Projektas "Kaip mes kuriame darželį": Jei tavęs nėra čia – tavęs nėra niekur

Projektas "Kaip mes kuriame darželį": Jei tavęs nėra čia – tavęs nėra niekur

16. Dec 2013, 09:48

Savęs pristatymas yra atsakingas ir svarbus verslo kūrimo aspektas. Pristatyti save reikia ir „gyvai“ – ką galėsime įgyvendinti tik pabaigus remontus ir pradėjus veikti, ir internete. Nuo šio žingsnio ir pradėjome.

Svarbiausias aspektas - internetinio puslapio kūrimas. Čia geriausia vieta supažindinti su mūsų idėjomis, su darželio vizija. Peržiūrėjome gausybę puslapių semdamiesi idėjų savajam. Po šių neformalių tyrimų vienbalsiai nusprendėme, kad puslapiui reikia gražių didelių nuotraukų, tekstukai turi būti aktualūs ir trumpi, informacija glaustai išdėstyta bei patogiai pateikta. Vaizdinė informacija – svarbiausias įdomaus puslapio akcentas. Taigi - reikia fotosesijos!!!

Fotosesija mums – neprofesionalams – buvo tikras vargas. Pradžioje lyg ir sklandžiai viskas ėjosi  - išsirinkome fotosesijos dalyvius – mūsų mažąsias žvaigždutes, išsirinkom fotosesijos temą  (vėlgi prieš tai atlikome nemenką, laiku skaičiuojant, idėjų paiešką internete), pasiskolinom pakenčiamą fotoaparatą ir sutartą dieną buvom pasiruošę. Mes. Ne gamta. Fotosesija turėjo vykti lauke, o kaip tik tą dieną - pasnigo, šlapiai, negražiai, plėmais.... Taigi į lauką nebėjome :) Didžioji ir svarbioji fotosesija vyko Erikos bute! O fotosesiją namuose labai ribojo laikas: iš ryto tamsu, popiet vaikučiai eina miegoti. Žodžiu diena – iššūkis. Daug teko sprendimų priimti tiesiog čia ir dabar. Rezultatas irgi nebuvo toks kokio tikėjomės, bet atsižvelgiant į visas problemas kurias teko nugalėti – viskas išėjo puikiai ir paredaguotos nuotraukos puikiai žiūrisi mūsų puslapiuke ir Facebook profilyje.  

Toks buvo mūsų puslapio meninis apipavidalinimas. Techninė puslapio kūrimo pusė nebuvo tokia maloni. Vėlgi internete (visagalis internetas) išsirinkome puslapio kūrimo šabloną, o toliau puslapio gimimas buvo juodo Erikos darbo vaisius – ji pati atrinko ir pritaikė tekstus, pati dėliojo ir net koregavo nuotraukas, šio proceso metu  mūsų Erika netgi šiek tiek programavo. Rezultatas – puikus, nors tai yra pirmasis jos sukurtas puslapis. Vietos tobulinimui dar aišku yra, bet puslapis sukurtas savom rankom, todėl toks mielas ir savas. Ir yra nerealus pliusas to, kad viską darėme patys – vos kilus idėjai, patys galime pakoreguoti – nereikia kreiptis į specialistus ir ilgai aiškintis kaip kas turi būti. Taigi labai ačiū Erikai už pasiaukojimą ir visus kviečiame apsilankyti www.superbriedis.lt ir pasidalinti savo nuomone. Drąsiai rašykite visas mintis ir pastabas, gal netgi  padėsite išspręsti kelias problemėles :) (pvz.: niekaip neišeina sumažinti ikonelių puslapių viršuje :)  )

Kitas žingsnis - Facebook profilio kūrimas ir su tuo susiję reikalai.....   kol kas čia mes dalinamės savo pasiekimais, bet šita sritis atgis kai jau darželis veiks – čia susiburs mūsų bendruomenė, dalinsimės vaikučių pasiekimais ir pan. Vėlgi, aplankykite – pasisakykite :)

Na ir paskutinis mūsų žingsnis internete  - neplanuotas, bet be galo džiaugsmingas – tai dalyvavimas čia – mamyčių klube. Pamenu, kaip džiaugiausi kai Goda (mamyčių klubo administratorė) parašė, kad taip, galime rašyti savo straipsniukus ir pasakoti savo istoriją. Tą kart tiek adrenalino ir džiaugsmo buvo, kad sunku ir apsakyti. Kai darbų lavina užgriūna be galo malonu jausti Jūsų palaikymą ir susidomėjimą. Smagu, kad galime dalintis savo idėjomis su Jumis! :)

