Kaip pas mus apsigyveno dekoratyvinė žiurkė

Kaip pas mus apsigyveno dekoratyvinė žiurkė

04. Apr 2012, 00:00 tifer tifer

Mano vaikai jau kuris laikas zyzė, kad įsigytume kokį nors naminį gyvūnėlį.

 

Na iš tiesų jau pernai buvome įsigiję mažiuką žiurkėnuką. Bet jis buvo smulkutis, mažutis ir pro narvo tarpus išlįsdavo. Vieną kartą, kai išlindo, daugiau jo ir nepagavom, matyt, kur išlėkė pro praviras duris.

 

Tai ir vėl buvo didelis noras ką nors įsigyt. Labiausiai, aišku, norėjo šuniuko. Bet kadangi gyvename bute, šeima esame nemaža, tai šuniuko nesiryžau pirkti, nors mergaitės ir prisiekinėjo, kad kas rytą vakarą jį vedžios ir t.t.

 

Kad ir kaip myli šuniukus, mano manymu, nedideliame bute šuniukui ne vieta. Be to, turim kaimą, kur pas kaimynus visada galima rasti šuniukų ir jais pasidžiaugti.

Taip pat seneliai, gyvenantys nuosavame name, augina šuniuką, kuris mielai su vaikais žaidžia

Taigi galvojome galvojome, ką pasirinkti ir netikėtai Ignei klasiokė sugalvojo atiduoti dekoratyvinę žiurkę. Ir mes ją pasiėmėme.

Na iš pradžių buvo nelabai jauku ją paimti ir tas darbas tekdavo man, norint išvalyti narvą. Bet po truputį norėjo palaikyti ir vaikai. Ir jiems patiko.

 

Dabar ta žiurkytė daugiau laiko praleidžia tampoma ant rankų ar po kambarius lakstydama, negu narve. Narvą valo mergaitės, maitint nori visi. Kai einam valgyt, mažiukai visada pasidomi, ar žiurkė pavalgius.

Manau, kad tikrai verta pagal laikymo galimybes vaikams įsigyti kokį nors gyvūnėlį. Taip jie mokosi kuo nors rūpintis, auga atsakingesni. O be to, ir draugu gyvūnėlis tampa, smagu su juo žaisti.

 

Kokia jūsų nuomonė apie vaikus ir naminius gyvūnus?Ar turite kokį nors gyvūnėlį?

04. Apr 2012, 16:53

Smagu vaikams, jei tik noriai rūpinas super 😀 👍 Mes deja, negalim nieko laikyti namučiuos 😀

04. Apr 2012, 12:12

siai dienai laikom pekinuke ir dvi banguotas papugas,dar noreciau juros kiaulytes 😀

04. Apr 2012, 10:17

reikia reikia gyvunelio 😀 mes bute auginam suni,katina ir zuvytes 😀

04. Apr 2012, 09:34

oi koks mielas ziurkeniukas 😀

blogietee blogietee 04. Apr 2012, 09:15

kaip faina, mes auginame šinšilą, tai padidinta žiurkės forma 😉 tik gaila, kad jau vaikai ne taip noriai su ja žaidžia..

04. Apr 2012, 08:23

as irgi nemegstu grauziku😃

04. Apr 2012, 08:20

jezau jezau kokios jos man baisios 😃 aš iš tolo jų bijau...

04. Apr 2012, 00:25

Auginau ir as vaikystej,balta dekoratvine, buvo geriausias draugas, kartu net miegot eidavom , kol viena ryta nerado mama sugriauztos patalynes 😃

04. Apr 2012, 00:09

vaje net siurpuliukai kunu perbego 😀 as naminiu gyvuneliu nesiverziu isigyti, nors Gustei kai nueinam pas jos kriksto mama, kuri turi du sunis, seska ir dideli akvariuma, tai jau labai patinka tie visi AU AU 😀 bet tegul ten ji ir zaidzia su jais, as nesu myletoja gyvunu 😀