. 

3. Priežiūros rinkinys

Dar viena rimta dovanėlė - dantukų priežiūros rinkinys. Paruošite krepšelį dovanų, kur vaikutis rastų naują, "didesniems" dantukams skirtą šepetuką, kito skonio dantų pastą, tarpdančių siūlų, liežuvio valiklį, vaikišką burnos skalavimo skystį. 

4. Laiškas

Parašykite su mažyliu laišką dantukų fėjai, perduokite jai saugiai prižiūrėti pieninį dantuką, o fėja tegu mainais palieka ne monetą, o kuponą smagiai veiklai - apsilankyti vandens parke ar bilietą į kiną.

5. Įpakuokite

Gal dantuką fėjai perduokite ne tiesiog padėtą po pagalve, o ypatingai? Pasiūkite dailų maišiuką, nupirkite specialią dėžutę ar dantukų saugotoją-lėlytę? Tokią "dovanėlę" galima padėti ne tik po pagalve, bet ir prie durų rankenos, o fėja gali mažylį nustebinti ne įprastu pinigėliu, o moneta iš kitos šalies, kurią mažylis kada nors aplankys.

6. Fėjų dulkės

Vietoj paimto dantuko palikite mažytį buteliuką su fėjų dulkėmis, kurios suteikia neįprastos drąsos ar kitų super galių? Tiesiog įpilkite blizgučių ir palikite raštelį, jog juos galima vartoti tik labai ypatingomis progomis?

7. Pėdsakai

Naktį dantuko atsiimti atėjusi fėja galėjo juk palikti ir savo pėdsakus! Padarykite pėdutes ant pagalvės ar lovytės krašto su lėlės kojytėmis, o šalia gali būti nukritęs vienas kitas kristalas ar blizgutis...

Kaip jūsų vaikutis atsisveikina su dantuku?