20. Dec 2013, 09:37

ooo, kaip malonu, kad sulaukėme tiek daug komentarų!!! 😀 Gaila, kad tik dabar radome laisvą minutėlę atrašyti. Tiek užgriuvo darbų prieš pat šventes. Ir buhalterių paieška, ir remontai, žaislų pirkimai, bet čia jau bus kita tema 😀 O dabar apie tą fotosesiją. Apie ją galima būtų pasakoti ir pasakoti. Iš tikrųjų, tai buvo ir profesionalus fotoaparatas, net komentarą gavau, kad nevykusiai apibūdinau. 😀 ir su profesionaliu fotografu buvo susitarta. Stengėmės viską daryti profesionaliai. Deja.
Kaip jau minėjau tekste, tą dieną turėjome priimti daugybę sprendimų. Pirmasis buvo toks - ar fotografei negalint atvykti vis tiek fotografuotis? Fotoaparatas tai jau pas mus, o ir vaikai sukviesti... 😀 Taigi giliai įkvėpėm ir ėjom toliau. Antras dalykas - siaubingas oras lauke, teko rinktis butą (juk darželio patalpos įrenginėjamos). O prisistatyti juk reikia!
Ateityje, savaime aišku, darysim kitą fotosesiją darželyje ir kieme, kur vaikučiai galės žaisti. Taip norisi viską jums parodyti. Tik reikia sulaukti remonto pabaigos ir sniego kieme 😀 atrodo tiek nedaug, bet... Tikėkimės, kad gamtos ir gyvenimo išdaigos mus aplenks tą dieną 😀 Be to, įvairesnės nuotraukos pagyvins ir puslapį. Nors mes jo norėjome skaidraus ir skandinaviškai minimalistinio. Džiugu, kad šitą aspektą būsim įgyvendinę, nes visi komentuodami tai pastebėjo.
Minėjote, kad jums trūksta informacijos puslapyje. Sakykit, ko pasigedote? Labai svarbi ir įdomi visų jūsų nuomonė. Ačiū už ją 😀

pypse pypse 16. Dec 2013, 15:24

O dėl trūkstamos info ir gramatinių klaidų, tai kaip suprantu dar tik procese viskas - pasitaisysit😉

pypse pypse 16. Dec 2013, 15:23

Aj, aš patikrinau Fb, o ne internetinį puslapiuką😀
na jei kabinėtis... tai man užkliuvo, akd ugdomi super vaikai😀 tai aš iš kart tą super supratau kaip tie, kurie turi pinigų leisti į privatų😀 tai va tų vaikai tai super.

jei man labai aktualu būtų rinktis daržiuką, kad ir iš privačių tai lyginčiau, skaityčiau, gal daugiau dėmesio skirčiau tekstui, dabar kažkaip trūksta man nuotraukyčių ar kažko aks patrauktų dėmesį kad tuos išskirtinumus perskaityčiau. Bet aš nesirenku šiuo metu darželio, gal dėl to nėra taip aktualu gilinti į tekstą. Iš esmės man ta švara visai patinka, bet dėmesio nepatraukia.
O galerija tai tikėjausi kad bus būtent patalpos kaip atrodo daržiukas, kiemelis. o čia vaikučiai😀 bet piešimas ant akmenėlių, vaisiai, ir žolytė jau mintis, vis ne kokia barbė 😀 kaip išskirtiniam darželiui😀

pypse pypse 16. Dec 2013, 15:14

Aj, mažai foto😀 neturiu ką komentuot😀) maniau bus foto iš fotosesijos.

pypse pypse 16. Dec 2013, 15:10

O kodėl fotosesija ne darželyje o bute? Kodėl pasikliovėte skolintu fotoaparatu ir mėgėjiškomis foto, o nesikreipėte į profesionalus, pvz? Kokie argumentai?😀

mano komentaras dar neapžiūrėjus nei tų mėgėjiškų foto nei paskyros😀 paskum nuomonė išreikšt galėsiu kas kaip😀

Krisliukas Krisliukas 16. Dec 2013, 13:58

truputį kažko trūksta puslapyje😀 gal spalvų..nors turbūt čia toks sumanymas buvo - balta - išgryninta - skandinaviška 😀
gal reiktų kai kur stilių pakoreguot 😀