Jei jūsų vaikas pasiklydo...

Jei jūsų vaikas pasiklydo...

31. Mar 2016, 09:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Jis ką tik buvo čia. Tačiau vos jūs akimirką nuleidote nuo jo akis ir atsidarėte piniginę pažiūrėti, kiek turite grynųjų, vaikas dingo kaip į balą. Ką daryti?

Prekybos centrų pavojai

Bene dažniausiai aukščiau aprašyta situacija pasitaiko dideliuose prekybos centruose. Čia visko tiek daug, aplink mirga marga, vaiką tik ir vilioja pažiūrėti, paliesti. Jeigu panašiai nutiko ir jums, nekaltinkite savęs, kad esate bloga mama, žinokite, kad apklausų duomenimis, bent kartą gyvenime paklydę yra visi vaikai. Kurie parduotuvėje, kurie – gatvėje, kurie – dar kitur...

Pasiklydę maži vaikai labai išsigąsta, todėl nesvarbu, ar patys juos suradote kitame skyriuje, ar jus pakvietė prie informacijos centro per garsiakalbį, niekada jų nebarkite. Taip, sunku susitvardyti nesurėkus, nesubarus, tačiau pagalvokite pačios – vaikas nepadarė jokio nusikaltimo, jis tiesiog užsižiopsojo, o jam dabar ir taip labai blogai.

Toks pasiklydimas bus gera pamoka vaikui kitą kartą eiti davus mamai ranką, nepaleisti jos iš akiračio. Priglauskite savo mylimą vaiką ir pasakykite, kad jau viskas gerai.

Paaiškinkite, kaip elgtis paklydus

Jeigu vaikas yra tokio amžiaus, kad jau galima su juo pasikalbėti, paaiškinkite, kad kitą kartą atsiskyrus nuo mamos, geriausia yra stovėti vietoj. Nes jūs jo tikrai ieškosite. Tuo tarpu, jei abu vienas kito ieškosite, galite ilgai nesurasti. Kitas būdas – kreiptis pagalbos į kokį nors suaugusį žmogų, kuris nuves prie informacijos centro ir apie vaiką bus paskelbta per garsiakalbį.

Mokykite vaiką pasakyti vardą ir pavardę

Trejų metukų vaiką išmokykite pasakyti savo vardą ir pavardę. Galima tokią informaciją (ir su mamos telefono numeriu) prisiūti drabužėlio. Neretoje striukytėje ar megztuke būna įsiūta speciali grafa tokiems duomenims.  Vyresniems vaikams pasakykite savo namų adresą. Atsarga gėdos nedaro.

Ar Jūsų mažylis buvo pasimetęs nuo jūsų viešoje vietoje?