Jorė eina į darželį: "kai pasveiksiu bėgsiu į darželį!"

Jorė eina į darželį: "kai pasveiksiu bėgsiu į darželį!"

14. Sep 2015, 21:53

Jau ir antra savaitė prabėgo besiadaptuojant prie darželio. Kol kas man dar sunku patikėti, kad Jorė į darželį tiesiog bėgte bėga :) 

Pietų miego Jorė pasiliko jau nuo praėjusio pirmadienio - neturėjome daugiau galimybių būti po pusdienį su ja namuose. Labiausiai bijojau jos reakcijos po pietų miego. Ji dažnai pabudusi verkia. Taip nutiko ir pirmąją dieną, bet auklėtoja greit mažąją nuramino. Antrą dieną pabudusi pasigedo broliuko :) Pasak auklėtojų, greit pavyksta nukreipti jos dėmesį ir ji tuoj pat užsimiršusi keliauja žaisti. 

Galvojau, kad bus blogai tai, kad ji liko miegoti viena. Visi kiti vaikučiai iki pietų išėjo namo. Bet dabar galvoju, kad taip dar geriau. Jorė gavo visą auklėtojos dėmesį prieš užmiegant ir tik pabudusią ją iškart nuramino. Nežinau kaip būtų jei pabudus visai grupei, pradėtų verkti kokie penki iškarto :) Aišku šita situacija dar ateity, nes po truputį tėvai pradeda ir kitus vaikučius pratinti pasilikti pietų miegelio. 

Savo būgštavimus dėl miego išsakiau auklėtojai bet ši nuramino, kad dėl Jorės galime nepergyventi. Sakė ji matanti, jog mūsų mažąjai adaptacija nesudėtinga ir jei būtų kitaip, auklėtojos būtų rekomendavusios dar jos nepalikti visai dienai. 

Pusę savaitės Jorę pasiimdavom 15 val, o nuo ketvirtadienio liko visai pilnai dienai. 

Iš pačios Jorės pasakojimo supratau, kad ji labai nori, kad būtų vaikų :) Tai tomis dienomis kai popiet likdavo viena, guodėsi, kad nėra vaikų. 

Auklėtoja pasakojo pastebėjusi, jog mūsų mergina jau susidraugavo su viena mergaite. Kad visą dieną abi kartu gražiai žaidė. Sakė, kad neįprasta, jog taip greit tokie mažyliai pradėtų žaisti kartu. Bent pirmą mėnesį jie visi žaidžia atskirai, kiekvienas su savimi.

Supratau, kad su mūsų Jore yra gana intensyviai užsiimama. Buvau išmokiusi Jorę pirmus du posmelius "Du gaideliai" dainelės. Pastebėjau, kad ji pradėjo dainuoti ir likusius - visus iki galo. Kai paklausiau iš kur išmoko, pasakė, kad auklėtoja dainavo :) Ir netgi pakartojo gestus - kaip "saulutė virė" ir  "mėnesėlis kepė" :)

Deja, tenka pabaigti ne pačia linksmiausia gaida - šiandien mažoji į darželį neišėjo - užpuolė sloga. Išvažiavo gydytis pas močiutę. Didžiausia paskata gydytis (t.y. leido įpurkšti vaistų į nosytę), tai, kad kai nosytė nustos bėgti - galės eiti į darželį. Močiutė juokdamasi "guodėsi", kad Jorė baigia per dieną visas ausis išūžti, kaip "ji pasveiks ir bėgs į darželį - pas vaikų" :)

Sveikatos visiem vaikučiam ir jų tėveliam! :)

lina_baj lina_baj 15. Sep 2015, 20:19

Smagu, kad puikiai sekasi! Ir sveikit greičiau 😉

15. Sep 2015, 16:39

Bet kokia ji šaunuolė! Sveikatos ir toliau sėkmingų, linksmų dienų darželyje! 😀