Kas turėtų būti darželinuko spintelėje?

Kas turėtų būti darželinuko spintelėje?

16. Sep 2019, 11:36 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Kiekvienas vaikas darželyje turi savo spintelę - asmeninę erdvę, kurioje laikomi tik jo asmeniniai daiktai. Pažvelkime į tą spintelę iš arčiau:

  • Drabužiai, skirti pasivaikščiojimui. Paprastai grupės auklėtojos prašo tėvelių, kad vaikas turėtų lauko drabužius, kuriuos būtų jam pačiam lengva apsivilkti ir kurių nebaisu supurvinti.
  • Avalynė turi būti patogi, geriausia su lipdukais, kad vaikas pats galėtų apsiauti ir nusiauti. Mamyčių klubo kineziterapeutė Kristina Asonova sako, kad darželiui skirti batai nebūtinai turi būti gražūs, bet būtinai funkcionaūs, patogūs ir tinkamo dydžio.
  • Atsarginių drabužių komplektas grupėje. Visko gali nutikti - netyčia apsipylė, išliejo sriubą ar košę, aplipo plastilinas ... Tokiais atvejais antrasis drabužių komplektas būtinai turėtų būti vaiko spintelėje, kad sutepti drabužiai negadintų nuotaikos iki pat vakaro, kol ateis tėveliai.
  • Šukos, gumytės plaukams, plaukų segtukai. Ryte mažąją princesę sušukuojate namie, tačiau po aktyvių žaidimų ar pietų miego princesė virsta susivėlusia gražuole. Tad kiekvienam vaikui spintelėje būtina turėti savas šukas, kurios lengvai iššukuoja plaukus, keletą gumyčių, raištukų ar  plaukų segtukų - jei ryte netyčia pasimetė.
  • Tapkutės (taip vadinamos češkės). Darželyje dažnai vyksta įvairūs užsiėmimai, vaikai šoka, dainuoja, sportuoja - tam reikia specialios avalynės. Tapkutės turėtų tikti vaikui, nepirkite vienu dydžiu didesnių "išaugimui", nes jos tik trukdys šokti ar sportuoti.
  • Drabužiai sportui - šortai ir marškinėliai. Laikykite juos atskirame krepšyje, kad vaikas lengviau surastų spintelėje. Kai kuriuose darželiuose tėvai susitaria dėl vienodos sportinės uniformos visai grupei, kartais ant marškinėlių užrašo vaikų vardus - taip vaikai nesusipainios. 

  • Sauskelnės-kelnaitės, jeigu mažylis tik pratinasi sėdėti ant puoduko. Rinkdamiesi tinkamas sauskelnes, pirmenybę teikite toms, kurias nesunku užmauti ir numauti, pavyzdžiui, Huggies® Pants. Jas lengva užmauti vaikui stovint, jos neriboja judėjimo laisvės visą dieną.
  • Atsarginės apatinės kelnaitės - net jei vaikas jau išmoko sėdėti ant puoduko, vis dėlto kartais gali pasitaikyti netikėtumų. Tad geriausia, kad savo spintelėje vaikas turėtų keletą porų kelnaičių.
  • Nešvarių drabužių maišelis. Jei „avarija“ įvyko, auklėtoja suteptus vaiko drabužius sudės į jį.
  • Servetėlės. Ruduo - toks metų laikas, kai sloga užklumpa netikėtai. Todėl spintelėje tegu vaikas turi servetėlių nosytei išsipūsti. Patogus pasirinkimas - maža vienkartinių servetėlių pakuotė ar servetėlės, kurias lengva ištraukti iš dėžutės.
  • Drėgnos servetėlės. Auklėtojai reikalauja, kad spintelėje būtų laikoma ir drėgnų servetėlių pakuotė tuo atveju, kai reikia lengvai ir greitai nuvalyti rankas. Kokias servetėles pasirinkti? Teikite pirmenybę toms, kuriose yra daugiau gryno vandens ir mažiau cheminių priedų. Pavyzdžiui, Huggies® drėgnos servetėlės ​​yra pagamintos iš natūralių pluoštų ir jų sudėtyje yra 99% vandens - tai garantuoja ne tik efektyvų valymą, bet ir greitą džiuvimą. Pakuotė lengvai atidaroma ir uždaroma.

Tam, kad tėveliams, auklėtojams ir pačiam vaikui būtų lengva naršyti po spintelės turinį, sukurkite atskirą pakabėlę, kurį būtų galima pritvirtinti prie spintelės durų iš vidaus: smulkius daiktus sudėkite į kišenėles - šukas, plaukų gumytes, servetėles, kojines, pirštines.

Ant kabliukų pakabinkite viršutinius lauko drabužius, krepšį su sportine uniforma. O viršutinėje lentynoje tegu būna atsarginis drabužių komplektas.

Kokius drabužius pasirinkti darželiui?

Vaikui drabužiai turi būti patogūs. Be papildomų sagų ir kitų elementų, dėl kurių sunku apsirengti. Tas pats ir su batais - geriau, kad jie būtų be raištelių, kad vaikas lengviau juos pats apsiautų.

Tam, kad vaikas lengviau atpažintų savo drabužius tarp bendraamžių - galite ant jų iš vidinės pusės priklijuoti specialius lipdukus su vaiko vardu.

Skatinkite vaiką nuo pat pirmųjų dienų darželyje pačiam rūpintis savo daiktais ir tvarka savo spintelėje!