Kalėdos - Kalėdinis namukas, meduoliai, varpeliai ir mandarinų medis dovanoms

Kalėdos - Kalėdinis namukas, meduoliai, varpeliai ir mandarinų medis dovanoms

30. Dec 2012, 08:00

Šventės ateina ir praeina, o štai pasruošimas visuomet trunka ilgiau, reikalauja noro, kantrybės tam, kad šventėmis būtų smagu, miela.

 

Taigi, nors ir nameliukų jau matėte daugybę, visgi keliu ir savąjį šiais metais puošusį namučius, varpelius, kuriuos dovanojom kartu su dovanomis bei jau matytą praėjusių metų Jūratės darytą (Jūratės mandarinų medelis), ir šiemet mano išbandytą mandarinų medelį, kuris nukeliavo pas uošvę.

 


Namukas

 

 

Namuko receptuką radau viename receptų portale. Ten nurodyti kiekiai – tik namukui, bet man iš šios maės išėjo ir namelis, ir meduolių, ir varpeliai.

 

 

Taigi, namukui, meduoliams ir varpeliams reikėjo:


 

Margarinas, 300 gramų

 

Cukrus, 450 gramų

 

Medus, 300 gramų

 

Kiaušiniai, 6 vienetai

 

Prieskoniai, meduoliams, 6 šaukšteliai

 

Soda, 6 šaukšteliai

 

Actas, 3 šaukštai

 

Kvietiniai miltai, 1350 gramų

 

Kiaušiniai, baltymai, 2 vienetai

 

Citrinų sultys, šviežios, 3 šaukšteliai

 

Cukraus pudra, 500 gramų

 

 

 

 

Gaminimo eiga:

 

 

Iš pradžių nusipiešiau namelio trafaretus (juos braižiau pati, be kažkokių šablonų), meduoliukams – namelio, briedžio, bato, sniego senio, tradicinių žmogeliukų trafaretus ir kibau į darbą.

 

Dubenyje reikia ištirpinti margariną, supilti 300 g cukraus, sudėti medų, prieskonius, įmušti kiaušinius ir viską gerai išmaišyti.

 

 

 

 

150 g cukraus suberti į keptuvę, uždėti ant ugnies, maišyti, kol ištirps ir paruduos. Gautą karamelę supilti į prieš tai paruoštą mišinį.

 

Dubenį dėti ant garų puodo ir maišyti tol, kol ištirps karamelė.

 

Nukelti nuo ugnies, supilti „nugesintą“ sodą  ir labai gerai išmaišyti. Gauta masė iškils ir pašviesės. Suberti miltus ir išminkyti tešlą.

 

 

Tešla išeina išties skani (mat ir buvo "išragauta" nemaža dalelė). Iš gautos tešlos kočioti lakštus, iš kurių išpjauti namelio sienas, stogą, meduolius, varpelio formas ir ką tik sugalvojate. Aš dar pasidariau mažėjančių žvaigždžių, iš kurių išėjo eglutė (tiesa, jos dalis „kažkas“ praretino, mat namuką ir kitką lipdžiau ir puošiau tik kitą dieną).

 

 

Meduolius sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti apie 12 min. 200 laipsnių temperatūroje. Glajus jau gerai žinomas – išplakti du baltymus, pilti citrinos sultis ir pamažu berti cukraus pudrą.

 

 

Paruoštu glajumi suklijuoti atvėsusias namelio sienas, stogą. Puošti meduoliukus.

 

 

Na, ir ragauti, grožėtis ir dovanoti.

 

 

Mandarinų medelis

 

 

Na, o kitas „pusiau valgomas“ dalykėlis -  tai matytasis mandarinų medelis, tad nedaugžodžiausiu, kadangi jau žinote kaip tai daroma .

 

Tiesiog įdėsiu keletą foto su rezultatu.

 

 

Kol klijavau mandarinus, teko nemažai pasinervinti, vieną priklijuoji – kitas atšoka ir nukrenta.

 

Bet kantrybė „atlaikė“ ir medis buvo baigtas. Jis, kaip minėjau, nukeliavo pas uošvę.

 

 

 

 

Roberta

 


Konkursas - Švenčių belaukiant

 

Mamyčių klubo redakcija išrinks 3 nugalėtojas - kūrybiškiausias originaliausių darbelių autores.

 

DOVANOS

Visos trys konkurso nugalėtojos gaus saldžias šventines Mamyčių klubo dovanas!

 

1

 

O vienai pačių pačiausių darbelių autorei atiteks ši puiki knygelė

 

Titė Miku „Triušiukų abėcėlė“

 

4

ausryte12 ausryte12 30. Dec 2012, 11:25

Roberta, tavo kepiniai laaabai grazus! Tokie spalvingi ir nuotaikingi! 👍 😀

neri neri 30. Dec 2012, 10:21

namelis toks gražus ir spalvotas 😉

30. Dec 2012, 09:23

nu groooozis 😍