Kas laimi knygą "Drebantis riteris"?

Kas laimi knygą "Drebantis riteris"?

13. Nov 2014, 12:05 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Kęstutis Kasparavičius „Drebantis riteris“ (leidykla "Nieko rimto" )

Ančiukas Antanas pro langą ilgesingai spokso į užtrauktas gražiosios antytės Rudės užuolaidas. Nelengva sužavėti mylimos damos širdį, ypač kai nesi ypatingas gražuolis. Bet štai iš dangaus pradeda leistis baltos snaigės, ateina žiema ir Ančiamiesčio upė pasidengia blizgančiu ledu.

Ei, antytės ir ančiukai, čiupkite pačiūžas ir skubėkit į čiuožyklą! Skubėk ir tu, Antanai, gal tau pasiseks patraukti gražiosios antytės dėmesį. Kas, kad nemoki it vėjas skrieti ledu ir neturi žvilgančių plunksnų, juk svarbiausia ne grožis, o gera ir kilni širdis.

Tiek mažųjų, tiek suaugusiųjų skaitytojų mylimas dailininkas ir rašytojas Kęstutis Kasparavičius, sukūręs daugiau nei penkiasdešimt knygelių vaikams, yra vienas žinomiausių šiuolaikinių lietuvių autorių. Jo veikėjai žavi ne tik Lietuvos, bet ir daugiau nei dvidešimties kitų valstybių vaikus. Dar viena paties dailininko parašyta ir iliustruota jauki bei pamokanti istorija – apie ančiuką Antaną ir jo riterišką poelgį vieną gražią žiemą mažame Ančiamiesčio miestelyje. Knygos leidimą remia Lietuvos kultūros taryba.

Ačiū visoms už komentarus ir istorijas apie pačiūžas!

Knygelė keliauja mamai - MIRABELĖ už šį smagų pasakojimą:

Ant pačiūžų savo gyvenime stovėjau dukart. Abu kartai lažybų pasekmės.Pirmasis buvo vaikystėje gal kokių 9-10 metų. Lažybos vyko su pussesere dėl kaimynu berniuko kiek pamenu (tada abi buvom jį isimylėnusios, stebedavom per langelį rymodamos ką veikia su kuo bendrauja. Lažybas laimėjau, tačiau to berniuko taip ir neužkalbinau... Antras kartą kai stovėjau ant pačiūžų buvo trečią nėštumo mėnėsį. Susilažinau su geriausia drauge, kad man pavyktų čiuožti gan neblogai ir visai nesvarbu kad nečiuožiau 15 metų. Na ką nuvažiavom iki Akropolio užsimaukšlinau pačiūžas ir atlikau parodomąją programą. Aišku draugė už stiklo gėrė kavą ir juokėsi iki ašarų. Beje abu kartus čiuožti sekėsi gerai, galbūt todėl, kad nuo vaikystės mėgau važinėtis riedučiais. O kaip dėl savo sūnelio, tai būtinai jį mokinsiu čiuožti ir raišiodama jam pačiūžas pasakosiu, kad jo pirmas apsklankymas ledo arenoje buvo dar gyvenent mano pilvelį. 

Sveikiname ir lauksime atsiliepimų perskaičius knygutę!

 

InetaBu InetaBu 13. Nov 2014, 21:58

Sveikinimai 😀

motinysteveza motinysteveza 13. Nov 2014, 13:14

sveikinimai. nuostabi knyga 🌷