Kaip atsisveikinate su iškritusiu dantuku? Arba kiek kainuoja fėjos?

Kaip atsisveikinate su iškritusiu dantuku? Arba kiek kainuoja fėjos?

28. Apr 2014, 09:54 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Vakar vakare Smiltei iškrito pirmasis dantukas. Valio! Klibėjo jau beveik mėnesį, bet vat kristi vis nenorėjo. Bandžiau įkalbėti išsitraukti jį geru senu metodu - pririšus virvelę prie durų rankenos, bet ji nesutiko. Per daug keista.

Tuomet suradau video, kaip dantuką ištraukia su raketa - video čia www.youtube.com/watch?v=BPhRiaNW4UQ

20140428093853-68701.jpg

Ir vėl "nepasirašė" - per daug baisu.

Taigi, beliko tik laukti.

Ir vakar vakare, kažką kietesnio kando ir BAC, dantukas pats be skausmo, kraujo ir ašarų iškrito. Toks mažutis mažutis, net mamai ašarytė paslapčia nubėgo, kad vaikas jau toks didutis, jog net dantukai krenta.

Smiltė dantuką nuprausė, patiesė jam tualetinio popieriaus gabalėlį (nes ant paklodės jam gulėti per prasta :P) ir padėjo po pagalve. O tėveliams liko galvos skausmas - kiek gi ta fėja turi atnešti pinigėlių? 

Bėda tame, kad su saldainiais ar litu prasisukti nepavyks - Smiltės vyresnės draugės jai yra vaizdžiai papasakojusios kiek ir ko atneša dantukų fėjos. 20 popierinių pinigų. Kažkaip daugoka, bet juk negali vaiko nuvilti - fėjos pas visus vaikšto vienodos ir turi tiek pat atnešti, juk jos dantukas neprastesnis? 

Tad mergina šiandien nubudo ir  nušvito radusi po pagalve 20 Lt, o mes mąstome, kaip atkeršyti draugams, taip negarbingai (ir prabangiai) pradėjusiems dantukų fėjos tradiciją :) Smiltė protingoje knygelė paskaičiusi iškritusius dantukus žada panaudoti pagal visas pasaulio tradicijas:

  • mesti per namo stogą;
  • pasodinti vazonėlyje;
  • atiduoti pelytei;

O kaip jūs elgiatės su iškritusiais dantukais?

Dar man kilo dilema - dabar parduodama daugybė gražių dėžučių pirmiesiems dantukams. Bet jeigu juos atiduoti fėjai, tai kam tada tos dėžutės? 

neri neri 28. Apr 2014, 11:53 Goda_Mamyciuklubas.lt

na turbūt dantistė taip sumetė greit apie saldainius ,o nesiūlė rast pinigėlį (nežinojo ko sesė pripasakojus ,nes paprašėm sesės daktarytės pažiūrėt ) )😃 mūsų ir didžiajai nekrisdavo patys ,dantukas jau gerai išlindęs o tas laikosi tvirtai įsikibęs ir nepasiduoda ,bet dabar sąkandis puikus .

28. Apr 2014, 11:39

Jai jau deda po 20litu uz dantuka,tai ateis metas kai VISA padet reikes 😃

28. Apr 2014, 11:26

Oho, tikrai prabangiai dantukai kainuoja 😃 Po tiek litukų dedant nemažai vaikai susitaupyt gali 😃 Maniškiui dar nekrito, bet kai traukė praeitais metais, o buvo matęs tą filmą apie dantukų fėją, tai padėjom susukę po pagalvėle du dantukus, ir po lituką už kiekvieną ryte rado - iškart į taupyklę - liko patenkintas 😀

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 28. Apr 2014, 11:03

Bet keista dantistė, kad saldainius rekomenduoja 😃 Apie litą ir aš galvojau! Na, gerai du. arba penkis. bet ne 20!!!

Man vaikystėje taip pat nekrisdavo ir net neklibėdavo - tiesiog naujas dantis šalia pradėdavo kaltis ir tuomet reikėdavo traukti... Tiesa, tai įtakos sąkandžiui neturėjo ir dabar galiu džiaugtis itin tiesių dantų šypsena!

neri neri 28. Apr 2014, 10:40

mūsų Ievai taip pat jau krenta dantukai,tik bėda ,kad patys neiškrenta niekaip ,tai mes nuėjom pas dantistę ,kuri dantuką ištraukė ,nuplovė ,įdėjo į maišelį ,ir pasakė ,kad nešk namo ,padėk po pagalve ir ryte rasi saldainiuką ( kad dantuką atiduoti pelytei ,mažajai jau buvo papasakojus sesė , ir kad už dantuką gaus pinigėlį ,taip pat sesės pasakyta ) ,tad ryte po pagalve rado saldainiuką ir 1 lituką ,o didžioji už dantukus taip pat gaudavo lituką ir ne daugiau 😀

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 28. Apr 2014, 10:19

sakyčiau, labai prabangus pirmasis dantuko kritimas 😀 teks labiau susiveržti kišenes 😀 aš tai padėdavau po lituką