Jorė eina į darželį: mažoji grupės vadovė :)

Jorė eina į darželį: mažoji grupės vadovė :)

07. Sep 2015, 21:09

Pirmoji Jorės adaptacijos savaitė prabėgo labai greit, o ir šiaip ji labai trumputė buvo. Rugsėjo pirmąją darželyje Jorė pabuvo nepilnas dvi valandas akylai stebima šešių mylinčių akių: tėčio, mamos ir broliuko.

Naujoje darbovietėje pradėjau dirbti Rugsėjo pirmąją, po pietų :) Darbdavys supratingas, leido išvežioti vaikus po Rugsėjo pirmosios šventes, o toliau – prie darbų! Taigi, mano planas iš lėto pripratinti Jorę prie darželio pačiai – neišdegė. Tėčiui teko operatyviai organizuotis atostogas ir tapti ta atrama Jorei.

Antrą dieną darželyje tėtis buvo kartu su Jore. Su auklėtoja iš anksto buvo suderintas laikas kada koks vaikutis atvyksta į grupę. Vaikai nuo pat ryto keitėsi vietomis – vieni ateidavo, kiti išeidavo. Auklėtojos pažindinosi su vaikais, juos „jaukinosi“.

Trečia diena. Jorė naktį šaukia: „teti einam į darželį“. Maniau, kad per miegus. O ji pasirodo pabudo 4 val ryto ir nusprendė, kad nori į darželį :) Teko aiškinti, kad visi vaikai ir auklėtoja dar miega :) Ryte į darželį vyksta su šypsena ir nekantrumu – kad tik greičiau. Šią dieną tėvelis kiek pabuves su Jore, atsisveikina ir pasako, kad netrukus grįš. Auklėtoja paprašo pasedėti rūbinėje..“jeigu ką“. Kartu sėdi dar viena mama. Vyras pasakojo, kad už 15 minučių išėjusi auklėtoja vyrui pasakė „drąsiai galite eiti pasivaikščioti porą valandų“, o kitos mamos paprašė grįžti į grupę. Vyrui grįžus, Jorė jau buvo papietavusi ir toliau ramiai žaidė. Pamačiusi tėtį, pasisveikino“labas teti“ :) Susiruošė ir iškeliavo namo.

Ketvirta diena. Ryte nuvedęs vyras iškart atsisveikino su mažąja. Ji papusryčiavo, pažaidė, papietavo, tada vyras pasiėmė.

Panašu, kad Jorė yra viena iš vyresnių grupėje. Auklėtoja sakė, kad ji jau bando „vadovauti“ mažiukams :) Nežinau kuo tai pasireiškia, bet labai panašu į ją :) Auklėtoja labai džiaugiasi, kad Jorė tokia savarankiška – pati valgo, puoduku naudojasi, prausiasi. Ir tai, kad gana aiškiai šneka, taip pat palengvina visą „reikalą“ :)

Šiandien norom nenorom teko pereiti prie kito etapo – pietų miego. Vyrui baigėsi atostogos, o aš.. ką tik pradėjau dirbti.. Be Jorės, šiandien pietų turėjo miegoti dar viena mergaitė. Bet.. pasirodo Jorė miegojo viena.  Kaip ir numaniau, po pietų miegelio išriedėjo pirmosios ašarytės. Nežinau kodėl, bet jai ir namuose dažnai taip būna. Pabunda pamiegojusi ir verkia.. o kodėl, net pati nežino.  Auklėtoja sakė, kad ilgai neverkė ir pavyko nukreipti dėmesį į žaidimus. Vyras pasiėmė Jorę 3 val popiet. Kai atėjo ji ramiai žaidė, bet pamačiusi tėtį susigraudino. Liūdna jai buvo vienai, be kitų vaikų.

