Ko galima išmokti iš "Laikraščių berniuko"

Ko galima išmokti iš "Laikraščių berniuko"

26. Jul 2016, 00:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Pamilome mes "Nieko rimto" (ką jau čia beslėpsi:) Atėjus į bet kurį knygyną, dukra peržiūri visas knygas, o radus šios leidyklos, vardina - tą skaičiau, tą, tą, va dar tą ir aną....

Na o paskaičius, kaip gi nepasidalinsi įspūdžiais. Šįsyk į Saulės namų biblioteką atgulė - Vince Vawter "Laikraščių berniukas".

Be penkių minučių 11-metės įspūdžiai:

Man labiausiai patiko pagrindinis knygos veikėjas - berniukas, kuris mikčiojo. Jį Teta tiesiog vadino Vaikiu.

Viskas prasidėjo nuo berniuko draugo Arto arba, kaip jį vadino pats Vaikis - Rato, nes jam sunku buvo ištarti dvi priebalses kartu. Tai va, tas Artas-Ratas išvažiavo į kaimą ir savo draugo paprašė išnešioti laikraščius už jį. Vaikiui tai nelabai patiko, bet jis sutiko.

Didelę laiko dalį jis nešiodavo tuos laikraščius, kol vieną dieną jo Teta grįžo sumušta. Vaikis klausinėjo, kas atsitiko, tačiau teta nedrįso pasakoti.

Todėl berniukas pats sugalvojo išsiaiškinti. Nešiodamas laikraščius jis susipažino su tokiu buvusiu prekybos laivyno jūreiviu, kuris žinojo viską. Dar su tokia moterimi, kuri per daug gerdavo, vienu įžūliu tipu ir vagišiumi.

Daug nuotykių patyriau kartu su tuo berniuku. Ypač man patiko jo pokalbiai su tuo senu jūreiviu. Kartais nueidavau ir mamos paklausti, ką norėjo tuo pasakyti. Pavyzdžiui,

"Jis vėl užpylė mane klausimais nuo kurių galva man iš naujo ėmė svaigti.

Ar W tau neprimena vandens bangų?

Ar didžioji H nepanaši į namo kolonas?

Ar O neprimena pelėdos galvos?

Argi S nepanaši į gyvatę?

Galvoje lėkė raidės bangos pelėdos ir gyvatės. Kodėl man niekas anksčiau nepasakė kad raidės yra kur kas daugiau nei vien garsai?"

Arba dar:

"Kaip šiandien mokykla?

sssGerai. sssGal nori sužinoti, ką sssšiandien išmokau?

Žinoma.

sssDaug svarbiau yra ssstai ką sakau sssnegu tai kaip ssssakau.

Gryna teisybė Vaiki.

sssIr mano ssssiela nemikčioja.

Teta nusišypsojo ir grįžo prie viryklės".

Šioje knygoje daug ko išmokau...Bet iš tikrųjų, tai nėra lengva knyga, na daug vietų būdavo, kur žodžių nelabai suprasdavau, pvz. kas tas egzistencializmas ir kt. Bet įdomu tai, kad kartu su berniuku po to viskas paaiškėdavo. Daug ilgiau skaičiau šią knygą, bet man ji labai patiko.

O štai ir Laikraščių berniukas Saulės akimis :)

20160725141306-17809.jpg