Kalėdinio stalo meduolis

Kalėdinio stalo meduolis

23. Dec 2010, 09:00


Švenčių stalai būna nukrauti gausybe vaišių. Jei mėgstate meduolius, siūlau išbandyti štai tokį, šventinį Kalėdinį meduolį. Tikrai neliksite nusivylę, maniškiams labai patiko, ypač sūnui :)

 

Tad meduoliui reikės:

500 g miltų,

200 g cukraus,

200 g medaus,

250 g sviesto,

Stiklinė pieno,

3 kiaušiniai,

4 šaukšteliai kakavos,

3 šaukšteliai meduoliui tinkamų prieskonių (gvazdikėlių, malto muskato ir kt.),

Šaukštelis kėlimo miltelių,

Šaukštas riebalų,

2 šaukštai džiūvėsėlių arba miltų (kepimo formai pabarstyti).

 

 

Aptepui:

4 šaukštai tirpios kakavos,

2 šaukštai sviesto,

3 – 4 riešutai arba šokoladas, papuošimui (nebūtinai).

 

Gaminimas:


Kiaušinius nuplauti, trynius atskirti nuo baltymų. Trynius ištrinti su cukrumi, supilti pieną, ištirpintą sviestą, medų, suberti miltus, sumaišytus su kakava, kėlimo milteliais, prieskoniais, ir viską išmaišyti.

 

Tešlą supilti į riebalais išteptą, pabarstytą kepimo formą ir apie 50 min. Kepti iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kai iškeps, išimti iš formos ir ataušinti.

 

Paruošti aptepą: nedideliame inde ištirpinti sviestą, suberti kakavą ir gerai išmaišyti. Šilta mase aptepti meduolio viršų ir papuošti riešutais arba šokoladu.

 

O čia mažasis mamos vertintojas :)

Skanaus!

23. Dec 2010, 09:11

Tikrai, kad patiko, net nustebau, jis nelabai didelis pyragų mėgėjas, o šį kart valgė ir dar prašė 😀

23. Dec 2010, 09:06

o mazajam vertintojui,matos ,kad laaabai patiko 😃