Kaip paruošti aliejų masažui?

Kaip paruošti aliejų masažui?

25. Jan 2013, 07:00

Ar mėgstate palepinti vaikučius, vyrą ir save masažais? O kokį aliejų tam naudojate?

 

 Konsultuoja Guoda Agzuridienė, “Sveiki produktai”

 

Kaip „Mamyčių klubui“ sakė aromaterapijos žinovė Guoda Azguridienė, Lietuvoje bene labiausiai paplitę yra  eukalipto, levandų, arbatmedžio eteriniai aliejai. „Šie aliejai žinomi daugumai, ypač mamoms, auginančioms vaikus. Jie plačiai naudojame profilaktiškai, ir kaip pagalbinė priemonė vaikams apsirgus, ypač patalpoms dezinfekuoti. Taip pat jų galima įpilti į aromatinę lempą, į vonią, darant masažą ar atliekant daug kitų kosmetinių procedūrų“ – sako pašnekovė.

 

Kaip paruošti aliejų masažui?


Jeigu eterinių aliejų norite naudoti masažui, labai svarbu, kad jis būtų naudojamas su baziniais aliejais. Bazinis aliejus, naudojamas pagrindui, yra  bet koks natūralus šalto spaudimo, nerafinuotas aliejus  - sezamo, saulėgrąžų, avokado ir pan. Tada imame 50 ml bazinio aliejaus ir į jį įpilame kelis lašiukus eterinio aliejaus. Saugi dozė yra 50 ml bazinio aliejaus ir 10 lašiukų eterinio aliejaus. Labiau patyrę kvapų specialistai, dažniau naudojantys aromaterapiją, galbūt, lašins 15 lašiukų, tačiau nepatyrusiam vartotojui geriau mažiau, mano pašnekovė.

 

Dvigubas poveikis


Masažuojant kūną taip paruoštu aliejų mišiniu, gaunamas dvigubas poveikis - bazinio aliejaus poveikis bei eterinio aliejaus poveikis. Tai turi teigiamos įtakos ir odai, ir nuotaikai, apskritai, visam organizmui. „Mes naudojame eterinius aliejus, kad jie padėtų organizmui susiharmonizuoti, atsipalaiduoti, padidinti paties organizmo gebėjimą prisitaikyti prie besikeičiančių oro sąlygų. Eteriniai aliejai veikia mūsų ir fizinį kūną, ir nuotaiką“ – įsitikinusi Guoda Azguridienė.

 

Kokį aliejų masažui naudojate jūs?