Susirūpinau, kad atsiras nenoras eiti į darželį. Atsargiai bandžiau išklausti kaip jai sekėsi, ką ji veikė. Labai noriai papasakojo, kad auklėtoja skaitė pasaką, kad ji miegojo, valgė ir paminėjo, kad nebuvo vaikų. Tikiuosi, kad tik vaikų nebuvimo problema kalta dėl ašaryčių :)

Rytoj vėl miegosime pietų, pasiimsime 3 val. Drabužėliai pačios Jorės gražiai sudėti ant kėdutės - ir jie, ir Jorė laukia rytojaus.. juk rytoj - į darželį !! :)

08. Sep 2015, 18:14 Krisliukas

Šiandien aš pasiėmiau Jorę. Auklėtoja sakė, kad nebuvo jokių bėdų, pamiegojusi neverkė ir mane pamačius viskas buvo gerai 😀 Panašu, kad prisijungs dar du vaikučiai prie pietų miegojimo, tad Jorei gal dar smagiau bus 😀

O mamai darbai.. jaučiuosi kaip Jorė, tik pietų miegot niekas neleidžia 😃 Pažindinuosi su naujais draugais - kolegom, išbandau naujus "žaislus" - darbo priemones ir laukiu kada prasidės spaudimas dėl pardavimų ir planų vykdymo 😃

Ilgokai jūsų Fausta užtruko kol jai "daėjo" kas per reikalas tas darželis 😃 Gal buvo po kokio ligos etapo, kai ilgai pabūna namie, adaptacija darželyje prasideda iš naujo 😀

motinysteveza motinysteveza 08. Sep 2015, 15:04

gera skaityti tokias istorijas 👍

Krisliukas Krisliukas 08. Sep 2015, 10:33

Kaip šauniai Jorei sekasi 😉 taip ir toliau 😀 O kaip mamytei sekasi darbuotis? 😀

Fausta iš pradžių irgi noriai ėjo į darželį, ir maždaug po pusmečio supratusi,kame reikalas, jau pradėdavo verkt vos į rūbinę įėjusi. Gal neišmiegojusi po nakties būdavo, gal jau ir tingėdavo. Sunku suprast..

lina_baj lina_baj 08. Sep 2015, 09:08

Beje primena mano sūnaus adaptaciją, bet jam kelis rytus ašaros buvo antrą savaitę, kai matyt kiek pabodo... O gal jau mamos pasiilgo, bet po tų kelių rytų vėl ėjom su šypsena, net kartais pykdavo, kai ateidavom paimti jį patys pirmi, o žaidimai dar vykdavo 😃

lina_baj lina_baj 08. Sep 2015, 09:05

Puiku! Smagu, kad viskas kol kas vyksta gražiai 😀 Linkiu, kad to sunkiojo periodo taip ir nebūtų! 😀

Liucyte Liucyte 08. Sep 2015, 07:28

Šaunuolė Jorė! Sėkmės ir toliau! Be to, adaptacijos politika darželyje rodosi labai racionali 👍

ODISEJAaa ODISEJAaa 08. Sep 2015, 07:23

🤗Šaunuolytė🌷🌷🌷😀

08. Sep 2015, 07:23

Ačiū už palaikymą 😀 Per susirinkimą direktorė minėjo, kad visai be ašarų beveik niekam nepavyksta adaptuotis. Sakė apie trečią savaitę vaikai "atsipeikėja" - prasideda ašaros, protestai. Spėju viskas dar priešaky, bet bent kol kas tikrai džiaugiuosi tokia pradžia 😀

08. Sep 2015, 00:29

Tikra šaunuolė! 🌷🌷🌷

floryte floryte 07. Sep 2015, 23:15

Tikrai, net pavydu skaitant, kad taip puikiai sekasi Jorei darželyje😉 Va, ir mamos baimės buvo visai be reikalo. Jorei - gero tolesnio vadovavimo darželyje🌷😉

jaldija jaldija 07. Sep 2015, 22:49

Nu šaunuolė 👍 sėkmės ir toliau 🌷

Gintarep Gintarep 07. Sep 2015, 21:34

sekmytes 🌷🌷🌷