Kernius keliauja į darželį!

Kernius keliauja į darželį!

18. Aug 2021, 10:18 Gintarė Gintarė

Šiemet su sūnumi Kerniumi rudenį pradėsime su naujais įspūdžiais, nes aš grįžtu atgal į darbus mokykloje, o Kernius keliaus į darželį. 

Kernius

Pirmiausia susipažinkite su mano sūnumi. Jam šiuo metu yra 1 m. ir 7 mėnesiai, jis yra labai aktyvus, smalsus vaikas. Noriai bendrauja su aplinkiniais, jei jie atranda jo meilės kalbą. Pastebėjome, kad kuo toliau, tuo jis drąsesnis ir gudresnis, dažnai supranta įvairias situacijas tarp suaugusių. 

Šiuo metu Kernius dar nelabai kalba, nors tikrai daug supranta. Moka pasakyti niam niam, ati (ačiū). O paskui visi skirtingi ati su vis kita intonacija reiškia kažką kito, kaip pvz. Lidl, katė, šuo. 

Kernius dar nesėdi ant puoduko, bet neseniai pradėjo suprasti, kas tai per daiktas, tai kaip tik pradėjome treniruotes prieš darželį :) 

Kernius moka valgyti įrankiais, bet kartais kyla sunkumų valgant sriubą su šaukštu. 

Jis pradės eiti į darželį šiek tiek anksčiau, t.y. rugpjūčio pabaigoje, o ne rugsėjo 1. 

O koks darželis?

Ruošiantis Kerniaus gimimui ir jam jau gimus labai džiaugėmės tuo, kad aplink mus labai daug darželių, o vienas jų net mūsų kieme! 

Deja, valstybinio darželio negavome.  Nors šiuo metu esame "pirmi už brūkšnio", sausio mėnesį gimusiam vaikui darželį Vilniuje buvo rasti sunku, nes grupių nuo pusantrų metų sudaro labai nedaug. 

Šeimoje nusprendėme neieškoti valstybinių darželių kituose rajonuose, negaišti laiko važiuojant per visą miestą, tad pasirinkome privatų darželį pakankamai netoli namų, patogioje lokacijoje ir vyrui, ir man. 

Privačių darželių paieškos taip pat buvo nelengvos, nes dar gegužę išsirinkus kelis variantus paaiškėjo, kad apie vieną jų nekokie atsiliepimai, kiti labai norimi jau neturi vietų nuo rugsėjo, kiti- pakankamai toli.

Po atkaklių paieškų radome mums patinkantį darželį, susitikome su direktore ir pasirašėme sutartį. Buvo juokinga, nes Kerniaus negalėjome išsivežti be ašarų, kadangi jis vis dar norėjo patikrinti visus staliukus, kėdutes, spinteles, žaisliukus ir nesvarbu, kad darželio darbas jau į pabaigą.

Kitą savaitę jau pradėsime savo kelionę, tad būtinai parašysiu, kaip Kerniui sekėsi pirmos dienos!

Simonadub Simonadub 23. Aug 2021, 10:32

Sekmės☺️

floryte floryte 20. Aug 2021, 21:48

Koks žavuolis! Sėkmės Kerniui darželyje!?

kodelcia kodelcia 18. Aug 2021, 20:33

Linkime sėkmės ❤

Aistia Aistia 18. Aug 2021, 11:02

Sėkmės Kerniui 😀