Jauniesiems Lietuvos karatistams - J.C. Van Damme'o kovinių triukų pamoka

21. Oct 2014, 06:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Daugiau nei 100 jaunųjų karatė sportininkų iš visos Lietuvos išreiškė norą dalyvauti treniruotėje, kurią šios savaitės pabaigoje Vilniuje surengs pats kovos menų legenda Jeanas Claude'as Van Damme'as. Tiesa, į kultinio aktoriaus treniruotę pateks tik 20, kuriuos atrinks Lietuvos kiokušin karatė federacijos (LKKF) suburta komisija. Užduotis paprasta - atlikti "virvutę", kuri labiausiai primintų aktoriaus garsųjį "epic split", bei dar du firminius J.C.Van Damme'o judesius.

"Paklaustas, ką dar norėtų Lietuvoje nuveikti, aktorius nedvejodamas pasiūlė, kad mielai susitiktų su vaikais, kurie mokosi karatė. Jis ne kartą pabrėžė, kad pirmiausia save laiko sportininku, o ne žvaigžde", - sakė su aktoriaus komanda bendraujanti konferencijos トForum One" prodiuserė Rūta Kruliauskaitė.  

"Labai smagu, kad tokio lygio žvaigždė kaip J.C. Van Damme'as susitiks su jaunaisiais sportininkais. Neabejoju, kad visiems jiems tai bus labai svarbus gyvenimo įvykis, ilgam įstrigsiantis atmintin ir dar labiau motyvuosiantis sportuoti bei sveikai gyventi. Karatė yra gyvenimo būdas, filosofija ir labai sunkios treniruotės, ugdančios charakterį. Manau, treniruotė su J.C. Van Damme'u padės vaikams tai dar geriau suprasti", - sakė LKKF garbės prezidentas Romas Vitkauskas.

Treniruotę su J.C. Van Damme'u moderuos žymus Lietuvos aktorius Marius Repšys.

"Paauglystėje mane pravardžiuodavo Vandamu. Aktorius man padarė didelę įtaką, su jo filmais užaugau, o "Kruvinąjį sportą" žiūrėjau ne kartą. Be to, gal mes kažkuo ir panašūs - abu kovos menais užsiimantys aktoriai. Gal skirtumas tik tas, kad mano špagatą matė mažesnė auditorija", - juokavo M. Repšys.

M. Repšys laukia pamokos su superžvaigžde ir nežino, ar reikės daugiau kovoti, ar daugiau vaidinti, bet yra pasirengęs improvizuoti. Labiausiai aktorius norėtų pamatyti, kaip tikrovėje atrodo legendinis J.C. Van Damme'o "suktukas".

Paties J.C. Van Damme'o karjera prasidėjo būtent nuo karatė. Aktorius šiuo kovos menu užsiima nuo vaikystės, turi juodą diržą, ne kartą tapo įvairių turnyrų čempionu. Tiesa, viešojoje erdvėje vis suabejojama, ar J.C. Van Damme'as yra tikras kovos menų meistras. Taip yra todėl, kad visas kovas jis laimėjo dar gyvendamas Belgijoje ir varžybose dalyvavo savo tikruoju vardu - Jeanas-Claude'as Camille'is Francois Van Varenbergas.

Konkurse treniruotei su J.C. Van Damme'u gali dalyvauti 15 metų ir jaunesni sportininkai, lankantys treniruotes LKKF priklausančiuose klubuose. Jie iki trečiadienio adresu nikita@kyokushin.lt turėtų atsiųsti tris savo nuotraukas, kuriose daro virvutę, "jodan yoko geri" ir "jodan mawashi geri". Žinutėje būtina nurodyti sportininko vardą, pavardę, gimimo metus, kyu bei klubo, kuriame sportuoja, pavadinimą.

Kultinis Holivudo aktorius ir kovos menų legenda į Lietuvą atvyksta padėti rinkti finansavimą labdaros organizacijai "Operation Smile". Kitą penktadienį, spalio 24 d., Vilniuje jis dalyvaus didžiausioje verslo ir lyderystės konferencijoje "Forum One", kurios dalyvius ir žiūrovus užsienyje pakvies aukoti lėšas 1.000 operacijų vaikams  (www.ForumOne.co/1000smiles) su įgimtais veido nesuaugimais skurdžiai gyvenančiose šalyse.

Krisliukas Krisliukas 21. Oct 2014, 12:59

ooo, ačiū už informaciją..bandysim patekt 😉