KAJAUS 2-oji Advento užduotėlė ir praktiška dovanėlė

KAJAUS 2-oji Advento užduotėlė ir praktiška dovanėlė

05. Dec 2012, 00:00

Antrąją dienelę Kajukas jau tik nubudęs bėga prie kalendoriaus ir nuostebęs (kai užmiega, tuomet dedu siurprizą ir užduotį) randa ten - pirštinytes!

 

O lapuke - užrašas, kad šaltėjant orams, rankytėms nebūtų šalta. O ar žinai, kam bus šalta dar? Paukšteliams! Tad su ta mintimi, kad šąla orai, paukšteliai greit neberas, ką palesti, turime užduotėlę – sumeistrauti lesyklėlę.

 

Komentuoja, kad nebus šalta rankytėms.

 

 

 

Tam pasitarnavo:

 

5 l butelis nuo vandens;

Žirklės, lipni juosta;

Vielutė (pakabinimui);

Kruopų ar kt.

 

 

 

Eiga:

 

Viskas vyksta labai paprastai, iškerpame plačią angą, kraštus aplipinau lipnia juosta, kad nedurtų paukštukams kojelių, iš iškirptos dalies gavosi stogelis, kad neprilytų vidun (arba prilytų mažiau).

 

Pritvirtinau iš krepšelio „dangtelį“, nes mažasis kažkur spėjo "nužaisti" kamštį. Taigi pritvirtinam vielutę pakabinimui ir...

 

 

Beriam kruopytes paukšteliams.

 

 

 

Ir laukiam ateinančio tėčio, kad pakabintų ant medžio už lango. O paskui likusią dienos dalį vis prabėgdamas lipa pažiūrėti pro langą, ar jau paukšteliai mėgaujasi lesalu.

 

 

 

O čia mūsų aprašymai trumpam nutruks, nes vaikutis su kalendorium išriedėjo pas močiutę, mamytei reik mokintis, darbus rašyti, ruoštis egzaminams. Bet, be abejo, kas pradėta, turi tęstis, tad suruošiau ateinančiam laikui vaikui užduotėlės, siupriziukus, sudėjau paaiškinimus ir priemones, kurių prireiks vykdant užduotis.

 

Šiandien jau nespėjome įvykdyti užduotėlės – parašyti, nupiešti laiško Kalėdų seneliui, tad jį piešia pas močiutę. O siurprizas ryte buvo – guminukai. Padariau mažų krepšelių ir į juos pridėjau skanumynų, kurie paruošti, taip pat iškeliavo pas močiutę.

 

Pažadam, grįžę aprašyti, ką pavyko sumeistrauti pas močiutę ir vėliau tęsti darbukus namučiuose, o jų bus tikrai daug ir įdomių ;)

 

Tad iki „susirašymo“...

 

 

 

Kajukas su mama

Gintarep Gintarep 05. Dec 2012, 22:34

Saunuoliai 😀 Israiskingos nuotraukos 😀

jaldija jaldija 05. Dec 2012, 15:29

👍

05. Dec 2012, 13:03

Dėkui LIna už gražius žodžius 🌷 Yra darbų, bet stengiuos vaikui bent taip kompensuoti tą prarandamą laiką, ši ir kita savaitė bus sunki, paskui pamiršim visus mokslus, važinėjimus, naktinius sėdėjimus ir ramiai, jaukiai lauksime švenčių 😀 Sūnus supratingas

05. Dec 2012, 08:07

Šaunuolė, Roberta, tu esi, jetau, kaip suprantu, užsiėmusi labai esi, daug darbų turi, o dar ir tokius nuostabius dalykus darai, o Kajui kiek džiaugsmo, įsivaizduoju 😀 Niu nepakartojamai, ir vakarykščius dar peržiūrėjau, šauniai, šauniai čia tikrai 😉 🌷