Ką galime išmokti iš vaikų: 5 gyvenimo pamokos

Ką galime išmokti iš vaikų: 5 gyvenimo pamokos

17. Sep 2020, 12:19 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Vaikai yra didžiausia mūsų gyvenimo dovana, kurie mus daug ko gali išmokyti. Paklausus tėvų, ko vaikai juos išmokė, gausime atsakymą - kantrybės! Bet tai tik vienas iš dalykų. Jei stebime vaikus, kaip jie elgiasi, galime padaryti savo gyvenimą harmoningesnį ir laimingesnį. 

Vaikai neskirsto žmonių į draugus" ir nedraugus"

Vaikai neturi išankstinių nusistatymų ir neišskiria savo draugų ir priešų. Maži vaikai nekreipia dėmesio į tai, ar kitas turi firminius drabužius, ar modernų telefoną. Galbūt mums taip pat verta pasimokyti iš vaikų ir nediskriminuoti sutiktų žmonių?

Vaikai myli iš visos širdies

Vaikai viską daro nuoširdžiai ir iš visų jėgų. Jei jie myli, jie myli iš visos širdies. Jie yra pasirengę kas penkias minutes apkabinti savo tėvus, išbučiuodami mamą ir tėtį. Jų meilė yra besąlygiška, nesitikint, kad už tai gaus kažkokios naudos. Pasimokykime to iš savo vaikų -  tiesiog leiskime būti mylimiems ir mylėti nieko nesitikint!

Vaikai turi laiko

Mes, suaugusieji, visada skubame, o vaikai turi visą pasaulio laiką. Jie turi laiko pauostyti gėles ir džiaugtis drugeliais. Jie nori viską ištirti ir išbandyti. Skubėjimas nėra vaikų sąjungininkas, jis ateina į mūsų gyvenimą jau vėliau, patekus į suaugusiųjų pasaulį. Išmokime sulėtinti savo kasdienes lenktynes! Mėgaukitės tuo, kas jums patinka, įvertinkite tai, ką turite!

Vaikai yra entuziastingi

Vaikams viskas įdomu. Jie - tarsi kempinės, kurios sugeria informaciją, žavisi grožiu, stebisi dalykais, kuriuos mes, suaugę, laikome savaime suprantamais. Maži vaikai viską daro su dideliu entuziazmu ir džiaugsmu. Kada paskutinį kartą ką nors padarėte su didele aistra? Sunku prisiminti? Gal laikas pakeisti savo gyvenimo prioritetus?

Tiesa kalba vaiko lūpomis

Kad ir kokia būtų vaiko nuotaika, vienas dalykas yra tikras - vaikų emocijos ir jų atsakymai. Bet mes, suaugusieji, dažniausiai slepiamės savyje, slopindami savo emocijas, nesikalbėdami su artimaisiais, kai mums negera. Ir tada susimąstome, kodėl kiti neatspėjo mūsų norų, emocijų ir poreikių. Pasimokykime iš vaikų - būkime atviri ir nuoširdūs!