Kaip išmokti su vaiku slidinėti: pataria slidinėjimo instruktorė

05. Dec 2016, 11:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

TV rubrikoje "Mamos, pabandom” šį kartą mokomės slidinėti kartu su savo vaiku. Ne lauke, bet tam skirtoje specialioje patalpoje - ant specialaus kilimo.

Svajodami apie žiemą laukiame jos su daug daug sniego, o su juo ir pramogų, tokių kaip slidinėjimas. Tačiau ne paslaptis, kad oras ima ir iškrečia mums įvairių pokštų. Tuomet belieka išbandyti kiek kitokį slidinėjimą. Leidžiamės į nuotykį kartu su mažąja Ula ir jos mama.

Kaip mums pasakojo "Slidinėjimo akademijos" instruktorė Andželika, pamokos vaikams pradedamos nuo žaidmo ir pramogų, nes jie visko bijo. Taigi, slidinėjimo mokymosi procesas tęsiamas žaidimo forma, kartu nepamirštant ir to, kas svarbu.

Ulos mama išdrįso atsistoti ant slidžių kaip ir dukra - pirmą kartą savo gyvenime.

Kam lengviau perprasti slidinėjimo subtilybes - suaugusiems ar vaikams?

"Suaugusiems, nes jie puikiai supranta, kaip viską daryti, o vaikams sudėtingiau, bet jie irgi visko greit išmoksta. Mes vaikams rekomenduojame atvykti nuo 6 metų amžiaus, kadangi jie tvirtesni ir daugiau turi jėgų išsilaikyti ant slidinėjimo šlaito. Nuo keturių metų amžiaus vaikai tap pat gali ateiti, bet treniruotė bus individuali, nes vaikui reikia daugiau dėmesio ir pagalbos", - pasakojo slidinėjimo instruktorė Andželika.

Aktyvus slidinėjimas vyksta apie pusę valandos su pertraukom, taigi viso užgaišite apie valandą. 

Smagiu nuotykiu pavirto Ulos ir jos mamos pirmoji slidinėjimo pamoka, o receptas paprastas – truputis drąsos ir avantiūrizmo, truputis žinių, visa reikalinga amunicija ir čiuožiam!