6 dalykai, ko tėvai turėtų išmokyti savo vaiką

6 dalykai, ko tėvai turėtų išmokyti savo vaiką

05. Feb 2016, 11:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Neretai tėveliai susimąsto, koks bus jų užaugęs vaikas, ar mokės rašyti be klaidų, ar sėkmingai baigs mokyklą, įstos į universitetą ir pan. Tačiau yra daug svarbesnių dalykų, kurių, mes, tėvai, turime išmokyti savo vaikus pirmiausiai.

1. Savigarba

Ji yra visa ko pagrindas. Mokykite vaiką save priimti tokį, koks yra, vertinti savo sugebėjimus ir pasiekimus, tikėtis pagarbos iš aplinkinių pusės.

2. Pagarba kitiems žmonėms

Mokykite vaikus širdimi suvokti, kad kiekvienas žmogus pasaulyje nusipelno bent jau, mažų mažiausiai, užuojautos. Išmokykite branginti draugystę ir pamatyti kituose gerąsias jų savybes. Ugdykite empatiją ir mokyti savo vaiką gerų manierų. Tai pravers gyvenime.

3. Savarankiškumas

Paaugęs vaikas turi žinoti, kad jo nuomonė ne visada gali sutapti su tėvų nuomone. Jis neturėtų lengvai pasiduoti bendraamžių įtakai ir galiausiai - turi išmokti priimti pats sprendimus ir prisiimti atsakomybę už juos.

4. Smalsumas ir kritiškas požiūris į pasaulį

Žingeidumas ir smalsus protas duos daugiau, nei gebėjimas iškalti informaciją. Ugdykite šias savybes nuo mažens ir skatinkite vaiko iniciatyvą.

5. Gebėjimas išreikšti save

Kūryboje ar kitose gyvenimo srityse. Saviraiška būtina tiek vaikams, tiek ir suaugusiems.

6.Savidrausmė

Sėkmė neįmanoma be sugebėjimo organizuoti ir priversti save kartais daryti tai, ko nesinori. Savidrausmė - didžioji dalis savigarbos. O ji, kaip minėjome - visa ko pagrindas.

Ugdykime dorus ir protingus vaikus!