Kas laimėjo knygelę "Ežys, kuris mylėjo slapta"?

Kas laimėjo knygelę "Ežys, kuris mylėjo slapta"?

19. Nov 2014, 12:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Ar dar pamenate Mamyčių klube pristatytą Dainiaus Šukio knygą "Višta, kurią prarijo rūkas" iš serijos "Linksmojo tvarto nutikimai"? Sulaukėme jūsų gražių atsiliepimų ir prašymų pristatyti daugiau knygučių iš šios serijos. Jūsų dėmesiui - dar viena puiki knyga vaikams "Ežys, kuris mylėjo slapta".

Ežys Dradas nerimsta ne todėl, kad kontūzytas. Jis – slapta įsimylėjęs.  

20141113173033-26381.jpg

Kokių žygdarbių imsis neeilinis ežys, kad išpildytų į akį kritusios karvės Pelenonos svajones? Į pagalbą įsimylėjeliui kibs katinas vegetaras ir maisto žinovas paršas. 

20141113173307-63975.jpg

Spalvinga ežio Drado biografija atskleidžiama antrajame pasakojime iš knygų serijos „Linksmojo tvarto nutikimai“.

20141113173203-41999.jpg

D. Šukio knygų iliustracijos pasižymi švelniu braižu. „Piešdamas daugiausia dėmesio skiriu akių išraiškai, veido mimikai. Tekstas ir vaizdas turi sukurti stiprią emociją, – pastebi autorius. – Tiesa, manau, kad iliustracijos nebūtinai turi „pažodžiui“ atitikti tekstą. Reikia palikti vietos skaitytojo vaizduotei, interpretacijai.“

Leidyklos „Tikra knyga“ išleistas pasakų knygas autorius teigia savarankiškai rengęs nuo pradžios iki galo: „Kūriau tekstą, piešiau iliustracijas ir viską vizualiai išdėlioju popieriaus lape. Tai – be galo įdomus darbas, kai pačiam tenka suderinti erdves, atsižvelgiant į teksto dinamiką.“

Antrosios Dainiaus Šukio knygos leidybą parėmė Lietuvos kultūros taryba.

Knygą išleido leidybos namai "Tikra knyga", kuri skaitytojus nudžiugino ir Rimo Valeikio knyga "Una mato taip!" bei spalvinimo knygelėmis "Mandala". 

Širdingas ačiū visoms kūrybingoms mamytėms, kurios bandė rasti atsakymą į konkurso klausimą - KAIP MANOTE, UŽ KĄ EŽYS PAMILO KARVĘ? 

Tokių puikių atsakymų nesitikėjome, o juolab eiliuotų!

SKELBIAME DVI LAIMĖTOJAS, KURIOMS IR ATITENKA PO ŠIĄ KNYGELĘ:

Tai NELLI ir jos eilės

 

Senai senai, nepamenu kada,
Ežys pamilo karvę...
Ir ne vienam tada
Iškilo keistas klausimas: už ką? 

Už tai, kad akys didelės ir gražios, 
Blakstienos juodos ilgos kaip smala,
Už tai, kad jos kaktoj širdelė nupiešta
Už tai kad jos ragai ilgi, lyg karūna... 

Už tai, kad kailis toks švelnus švelnus,
Baltai juodai dėmėtas...
Už tai, kad sklinda pieno kvapas malonus
Ežiuko taip pamėgtas. 

Už tai, kad kojos grakščios, ilgos
Ir uodega lyg puokštė.
Už tai, kad jos kanopos einant
Taip melodingai kaukši... 

Tiek priežasčių pamilt ežiukui karvę kiti aplinkui matė,
Bet iš tiesų ežiukas tikrosios priežasties nesakė...
Nes, tiesą sakant, jis ir pats gerai jos nežinojo,
Širdis tik garsiai plakė, jausmai karšti liepsnojo. 

Tad keistas klausimas „už ką“ ir liks neatsakytas,
Nes jį užduoda tiktai tas,
Kuris dar nemylėjo niekada
Besąlygiškai kito...

ir FLORYTE

Mažos ežio akytės pamatė pievoje besiganantį tobulą grožį. Kaip pakerėtas ežys negalėjo atitraukti akių nuo būtybės, virš savo galvos turinčios tik du spyglius. Tik du, tačiau kokius! 
Tie spygliai visada styrojo didingai virš galvos, ir ežiui nerūpėjo, jog kiti sakė, kad tai visai ne spygliai, o ragai. Iš po ragų meiliai žvelgė nuoširdžios didelės mėlynos akys, į kurias pažvelgęs ežys likusį savo gyvenimą pasižadėjo pašvęsti poezijai, kad apdainuotų nepaprastą harmoniją, sklindančią iš šio tobulo ragų ir akių derinio, įkritusio tiesiai jam į širdį. Kitos karvės detalės – stambus kūnas, kanopėtos kojos, bei keistas aparatas, esantis po galinėmis kojomis, ežiui nebuvo tokios reikšmingos. Ech, kiek nedaug tai meilei tereikia...O gal, priešingai, tai, ko reikia meilei – taip svarbu ir reikšminga!
(L)

SVEIKINAME!

Pasistengsime kuo skubiau išsiųsti, kai tik parašysite savo kontaktus ir labai lauksime atsiliepimų perskaičius knygą su vaikučiais!

floryte floryte 19. Nov 2014, 15:44

Ačiū, ačiū už įvertinimą😀 Tikrai galima daug fantazuoti, juolab, kad ir knygutės pavadinimas toks užvedantis tai daryti. O Nelli eilėraštis - super🌷. Ne vieną kartą jį skaičiau. Šaunuolė👍

Krisliukas Krisliukas 19. Nov 2014, 13:30

sveikinu 😉 tikrai mamytė verta prizo...tiksliau abi mamytės..nes antroji taip pat l.išsiskyrė iš visų 😉

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 19. Nov 2014, 13:23

ups, ji ne jis 😀

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 19. Nov 2014, 13:22 nelli

Eilėraštis nerealus - TOBULAS 😀 Iš pradžių skaitau ir galvoju - gal kur nors radote tokį gražų internete 😀 Na nepatikėjau, kad yra tokių pas mus poečių - daviau paskaityti savo devynmetei ir jis iškart man patarė knygele duoti Jums 😀 jau ruošiasi atmintinai išmokti 😉

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 19. Nov 2014, 12:16

Jei smalsu, už ką gi ežiukas pamilo karvę...Tai cituoju: "Ir kuo tave sužavėjo ta didelė karvė? - palingavo galvą Pincius (katinas). - Jos tokios didelės didelės ir liūdnos akys...- nė akimirkos nesudvejojo Dradas (ežiukas)