Kam atitenka knyga "Sumanūs tėvai - saugūs vaikai"?

Kam atitenka knyga "Sumanūs tėvai - saugūs vaikai"?

19. Feb 2015, 09:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

„Ar esate tikri, kad Jūsų vaikas niekada nesėstų į nepažįstamojo automobilį?“ – tokiu klausimu pradedama pažintis su psichologės Rebecca’os Bailey knyga „Sumanūs tėvai – saugūs vaikai“

Ją vasario mėnesį išleidžia manoknyga.lt. Bendromis leidyklos, žinomų Lietuvos tėvų Gabrieliaus Liaudansko (Svaro), Lauros Imbrasienės, policijos bei organizacijos vaikulinija.lt pastangomis knyga bus pristatyta Vilniaus knygų mugėje 2015, šeštadienį, vasario 21 d. 10 val., salėje 5.5.

Kodėl knygą turi perskaityti kiekvienas tėtis ir mama. Šokiruojanti knygos istorija

Psichologės R. Bailey gyvenimas pakrypo netikėta vaga, kai vieną dieną iš namų dingo jos mažametė dukrytė Elizabeth. Žinoma, dėl vaiko dingimo netrukus ant kojų buvo sukeltos visos įmanomos institucijos bei organizacijos, tačiau mažametės niekam surasti nepavyko. Aštuoniolika metų moteris gyveno visiškoje nežinioje, bijodama vieną dieną atverti savo namų duris ir iš akis nudūrusio pareigūno išgirsti blogiausia. Vieną dieną, R. Bailey atvėrė duris ir išvydo ne bet ką, o savo dukrą, – jau nebe mažą mergaitę, o suaugusią moterį. Tokia buvo knygos „Sumanūs tėvai –  saugūs vaikai“ priešistorė. R.Bailey istorija nesibaigė tragiškai, kaip kad daugumos tokių atvejų, mirgančių spaudoje bei televizijoje. Vis dėlto, tiek moteris, tiek jos dukra patyrė nemažai sunkumų, kol vėl atrado viena kitą ir iš naujo tapo šeima.

R. Bailey iškėlė sau tikslą – pabandyti apsaugoti kitus tėvus nuo panašaus likimo, padėti jiems ir jų šeimoms būtų saugiems ir laimingiems. Knygoje ji sudėjo daugiametę savo patirtį, konsultuojant ir padedant kitoms šeimoms bei savo asmenines žinias ir metodus, praktiškai išbandytus šeimoje, kad galėtų jaustis tikra dėl kitų savo vaikų saugumo.

Neužtenka pasakyti, reikia išmokyti vaikus elgtis saugiai. Ir vienas pagrobtas vaikas yra per daug!

„Automobilyje turiu mažą šuniuką, einam – parodysiu“. – Jeigu tokius žodžius nepažįstamasis ištartų Jūsų vaikui, ar esate tikri, kad jis nenueitų kartu? Ar dažnai jaudinatės, ką, su kuo ir kur veikia Jūsų vaikas? Ar žinote, su kuo jis bendrauja internete? 

Jeigu nors vienas iš šių klausimų priverčia suabejoti, vadinasi, Jūsų vaikai nėra ir negali būti saugūs. Per 2013 m. JAV 797 500 vaikų, jaunesnių nei 18 metų, buvo paskelbti dingusiais. Nors Lietuvoje šis skaičius nepalyginamai mažesnis, vis dėl to ir vienas pagrobtas vaikas yra per daug!

R. Bailey knygoje „Sumanūs tėvai – saugūs vaikai“ ne tik aptaria vieną opiausių šių laikų problemų šeimų gyvenime – bendravimo stoką, bet ir pateikia praktinius metodus, kaip išugdyti sąmoningus, pavojingas situacijas mokančius įvertinti ir saugius sprendimus pasirinkti sugebančius vaikus. Išmoksite lavinamųjų žaidimų, sudarysite saugumo taisykles ir lygtis, išmokysite vaikus pasitikėjimo savimi ir sužinosite, kad nepakanka vaikams pasakyti, jog elgtųsi protingai, reikia juos išmokyti elgtis protingai.

 „Kaip galite tikėtis, kad vaikas paklus, kai pasakysite jam elgtis saugiai, kai jis nežino priemonių, kaip tai padaryti?“ – klausia R. Bailey. Knyga, visų pirma, moko tėvus, atkreipia jų dėmesį į problemas, apie kurias jie dažnai nesusimąsto ir padeda jas išspręsti praktiškai. Taikant R. Bailey metodus ne tik miegosite ramiau ir labiau pasitikėsite savo vaikų sprendimais, bet ir išmoksite abipusio bendravimo, iš naujo atrasite vieni kitus. Būsite užtikrinti, kad Jūsų vaikas išdrįs pasakyti „ne“ verčiamas elgtis ne taip kaip nori, kad visuomet susiras tinkamą asmenį paprašyti pagalbos ar atskleis jums net pačią gėdingiausią paslaptį, taip apsaugodamas tiek save, tiek aplinkinius nuo gresiančio pavojaus.

Tėveliai, besirūpinantys savo vaikų saugumu, su knygos turiniu plačiau susipažinti galės pristatyme, vyksiančiame Vilniaus knygų mugėje 2015. Jo metu sužinosite: kaip išmokyti vaikus atskirti ir įvertinti pavojingą situaciją; kaip kalbėti su vaikais ir kokias priemones taikyti, norint juos apsaugoti nuo galimo išnaudojimo, patyčių, pagrobimo bei internete tykančių pavojų; kur kreiptis kilus bent menkiausiam įtarimui apie galimą grėsmę vaiko saugumui. Pristatymas įvyks vasario 21 d. 10 val., 5.5 salėje Litexpo parodų rūmuose.

Manoknyga.lt leidyklos naujienos „Sumanūs tėvai – saugūs vaikai“  ieškokite visose prekybos vietose nuo vasario 15 d.!

Dėkojame, kad pasidalinote mintimis, ką ir kaip kalbate su vaikais apie jų saugumą!

Loterijos būdu laimėtoja tapo ausryte12!

Sveikiname!

Parašykite savo adresą ir kontaktus redakcija@mamyciuklubas.lt, kad galėtume knygą atsiųsti, na o ją gavus, lauksime Jūsų įspūdžių!

 

Liucyte Liucyte 19. Feb 2015, 11:35

Sveikinimai! 🌷

ausryte12 ausryte12 19. Feb 2015, 09:08

Ačiū! 😀