Jorė ruošiasi į darželį: prisistatom! :)

Jorė ruošiasi į darželį: prisistatom! :)

10. Aug 2015, 01:01

Pasakysiu tiesą: susiruošusi rašyti straipsnį apie mano mažąją princesę – būsimąją darželinukę, susimąsčiau.. o ką parašyti apie žmogutį, kuriam ne taip seniai sukako vos dveji metukai?.. Bet pradėjusi atrinkinėti foto, supratau, kad viso to, ką norėčiau pasakyti apie savo mažylę nesudėčiau net į penkis straipsnius.. :) Juk tai mano vaikas.. vienintelis TOKS.. Lygiai taip pat, kaip ir kitoms mamoms JŲ vaikai. Juk kiekvienai mamai JOS vaiko šypsena pati gražiausia.. JOS vaiko piešiniai patys mieliausi.. JOS vaiko išdaigos pačios menkiausios.. :) Taip pat ir man.. Tik aš tokių stebuklų turiu du :) Šį kartą apie mūsų mažėlę.

Jorė.

 Jai du metukai ir keturi mėnesiai. Gimusi gyvatės metais, po avino ženklu. Ragiukų tikrai nestinga :) O ir gyvatiškas šnypštimas neretai pasirodo. Kaip ir visi mažyliai, nuo pat mažų dienų džiugino mus savo šypsena – iš pradžių bedante, vėliau mažų baltų perliukų..

20150810005109-23212.jpg

Nežinau ar dėl to, kad pagrandukė – visų numylėta, ar charakterio būdas toks, bet ji labai meili. Kasdien begalę kartų girdžiu „mamyte, myliu tave“, kasdien begalę kartų pajuntu jos mažytes rankutes apsivejant kaklą.. o jei kaklo nepasiekia – tai koją :)

20150810005155-58022.jpg

Brolis Jorytei labai svarbus. Jis jos autoritetas. Iš jo mokosi įvairiausių naudingų.. (ir nelabai) dalykų. :) O juokas sklindantis jiems išdykaujant mano veidą visada papuošia plačia šypsena.. Be abejo, dažnai pasitaiko, kad po to juoko seka graudžios ašarėlės.. ech.. visada atsiranda dėl ko pasipešti :)

20150810005313-68459.jpg

Gerą pastarąjį pusmetį stebiu Jorės norą būti savarankiškai. Rengiasi pati: jei marškinėlius apsivelka ne ta puse, kantriai nusivelka žemyn ir bando iš naujo, batukus aunasi pati, jei gaunasi „susipykę“, vėl bando iš naujo, dantukus valosi pati ir vis dar nesugalvojau kaip įtikinti leisti man dar kartą jai išvalyti, puoduko reikalus taip pat atlieka savarankiškai. Net gi pareiškė norą savarankiškai lipti laiptais, čia tenka pasipykti.. man vis tik baisu, kad gali susipinti tos mažos kojytės. Savo kuprinę su gertuve nešasi pati ir jokiais būdais nepriima pagalbos rankos :)

20150810005419-55970.jpg

Panašu, kad jau „priaugome“ princesių amžių. Mūsų merginą domina visi mergaitiški – princesiški dalykai. Kai mama nemato, netgi pasigrąžinti sugeba:

20150810005454-53445.jpg

Princesiški „dalykiukai“ – didžiausias džiaugsmas:

20150810005520-62674.jpg

Kaip ir kiekvienas vaikas, mėgsta aktyvią veiklą lauke: čiuožyklos, sūpynės, žaidimai su kamuoliu. Tikras mergaitiškas užsiėmimas – šokiai. Su broliu tikrą „šok su manimi“ mums su tėčiu pademonstruoja :)

20150810005554-46670.jpg

Dar vienas mėgstamas užsiėmimas – pozavimas :) Kartais stipriai pasimaivant, kartais, labai profesionaliai besišypsant :) Prie visų šitų „gabumų“ stipriai prisideda ir Jorės krikštomamytė :)

20150810005703-99039.jpg

Jorė labai neblogai kalba. Aš, be abejo, suprantu viską :) Aplinkiniai  beveik viską. Moka pasakyti savo vardą, pavardę, amžių, kokiame mieste gyvena, pasako kuo vardu mama, tėtis, brolis. Moka suskaičiuoti iki dešimt (tik vis kažkur septynetas pasiklysta :) ), pažįsta apie 90 proc. abėcelės raidžių. Kaip minėjau, moka pati apsirengti/nusirengti, naudojasi puoduku, pati pavalgo. Manau visi esminiai „gabumai“ reikalingi darželiui yra, bet man labai neramu dėl jos stipraus prisirišimo prie manęs. Tas prieraišumas atsirado paskutiniais mėnesiais. Jei tik dingstu jai iš akiračio, tuoj pat ima klausinėti „kur mamytė“, bėga manęs ieškoti.. Netgi pasilikusi su jai labai artimais žmonėmis, po kiek laiko pradeda ilgėtis manęs ir klausinėti kada aš pareisiu.. Baiminuosi, kaip jai seksis pasilikti svetimoje aplinkoje..

Apie darželį

Pirmas kriterijus pagal kurį rinkomės darželį – vieta. Nenoriu vaiko vežioti per visą miestą, kad jis pirmas atvyktų į įstaigą ir paskutinis iš jos iškeliautų. Be abejo, skaičiau atsiliepimus įvairiuose forumuose. Jorę „į eilę“ užregistravome kai jai buvo  4 mėn. Patekome be didelio vargo.

