Kaip enurezė gali sutrukdyti vasaros poilsiui?

Kaip enurezė gali sutrukdyti vasaros poilsiui?

02. Jul 2014, 12:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Visus ilgus devynis mėnesius mokiniai laukia vasaros atostogų. Saulė. Aktyvus poilsis. Vasaros stovyklos.

Vasaros stovykla - tai be galo smagus nuotykis kiekvienam vaikui. Nauja vieta, naujos pažintys, nauji draugai ir prisiminimai visam gyvenimui. Vaikų laukia įvairūs smagūs užsiėmimai lauke, sportinės varžybos, diskotekos, maudynės, žaidimai ir puiki nuotaika!

Labai svarbu, kad vaikas jaustųsi saugiai ir patikimai, kas niekas netrukdytų jo poilsiui, juk vasara prabėgs nepastebimai.

Iš tiesų, niekas negali tam sutrukdyti, išskyrus kai kurias fiziologines problemas - tokias kaip enurezė (nevalingas šlapimo nelaikymas). Ji gali tapti priežastimi, kodėl vaikas atsisako vykti į stovyklą, susitikti su draugais ar pas juos nakvoti. Naktinis šlapimo nelaikymas gali pridaryti aibę nemalonumų tiek vaikui, tie stovyklos auklėtojui. Tai gali tik pabloginti vaiko psichologinę būklę.

Tačiau išeitis visuomet yra, jeigu vaiką tam paruošite.

Jį reikia išmokyti:

- po 16.00 val. mažiau gerti skysčių ir riboti skysto maisto, o likus dviems valndoms iki miego pasistengti dar labiau riboti skysčių vartojimą (arba apskritai negerti)

- būtinai kelis kartus vakare prieš miegą nueiti į tualetą

- turėti kelias pižamas

- pačiam pasikloti lovą

- visuomet turėtų kelias pakuotes specialių sauskelnių-kelnaičių, skirtų didesniems vaikams, nelaikantiems šlapimo.

Ir atminkite, jei vaikas dar psichologiškai ir emociškai nepasiruošęs susidurti su negatyvia aplinkinių reakcija, galbūt geriau išvyką atidėti. Apie tai rimtai pasikalbėkite su vaiku.

DryNites naktinės kelnaitės - gelbsti sunkiu laikotarpiu!

 20130804201647-99202.jpg

Užeik į  www.vaikuenureze.lt ir papasakok apie ją draugei! Tegul informacija pasiekia tuos, kam ji labiausiai reikalinga!