Kas laimi "Berniukas, kuris augino drakonus"

Kas laimi "Berniukas, kuris augino drakonus"

04. Feb 2020, 15:36 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Endė Šeperd – linksma ir išradinga knygų vaikams autorė. Gyvena Anglijoje ir rašo istorijas apie berniuką Tomą ir pašėlusius jo augintinius.

Tomo namuose gyvena ne šuo, ne žiurkėnas ir net ne tarantulas. Jo namų augintiniai yra… drakonai! Keisčiausia, kad jis išsirito iš vaisiaus, kurį Tomas parsinešė iš senelio sodo. Kas galėjo pagalvoti, kad taip atsitiks? Niekas! Užtat dabar Tomas turi neįtikėtinai nuostabų drakoną, vardu Blyksnis, ir DAUGYBĘ rūpesčių. Nes drakoną auginti namie – labai sudėtinga! Tačiau tai dar ne viskas. Tas keistas medis senelio sode turėjo ir daugiau vaisių. Ar ir iš jų išsirito drakonai?

Norėtum sužinoti, kaip viskas buvo? O gal norėtum pats auginti drakoną (tik nesakyk apie tai mamai)? Atsiversk knygą ir sužinok, kaip sekėsi Tomui!

Nemeluosiu, vargo su drakonais kur kas daugiau nei su agurkais.

Ko NEDARO agurkai:
Neprikakoja į tėčio košę
Nenusvilina tau antakių
Nepalieka ant televizijos antenos kyboti tavo kelnių (apatinių)
Nesivaiko tavo katės
Nemėto į ją kopūstų
Nebando jodinėti tavo kate kaip rodeo buliumi
Nepadega tavo dantų šepetėlio, KOLVALAISI JUO DANTIS
O drakonai kaip tik visa tai DARO! 

Laimėk šią knygą (Tyto alba)!

Laimėtoja - komentaruose!

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 04. Feb 2020, 15:35

Ačiū visoms. Knygutės laimėtoja šiandien - NATELE! 😀 Sveikiname.

irmantaite irmantaite 03. Feb 2020, 09:41

Su mažesniuoju sūnumi tik mes dviese kino teatre žiūrėjome ''Užsimaskavę šnipai'' filmą ir vakar ruošėme vakarienę abu 😀 O su vyresnėliu dviese lankėmės muziejuose ir šviesų festivalyje. Būnant tik su vienu vaiku visas dėmesys tik jam, kartais vaikams to labai reikia. Na o vakarais prieš miegą abu klausosi mano skaitomos knygos. Šiuo metu jiems skaitau A.Lindgren ''Mažylis ir Karlsonas, kuris gyvena ant stogo''

Raudona braškė Raudona braškė 02. Feb 2020, 21:14

Kadangi orai nedžiugina ir paskutinėm savaitėm itin vėjuota ir vis purškia, tai su vaikais namie užsiimam įvairiom lavinančiom veiklom - brolis mokosi skaityti, lavina rankelę, visi kartu gaminom sniegą, darėm naujas kreideles iš senųjų sulūžusių, eksperimentavom su spalvom ir jų maišymu. Vakarais knygų skaitymui kažkodėl ėmėm skirti ne pusvalanduką, o lovoj su pižamom skaitom gerą valandą, mažoji kol savo lentynos knygų neišvarto neina miegoti 😀

Natele Natele 02. Feb 2020, 15:36

Kadangi Aistė šią savaitę sirgo ir niekur negalėjome išeiti, radome ką smagaus nuveikti ir namuose.
Pirmiausia, perskaitėme Kakės Makės enciklopediją apie gyvūnus (tiksliau Aistė garsiai skaitė ir klausinėjo, o aš atsakinėjau, jei jai kildavo kokių klausimų). Knyga abiems labai patiko, tad tikrai buvo smagu. Dabar, sakė, nebetaupys telefonui, o vėl eis kokios nors knygos pirkti 😀.
Ir antras smagus darbelis - planavome sparčiai artėjantį Aistės gimtadienį. Norai ir pasiruošimo darbai jau surašyti - beliks dabar juos kartu įgyvendinti 😀.

Gintarep Gintarep 02. Feb 2020, 12:31

Buvome filharmonijoje, skirtame visai šeimai koncerte. Kepėm keksiukus.

AudraAudra AudraAudra 02. Feb 2020, 10:08

Buvome robotikos užsiėmime. Sudalyvavome poroje gimtadienių. Keliavom į biblioteką. Aplankėm senelius. Sudalyvavom visi darželio žiemos šventėje ir kvietėm sniegą. Čia šios (beveik besibaigiančios)savaitės planai.

floryte floryte 02. Feb 2020, 01:14

Dar labiau nei bet kada, net su padidinamuoju stiklu, stebėjome skruzdes savo skruzdžių fermoje! Juk tikras įvykis- motinėlė padėjo kiaušinius! Pirtyje - pirtinomės ?. Augustei nenusakomai patinka pirties malonumai! Dar kepėm obuolių pyragą. Augustė pati sutarkavo obuolius?.

kristuliuuxx kristuliuuxx 01. Feb 2020, 10:56

Visi kartu išsikepėme mėgstamą pyraga, jį skanaudami smagiai prisimimėme savo visus nuotykius ir linksmus nutikimus, juoko buvo iki ašarų. ? dievinu nepaprastai,paprastus šeimos pasisedėjimus. ?????