Kalėdos su „Tyto alba“ – knygos mažiems ir didesniems

Kalėdos su „Tyto alba“ – knygos mažiems ir didesniems

12. Dec 2018, 06:30 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Kas šiemet buvo geras? Tas gaus daug didelių ir mažų dovanų, gaus mažų ir didelių, būtinai smagių ir įdomių knygų! Ieškoti kaip visada – knygynuose arba po eglute. 

NAUJUTĖLĖ! Ką tik iš spaustuvės. O graži! Knyga “Mano sesė ir aš” – apie dviejų sesučių Saulės ir Godos gyvenimą. Parašė Kazimiera Kazijevaitė, iliustravo Lina Kusaitė.  

20181212143735-52280.jpg

Rašytoja, tapusi mama, užrašinėjo įdomesnius dukryčių pokalbius, samprotavimus, nuotykius. Jau tos mamos! Viską jos teisingai daro! Iš kasdienybės trupiniukų galiausiai išėjo visas trupiniuotis (juokelis) – išėjo istorija apie sesutes, kurios pešasi (oi) ir draugauja. Visai kaip jūs? O dar sesutės turi šunį, žaidžia smėlio dėžėje ir t.t. – patys žinote, kaip gyvena tokie kaip jūs vaikai ir kokie klausimai jiems kyla: ar tikrai tėtis visados bus kartu? Katrą dukterį labiau myli? Kas atsitinka šuneliui po mirties? Kas dabar sesutes saugos, kai jo nebėra? 

Su Saule ir Goda tikrai nebus nuobodu, nes rašytoja paskaitė knygą savo dukrytėms ir paklausė: įdomu? Taip! – atsakė jos.  

Turbūt girdėjote – sapnų adata pateko į blogas rankas... Jeigu neperskaitysit rašytojo Tomo Dirgėlos (Tomas ne tik rašo knygas, bet ir veda LRT radijuje laidą „Domas ir Tomas“) knygos „Benas – sapnų siuvėjas“, pirma, nepamatysite ir dailininkės Dalios Karpavičiūtės piešinių, antra – adata taip ir liks porelės milijardierių naguose. Padėkite Benui ir jo seneliui susigrąžinti sapnų adatą, jos reikia nutrūkusiems žmonių sapnams susiūti!    

20181212144234-70657.jpg 

Kokią sriubą šiandien pilstė jūsų mokyklos valgykloje? Aaa, barščius su ausytėm? Kieno ten ausytės kyšojo? 

O štai, pavyzdžiui, dar vienos rašytojo Tomo knygos „Domas ir Tomas. Virėjos Irenos byla“ (smagiai iliustravo Rytis Daukantas) veikėja virėja Irena Kulšytė į patiekalus įberia... šio bei to skanaus. Tik vaikėzams nuo tų šiobeitų ima byrėti dantys... Detektyvas! O nusikaltimą išaiškins kaip visada – jaunieji detektyvai Domas ir Tomas. Pamėgink juos aplenkti! Rašytojas Tomas Dirgėla apie knygą sako: Labai puiki knyga. Rašytojo žmona sako: Siūlau perskaityti.    

20181212144309-33849.jpg 

Jeigu neskaitėte trijų ankstesnių rašytojo Tomo griūk iš juoko detektyvų, tuomet vienas, du, trys – eikite ieškot.  

ŠVIEŽUTĖLĖ! „Domo ir Tomo“ serijos spalvinimo knygelė. ATSARGIAI: juokdamiesi ir spalvindami Ryčio Daukanto pieštus personažus, neišeikit iš krašto!  

 20181212144921-58392.jpg

Apie Luką Šiaudelį tai jau tikrai visi girdėję... Ką? Ne? Tada pats laikas išgirsti. Tomas deda iš... oi, Lukas Šiaudelis deda iš viršaus! Be Dalios Karpavičiūtės piešinių ne taip smagiai dėtų. “Lukas Šiaudelis deda iš viršaus” – septintoji jaunojo rašytojo Tomo Dirgėlos knyga. O Lukas Šiaudelis – pirmąkart  sporto aikštelėje. Didžiausia berniuko aistra – krepšinis, ir jis įrodys, kad GALI! 

20181212145116-32101.jpg 

Tai dar ne viskas. Dar laukia pašėlęs pasakojimas apie berniuką ir jo tėtį. Taip, tai brito Davido Walliamso (populiariausio vaikų rašytojo pasaulyje! Be to, DW dar ir aktorius – vaidina ir seriale „Puaro“ vaidina!), knyga – „Blogas tėtis“. Tik ar tas tėtis tikrai blogas? Jis buvo greičiausias lenktynininkas, bet po avarijos prarado darbą ir šlubuoja su medine koja. Bet juk kalbam apie širdį ir jausmus, o ne apie koją... Užsirašom: labai juokingas pasakojimas apie narsų berniuką Frenką, kuris ėjo lenktynių su didžiausiais blogiukais ir... tęsinys knygoje. 