Darželyje jau įvyko tėvų susirinkimas. Susipažinome su auklėtoja, turėjome galimybę apžiūrėti grupę, užduoti rūpimus klausimus. Auklėtoja man labai patiko (kiek galima nuspręsti iš pirmo trumpo susitikimo).  Grupės tvarkingos, suremontuotos. Auklėtoja minėjo, kad visus vaikučius pratins palengva. Priiminės po kelis, kelioms valandoms, o vėliau bus matyt pagal situaciją. Gali būti, kad vieni po 3 dienų jau galės pasilikti visai dienai, o kitiem ir savaitės neužteks..

Prisipažinsiu - baugu.. Nors ir ne pirmas vaikas, bet baimė kausto mane. Turbūt dėl to, kad sūnaus adaptacija buvo be galo sunki.. Žinau, kad mano nuotaikas jaučia ir mažoji. Žinoma, prie jos savo nuogastąvimų niekada nereišku, bet bijau, kad ji intuityviai nepajaustų mano baimių.. :)

20150810005957-15663.jpg

Noriu palinkėti visoms būsimų darželinukų ir būsimų pirmokėlių mamoms (tame tarpe ir sau) ištvermės – manau jos labiausiai prireiks :)

Iki kitų susitikimų!!

11. Aug 2015, 15:08 zivile g.-b.

O kodėl manai, kad negausi? Vėlai užsirašėt? Mūsų darželis netgi priskiriamas prie tų "geidžiamiausių" 😀 bet buvom atrodo.. 12-ti iš 30 priimtų

Liucyte Liucyte 10. Aug 2015, 10:34

Laaabai šauni būsima darželinukė! 🌷 Sėkmės jums abiems!

10. Aug 2015, 10:21

Žavi ir protinga mergaitė. Atrodo tikrai didesnė. 😀 Manau, kad sėkmingai įsilies į darželinukų gretas. Tad palinkėsiu tik geros nuotaikos, smagių dienų daržiuke ir stiprios sveikatytės! 😀

Krisliukas Krisliukas 10. Aug 2015, 10:13 Vinga

o kas dėl kopijavimo (gamtinių reikalų), vienu metu Fausta kopijuodavo brolius ,bandydavo atsistojus daryt (aišku kai nematydavau), tai teko aiškint kas ir kaip ir kodėl mergaitės sėdi, o ne stovi... 😀

Mamytei patarčiau nusiramint, viskas juk bus gerai, praeis ir tas gyvenimo etapas 😉

Krisliukas Krisliukas 10. Aug 2015, 10:10

Kokia fainuolė Jorė 😉 dar viena manekenė 😃
Fausta kažkodėl visad praleidžia 6 kai skaičiuoja, na nepatinka jai tas šešetas niekaip 😀

10. Aug 2015, 10:05 kodelcia

😃 čia gal dėl to, kad jis laikomas laimingu 😃 😃

kodelcia kodelcia 10. Aug 2015, 10:01

Ech tas septynetas, maniškiui skaičiuojant jis ir vis kažkur dingdavo 😀

10. Aug 2015, 09:50 Goda_Mamyciuklubas.lt

Atrodo gal tik nuotraukose vyresnė 😀 Šiaip mažutė ir smulkutė ji pas mus 😀 Dėl gebėjimų.. net nežinau, kaip sakiau, labai brolį kopijuoja (džiaugiuosi, kad dar gamtinių reikalų atsistojusi nesugalvojo atlikinėt 😃 ), o raideles visai netyčia išmokom: gavom dovanų piešimo lentą, mama su menais susipykusi absoliučiai, tad parašinėjau keletą raidelių ir pasakiau pavadinimus. Už kelių minučiu ji vėl man tempia tą lentą "mamyte parašom raideles", va taip ir rašinėjom, o ji puikiai jas įsiminė 😀
Ačiū už palinkėjimus, merginos, nežinau.. gal pamedituot reikia ar ką, kad nusiramint 😃 😃

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 10. Aug 2015, 08:43

Koks gražus pristatymas! Ir Jorė man vyresnė nei dviejų atrodo, o ir elgiasi bei žino lyg keturmetė 😃

mama ingrida mama ingrida 10. Aug 2015, 07:32

Perskaičiau ir pagalvojau beveik apie mano Urtele parašyta viskas😀Taip pat gyvatės metais,taip pat avinukas ir viskas taip pat...Išskyrus tai jog maniškė pozuoti nelabai mėgsta ir raidelių dar tikrai nepažysta😀Sekmės jums pradedant naują etapą,seksime kaip jums sekasi,nes ir mes visa tai taip pat pradėsime...😀

Gintarep Gintarep 10. Aug 2015, 06:48

Jorytei linkiu ko geriausio pritapimo ir veliau su dideliu noru eitu. Linkeciau mano paneles frazes:"Mama, kodel rytoj sestadienis? As noriu, kad butu penktadienis, nes tuomet dirba darzelis!"
Mamytei kuo dideliausios ramybes 🌷

floryte floryte 10. Aug 2015, 01:42

Koks mielas pristatymas😀. Kaip mat skaniai suskaičiau. Įdomu, nes ir mano dukrytė tik šiek tiek mažesnė už Jorę. Manajai dar neatėjo princesių amžius, bet ji tikrai supavydėtų Jorei broliuko😃. Lengvos adaptacijos darželyje Jorei! Mamytei - ramumo širdelėje😉🌷