Kaip džiovinate medžių lapus?

Kaip džiovinate medžių lapus?

03. Nov 2016, 08:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Kol sniegas neužklojo medžių lapų, pats laikas prisirinkti pačių gražiausių ir parsinešus juos sudžiovinti. Tačiau kaip? 

Įvairių spalvų ir formų lapai - puiki žaliava įvairiems darbeliams daryti vėlų rudenį ir žiemą, kai daug laiko praleidžiame namuose. Su jais galima daryti įvairiausias aplikacijas bei naudoti žaidžiant kitus žaidimus.

Tačiau tam,kad jie sulauktų žiemos mėnesių, reikia juos tinkamai paruošti. Vienas paprasčiausių būdų - tvarkingai sudėti medžių lapus tarp nereikalingos knygos lapų ir ant jos uždėti kitų knygų, kad prislėgtų. 

Galima juos išdėlioti ant reklaminių lankstinukų, tik būtinai reikia kažkuo prispausti, antraip jie susiraitys ir nebus tinkami naudoti vėliau. 

Dar vienas būdas - lyginti lapus su karštu lygintuvu per marlę.

Trečias, sudėtingesnis metodas - gerai išlygintus lapus įkišti į išlydytą parafiną. Tereikia ištirpdyti žvakę ir trumpam įmerkti lapą, jį iškart padėti išdžiūti. Tokie lapai tampa lyg padengti apsauginiu sluoksniu.  

O kaip lapus džiovinate Jūs? Pasidalinkite patirtimi ir patarimais padėkite toms, kurios medžių lapus šiemet džiovins pirmą kartą!