Vaikas serga kas mėnesį - "kaltas" silpnas imunitetas

Vaikas serga kas mėnesį - "kaltas" silpnas imunitetas

12. Feb 2014, 09:42 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Kaip sako specialistai, mažam vaikui per metus peršalimo ligomis sirgti penkis kartus yra normalu, ir labai panikuoti dėl to neverta. Tačiau yra mažylių, kurie serga kas mėnesį…

Vaikui augant, jo organizmo atsparumas didėja, ir ligos nebe taip vargina. Neretai mažylių ligos sutampa su jų pradėjimu lankyti vaikų lopšelį ar darželį. Namie augdamas nesirgo nė kartą, o išėjo į darželį irk as dvi savaites atkrenta – skundžiasi ne viena mama.

Kas gi stiprina vaikučių imunitetą?

-Dienos režimas

Atrodytų, tokia smulkmena kaip dienos režimas neturi jokios įtakos vaiko ligoms. Klystate, dar ir kaip turi… Labai svarbu, kad naktį vaikas išsimiegotų, dieną taip prigultų pailsėti dienos miegui, o vakare eitų miegoti nepervargęs. Prieš miegą nepatartina su vaikais žiūrėti televizorių, žaisti kompiuteriu, nes tai vargina jo nervų sistemą. Idealiausia yra prieš miegą pasivaikščioti gryname ore. Jei nėra tam sąlygų, būtina bent išvėdinti kambarį.

-Tinkama mityba

Kokie produktai šiandien sudarė didžiausią jūsų vaiko mitybos dalį? Vaisiai? Daržovės? O gal glaistyti šokoladu varškės sūreliai? Šeimos turi stengtis, jog vaikučio mityba būtų pakankamai įvairi, pakaktų baltymų (yra mėsoje, varškėje ir kt.), vitaminų ir mikroelementų. Ne sausainiai ir pyragėliai suteikia vaikui sveikatos.

-Papildai

Žiemą ir pavasarį nebeturime šviežių daržovių ir vaisių, kaip pavyzdžiui, rudenį, todėl verta pagalvoti apie papildus ar vitaminus vaikui. Imunitetą stiprina ežiuolės preparatai, teigiamos įtakos turi vitaminas D, žuvų taukų vartojimas. Koks preparatas tinkamiausias jūsų vaikui, pasitarkite su gydytoju.

-Grynas oras

Būtina vėdinti kambarius, taip pat vesti vaiką į lauką. Lauke neprirenkite vaiko per daug, nes jis rizikuos perkaisti. Kaip rodo patirtis, maži vaikai daug dažniau perkaista, negu peršąla.

-Bendradarbiavimas su gydytoju

Nepamirškite reguliariai lankytis pas gydytoją, negydykite vaikų patys, pasikliaudami tik savo nuojauta. Pasitarkite su gydytoju dėl sveikatinimo procedūrų – gal su mažyliu reiktų palankyti druskų kambarius, masažus ar baseiną.

Kaip Jūs stiprinate vaikučių nusilpusį imunitetą žiemą?

rainiukas rainiukas 16. Feb 2014, 00:57

tikrai taip, pirmoje eileje miegas, apie 10-12h turi ismiegoti, streso nebuvimas ir tinkamas maistas, kuri turi gerai sukramtyti, kad butu lengviau virskinamas