Kaip išmokyti darželinuką taisyklingai sėdėti: kineziterapeutės patarimai

Kaip išmokyti darželinuką taisyklingai sėdėti: kineziterapeutės patarimai

26. Oct 2016, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Turbūt ne viena palinguosite galvomis - juk išmokyti ikimokyklinuką sėdėti taisyklingai nėra lengva. Jam gali pasakyti ir parodyti, tačiau už sekundės jis vėl sėdi ir spalvoja susikūprinęs.

Tačiau vaikų kineziterapeutė Viktorija Paltanavičiūtė pataria tėveliams neprarasti kantrybės ir toliau stėbėti mažuosius. Pavyzdžiui, pastebite, kad mažylis sėdi ant grindų, kojas sudėjęs W poza, ištiesinkite jo kojytes į priekį ar pakiškite, kad sėdėtų ant kulnų.

O geriausia skatinkite vaiką viską daryti sėdint prie savo mėgstamo stalo ant jo mylimos kėdutės - prie stalo vaikas turėtų ne tik valgyti, bet ir piešti, spalvoti ir pan. (tik ne ant grindų susikūprinęs ar atsigulęs).

Kokia turi būti taisyklinga ikimokyklinuko sėdėsena:

- kojos pilna pėda remiasi į grindis;

- sėdmenys siekia kėdės atlošą;

- svoris vienodai paskirstytas abiems klubams;

- kojos per kelius sulenktos 90 laipsnių kampu;

- nugara tiesi.

Kuprinė - ant abiejų pečių

Beje, dar labai svarbu, kaip mažyliai nešasi savo kuprinytes į darželį (juk jie jau tokie savarankški, viską nori daryti patys, žinoma, ir savo daiktus nešasi patys). Taigi, kineziterapeutės patarimas - pradėję keliauti į darželius ir mokyklas vaikai būtinai turi neštis kuprinę, užsidėję ant abiejų pečių. Tuomet jie turės taisyklingą laikyseną.