Švenčių stalai būna nukrauti gausybe vaišių. Jei mėgstate meduolius, siūlau išbandyti štai tokį, šventinį Kalėdinį meduolį. Tikrai neliksite nusivylę, maniškiams labai patiko, ypač sūnui :)
Tad meduoliui reikės:
500 g miltų,
200 g cukraus,
200 g medaus,
250 g sviesto,
Stiklinė pieno,
3 kiaušiniai,
4 šaukšteliai kakavos,
3 šaukšteliai meduoliui tinkamų prieskonių (gvazdikėlių, malto muskato ir kt.),
Šaukštelis kėlimo miltelių,
Šaukštas riebalų,
2 šaukštai džiūvėsėlių arba miltų (kepimo formai pabarstyti).
Aptepui:
4 šaukštai tirpios kakavos,
2 šaukštai sviesto,
3 – 4 riešutai arba šokoladas, papuošimui (nebūtinai).
Gaminimas:
Kiaušinius nuplauti, trynius atskirti nuo baltymų. Trynius ištrinti su cukrumi, supilti pieną, ištirpintą sviestą, medų, suberti miltus, sumaišytus su kakava, kėlimo milteliais, prieskoniais, ir viską išmaišyti.
Tešlą supilti į riebalais išteptą, pabarstytą kepimo formą ir apie 50 min. Kepti iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kai iškeps, išimti iš formos ir ataušinti.
Paruošti aptepą: nedideliame inde ištirpinti sviestą, suberti kakavą ir gerai išmaišyti. Šilta mase aptepti meduolio viršų ir papuošti riešutais arba šokoladu.
O čia mažasis mamos vertintojas :)
Skanaus!
Tikrai, kad patiko, net nustebau, jis nelabai didelis pyragų mėgėjas, o šį kart valgė ir dar prašė 😀
o mazajam vertintojui,matos ,kad laaabai patiko 😃