Kaip kiškis rogutėmis važiavo

Kaip kiškis rogutėmis važiavo

09. Jan 2013, 09:00

Ar jau spėjo jūsų mažieji pasivažinėti rogutėmis?

 

Jei ne, siūlome nelaukti, kol vėl prisnigs, o "suorganizuoti" pasivažinėjimą rogutėmis namuose. Ne, ne jūsų vaikui, o jo žaisliukams. Šią idėją pasiūliusi mama sako, kad mintis kilo ekspromtu, kai už langi ilgai nebuvo sniego ir jos su dukryte ilgesingai žvelgė pro langą: "Kada, kada prisnigs?".

 

Šiam žaidimui reikia:

 

mėgiamo vaikučio žaisliuko

nereikalingos kartoninės dėžės

virvutės

skylamušio

tualetinio popieriaus

 

{smallpic:1}

 

Kaip žaisti?

 

Pirmiausia skylamušiu ar kitu aštriu daiktu padarykite dėžutėje skylutes ir perverkite virvutę - tai bus rogučių rankena.

 

{smallpic:2}

 

O kur gi sniegas? Juo gali pabūti suplėšytas baltas tualetinis popierius. Leiskite tai padaryti vaikui - lai pamiklina savo mažus pirštukus plėšydamas.

 

{smallpic:3}

 

Na, štai, jau galima mylimą kiškutį pavėžinti "rogutėmis". Na, o kai šis užsiėmimas atsibos, galima sulaukti iš darbo vakare grįžtančio tėčio ir surengti su juo "sniego gniūžčių" mūšį - tam puikiai tiks į gumulą suspausti suplėšyto tualetinio popieriaus gabaliukai.

 

Nebijokite su vaiku eksperimentuoti - tai puikios kūrybiškumo pamokos jūsų vaikui. Matydamas, kad tėveliai moka sukurti žaidimą praktiškai iš nieko, ir mažylis mokysis stebuklus įžvelgti mažuose dalykuose...

 

šaltinis: Maminklub.lv

 

Smagių akimirkų žaidžiant!