Kaip vaikus sumaniai įtraukti į namų ruošą? +VIDEO

19. May 2015, 08:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Mamyčių klubo laidos rubrikoje “Vaikui atviras pasaulis” pasidalinsime šaunia idėja, kokį pasaulį savo mažyliui galime atverti net nekeldami kojos iš namų.

Neretai girdime mamų pasakojimus apie tai, kaip visą dieną ji užsiima su vaiku jam įdomia veikla, o tik šiam užmigus pietų miego ar vakare, mamytė griebiasi šluostės ir puola tvarkyti namus.

O štai mama Kristina visus darbus stengiasi nudirbti kartu su vos pusantrų sulaukusia Tėja ne todėl, kad jos nemigdo pietų miego, o todėl, kad dukrytei tai neretai įdomiau, nei bet kokia kita veikla.

"Nuo pat pirmų dienų stengiausi, kad dukrytė kuo daugiau užsiimtų pati ir tuo pačiu man padėtų. Gal visas darbas trunka kiek ilgiau, tačiau man su dukryte žymiau maloniau dirbti", - šypsosi mama.

Mažoji Tėja mokosi su mama ir indus į indaplove sudėti, ir šluoti kambarius, ir siurbti. Žinoma, tokia veikla iš mamos pareikalauja didžiulės kantrybės, bet patys sunkiausi žinoma kartai. Būna, kad dūžta ir indai, tačiau, kaip juokauja Tėjos mama, ne induose laimė, ir sudaužytų jų ji neskaičiuoja. Svarbiausia – dukrytės pasiekimai, kuriais tėveliai džiaugiasi kiekvieną dieną.

"Visą dieną nuo ryto iki vakaro, priklausomai nuo dukrytė nuotaikos, mes darbuojamės. Jei nėra nuotaikos dieną, bandome vakare tvarkytis. Žinoma, ne visi darbai atliekami kartu su mažyle. Bet žiūriu, kad ji pradeda jau mus kopijuoti. Ir tėčiui padeda dėlioti varžtelius, tik jam reikia daugiau kantrybės", - pasakoja Kristina.

Žinoma, tvarkymasis mažajai Tėjai šiuo metu yra tiesiog smagus žaidimas, kuriame ji gali pasijusti kaip suaugęs žmogus, kaip mama ir tėtis. Tačiau ne mažiau jai patinka ir išdykauti, vos tik mama nusisuka :)

Ir kuo daugiau mamytė leidžia tą tvarką daryti savarankiškai, tuo smagiau. Tokiam savarankiškumui puoselėti gali pasitarnauti ir specialios sauskelnės, kurias galima užsimauti ir nusimauti, kai reikia, kaip kelnaites. Tai Huggies Ultra Comfort, skirtos atskirai tiek mergaitėms, tiek berniukams.

20150518153520-20053.jpg

Taip žinsgnelis po žingsnelio mes galime įsileisti savo mažuosius į mūsų pasaulį, kurį kiekvienam augančiam mažyliui taip smalsu pamatyti.