Kas laimi „Rožinio beždžioniuko Pipi nuotykius"

Kas laimi „Rožinio beždžioniuko Pipi nuotykius"

14. May 2019, 06:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

„Rožinio beždžioniuko Pipi nuotykiai" – vieno žymiausių italų rašytojo Karlo Kolodžio kūrinys, parašytas iš karto po garsiųjų "Pinokio nuotykių". Tai istorija apie beždžioniuką, kuris išsiskiria ne tik kailio spalva, bet ir žmogiškomis savybėmis – polinkiu meluoti, nepaklusti bei krėsti šunybes. Vis dėlto kaip tik per šias savybes Pipi patenka į ne vieną keblią ir pavojingą situaciją, kol galiausiai atranda tikrąją savastį ir ima suprasti duoto žodžio vertę. Knygą jaukiai ir žaismingai iliustravo lenkų dailininkė Marta Szudyga.

– Nežinau. Ką nors sugalvosiu. Man tiek nedaug reikia, kad būčiau laimingas.
– Pavyzdžiui?
– Na, žinai... Pavalgyti, atsigerti, truputį pasilinksminti... Daugiau ir neprašau.
– Tu labai šauni beždžionėlė. Bet kas tave maitins?
Pipi šypsodamas nužvelgė jį:
– Gal tu?

Pipi – kitoks beždžioniukas. Ir ne tik todėl, kad jo kailis rožinis. Jį traukia nuotykiai ir linksmybės. O dar jis didžiulis neklaužada, nevengiantis pameluoti ir paerzinti kitus. Tačiau greitai paaiškėja, kad melas ir žodžio nesilaikymas gali baigtis labai liūdnai, o erzinti senų krokodilų nepatartina niekam.

Ačiū, kad prisiminėte senus gerus animacinius filmukus ir knygas su beždžionėlėmis :) 

Laimėtoja - komentaruose.

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 15. May 2019, 16:39

Kamile, nėra emociukų lentelės kol kas - kiek užsideda klaviatūra kombinacijos, tiek ir turim 😀 😀*

saulelydis123 saulelydis123 15. May 2019, 12:57

Ačiū už nuostabią dovaną - oi kaip skaitysim! Oi, kasdien seku Mamyčių klubą, bet sunku man dar susigaudyt visuose pasikeitimuose - nežinau net kur emociukai...

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 15. May 2019, 12:42

Kaip fainai, man irgi pirma kilusi mintis apie beždžionėles - tai tas filmukas su būriu vaiku ir kitas filmukas, kur veikėjai - smauglys, beždžionėlė, dramblys iri papūga ir jie ten ginčijosi, pvz kai bandė išmatuoti smauglio ilgį 😀 OKI - traukiu laimėtoją - tai Saulelydis123! Sveikinu, Kamile, seniai bemačiau komentaruose 😀

Anita Anita 14. May 2019, 16:21

O man pirmiausia iškyla prieš akis beždžioniukas iš „Pepė Ilgakojinė“, mama net 4-os klasės piešinį su beždžioniuku yra išsaugojusi 😀

lina_baj lina_baj 14. May 2019, 09:20

Prisimenu tokį su beždžionėle mama ir daug beždžionukų filmuką. Nerealus buvo. Taip pat dar ir mano vaikai varto knygutę apie beždžionėlės Koko ir begemoto nuotykius. Vyresnėlis žiūrėdavo filmuką apie smalsųjį bežioniuką Džordžą.

Grumbolciki Grumbolciki 12. May 2019, 16:47

Labai vaikystėje patiko filmukas apie mamytę beždžionėlę su daug vaikučių😀

saulelydis123 saulelydis123 10. May 2019, 08:30

Tik paskaičius užduotį, iškyla vaikystės prisiminimai apie senosios animacijos filmukų seriją BEŽDŽIONĖLĖS. Neapsakomai man patiko tie filmukai, ir ypaę, kad be žodžių - ir suprasti juos gali bet kokio amžiaus, kokią kalba kalbantis vaikas.
Dar žinom labai šaunią knygą "Beždžionėlė Šelmė"., kurioje išdykauja dvi beždžionėlės seserys ir kviečia vaikus keliauti kartu ir tapti tikru džiunglių tyrinėtoju, rasti daugiau kaip 1000 daiktų.
Dar žinom šaunų stalo žaidimą "Beždžionėlės akrobatės", kuriuo linksma žaisti visai šeimai, skirtas nuo 5erių metų.

ramune. ramune. 09. May 2019, 17:54

Buvo senas multikas, toks visai žiaurokas dabar galvoju, kur reikėjo gauti beždžionėlės kepenis, kad kažkokiam piktam herojui padėti. Smulkmenų jau neprisimenu, bet viskas baigėsi gerai, beždžionėlė liko gyva!!! Dar Mauglio filmuke berods nemažai beždžioniukų. Na ir žinoma, žemiau jau minėta rūpestinga mama beždžionė, besirūpinanti savo išdykėliais, berods net 5 beždžioniukais.

Stebulė Stebulė 09. May 2019, 09:20

Yra knyga sena apie džiungles, iš mano vaikystės, beždionė KOKO ten yra 😃 irgi pavadinima sužkrito, namie pažiūrėsiu 😃

Dovilė 1991 Dovilė 1991 08. May 2019, 23:04

Pirma šovusi į galvą mintis apie rusišką animacinį filmuką, kur beždžionėlė nesusitvarko su būriu savo mažyliu ? Nepamenu pavadinimo tik ?

Kristina B. Kristina B. 08. May 2019, 14:11

prisimenu visus žemiau paminėtus ir dar pas Daktarą Aiskaudą kažką ten beždžionėlės darė. Prisimenu anglišką dainelę apie beždžionėles, kurios šokinėjo ant lovos ir mama vis joms daktarą kvietė.

ikke ikke 08. May 2019, 13:10

Pirma į galvą šovusi mintis apie beždžionėlę Toto iš P.Vaito knygos "Toto ir jos bičiulių nuotykiai" 😀

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 08. May 2019, 12:16

Va va. Aš irgi pirmiausia prisiminiau seną animaciją ir mamą beždžionę su mažais beždžioniukais 😀 o dar pamenu, kad daug beždžionių buvo Džiunglių knygoj 😀

Raudona braškė Raudona braškė 08. May 2019, 12:13

Pamenu tą 'nemirtingą' senosios animacijos filmuką, kur mama beždžionė bando suvaldyti visą būrį savo beždžioniukų ir tuo pačiu nudirbti visus buities darbus. Jį dabar sūnus žiūri irgi su malonumu ir vis juokiasi. Jam atrodo labai juokinga, o man tapus mama dviejų mažų beždžioniukų kažkodėl tas juokas žiūrint šį filmuką išgaravo ir tapo nuoširdžiai gaila tos mamos beždžionės 😃