Kaip knygelė moko nugalėti baimes? LAIMĖK JĄ!

Kaip knygelė moko nugalėti baimes? LAIMĖK JĄ!

29. Jan 2014, 16:33 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Tęsiame tradiciją, kurioje apdovanojame mėgstančias skaityti šeimynas ir šįkart norime įteikti ką tik leidyklos "Nieko rimto" išleistą knygą "Juodas šuo".

Jei vien rytą žvilgtelėję pro langą pamatytumėte kai ką nesuprantamo? Taip, taip, kai ką visiškai nesuprantamo. Šauktumėte ar slėptumėtės? O gal skubiai skuostumėte į lauką to kai ko nesuprantamo įdėmiau apžiūrėti? Houpų šeima galėtų papasakoti, ką jie darė, kai vieną rytą nubudę pro langus pamatė kieme tupintį Juodą šunį. 

Visą šeimyną jis nepasakomai išgąsdino, išskyrus Mažylę. Taip, taip, dažnai didieji ilgom kojom, visko pilnom galvom manosi žiną viską. Ir būtent dėl to dažnai išsigąsta to, ko negali suprasti, nors bijoti šiaip jau visai nėra dėl ko. 

Knygos autorius Levis Pinfoldas – jaunas britų rašytojas ir iliustruotojas, šiuo metu gyvenantis Australijoje. Nors išleistos dar tik dvi jo autorinės knygos (kita - "Džango"), jis jau susilaukė daugybės pagyrų ir pelnė garbingų apdovanojimų.  Šios knygos pradžia gimė, kai jis sumanė parašyti istoriją apie vaiduoklius ir šmėklas. Sėdo skaityti storų knygų ir žinynų, susirašė ilgą sąrašą įvairių baubų, bet nė vienas netiko būti pagrindiniu veikėju. Tada jis pastebėjo, kad į sąrašą įtraukė ir Juodą šunį, kuris Britų salų tautosakoje egzistavo kaip siaubą keliantis padaras, pasirodantis naktį, taip pat jis laikytas mirties, didelės nelaimės nešėju. Juodas šuo sudomino autorių ir jis pradėjo dar daugiau skaityti apie jį: daug šiurpių istorijų, legendų ir aprašymų, kol rado prierašą: „Tai yra geras šuo“. Taip atsirado istorija apie Houpų (angl. hope – viltis, tikėjimas) šeimą ir Juodą šunį.

O mes tradiciškai laukiame jūsų mėgstamų (ir ne tik) vaikiškų knygelių aprašymų iki vasario 7 d. ir vieno įdomiausio autorei įteiksime "Juodą šunį". Keldamos aprašymą nepamirškite žymos "biblioteka".

20140129153322-68634.jpg