20181212145135-21186.jpg 

Tas pats dėdė Deividas (David Walliams), dėl kurio knygų vaikai eina iš galvos (jos išverstos į daugiau kaip 30 kalbų), parašė ne tik „Močiutę plėšikę“, „Klastingą tetulę“, „Didįjį senelio pabėgimą“, „Demonę dantistę“ ir taip toliau, bet ir jau 3 knygas apie vaikus blogiukus. 1, 2, 3. Naujausia knygelė, spalvota, linksma ir... stora (Iliustravo garsusis Tony Ross)  „Blogiausi pasaulio vaikai 3“. Čia ir siaubingieji trynukai, ir isterikė Tendė, ir pagyrūnas Barnabas, ir... kiti. Vienintelis pageidavimas: humoro jausmas.  

 20181212145221-28608.jpg

O dabar – Vienaragių salos šiurpės... Kas gi čia? Aaaa, tai Zannos Davidson knygelės iš „Magiškųjų vienaragių“ serijos. Jų dailininkas Nuno Alexandre Vieira – tikras romantikas. O pagrindinei knygelių „Debesų pilis“ (2) ir  Vėjo burtai“ (3) veikėjai mergytei Zojai vis tenka gelbėti magiškųjų vienaragių pasaulį. Kad jau atrado į jį kelią ir susidraugavo su balta vienarage Astra – ką darysi, draugams padėti būtina! 

20181212145249-93246.jpg

“Debesų pilyje” blogasis ponis Šešėlis pagrobė visus debesis – gėlės leipsta ir vysta, sala kepa! O “Vėjo burtuose” – tas pats niekdarys Šešėlis apgaule priverčia Zoją atidaryti Vėjų skrynelę. Šššššš.... vėjai ištrūko į laisvę ir pasiuto draskyti salą. Ar Zojai ir Astrai užteks gudrumo ir jėgų sutramdyti aršiuosius vėjus?

 20181212145300-10700.jpg

Knygos jaunimui – nuo ištrūkusio demono iki drugelių virš bedugnės  

Britė Maz Evans parašė neįprastą nuotykinę knygą “Eliotas ir ištrūkęs demonas, arba kaip Olimpo dievai gelbėjo pasaulį”. Maz nuo vaikystės domėjosi graikų mitais, o suaugusi parašė apie senovės dievų nuotykius mūsų pasaulyje. Ji pasakoja apie dvylikametį Eliotą, kuriam labai nelengva: jis turi bėdų mokykloje, jo mama sunkiai serga ir jam tenka rūpintis namais, be to, iškyla grėsmė jų netekti. Nebent įvyktų stebuklas. Ir stebuklas įvyksta – į vaikinuko kiemą įvirsta žvaigždynas ir nuotykiai prasideda, ir dar tokie, kad tenka kviesti į pagalbą pensininką Olimpo dievą Dzeusą, dievų pasiuntinį Hermį, išminties deivę Atėnę ir meilės deivę Afroditę.  

20181212145314-22238.jpg 

DĖMESIO! Nepraleiskite Dainos Opolskaitės, apdovanotos premijomis ir labai mėgstamos rašytojos, naujojo romano “Užraktas”. Tai jau trečia Dainos knyga jaunimui. Joje pasakojama apie paslaptis, kurias ne visada būtina atskleisti ir apie tai, kiek daug vienas žmogus gali padaryti dėl kito. Knygos pagrindinė veikėja – aštuoniolikametė Mina. Jos gyvenimas tik iš pirmo žvilgsnio paprastas, bet neapsigaukite – jis pilnas paslapčių. Mergina norėtų daugiau sužinoti apie seniai mirusią mamą, apie tai, kodėl senelė jos nekenčia, o tėvas nesileidžia į kalbas apie praeitį. Be to, Mina sutinka savo pirmąją meilę...    

 20181212145327-84758.jpg

Laukia jūsų atidaus dėmesio ir rašytojos, scenarijų autorės ir režisierės, aktorės ir dailininkės Kristinos Gudonytės romanas „Drugeliai virš bedugnės“. Tokių jautrių knygų apie draugystę, gerumą, meilę ir netektį nėra daug. Apie svarbiausius dalykus Kristina parašiusi ne vieną knygą, nes draugauja su paaugliais, todėl puikiai žino, kaip nelengvai jums einasi iš vaikystės į suaugėlių pasaulį. Aštraus siužeto psichologiniame romane – ir baimė atsiverti, būti savimi, ir jautrių, drovių, pažeidžiamų jaunuolių noras būti „kaip visi“, ir melas, manipuliavimas ar prisitaikymas, ir ne tik. Tačiau net tada, kai atrodo, kad niekas pasaulyje tavęs nesupranta, kad nė pats nebegali suprasti savęs, labai svarbu žinoti, kad esi ne vienišas. 

20181212145339-51866.jpg 

Linksmų švenčių, smagių ir vertingų dovanų!  

 Tyto alba info