Kodėl turime skatinti vaikus būti smalsiais ir aktyviais?

21. Nov 2016, 08:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Žaisdamas ir judėdamas mūsų mažylis ne tik patiria malonumą. Jis išmoksta daugelio svarbių gyvenimiškų pamokų, supranta savo kūną, pažįsta jį supančią aplinką. Mamyčių klube kalbamės apie tai, kodėl vaiką turime ne stabdyti, o skatinti...

Stebėdami savo dūkstančius vaikus, džiaugiamės jų entuziazmu, atrodytų, niekuomet nesibaigiančia energija ir gera nuotaika. Žiūrime ir negalime atsižiūrėti į mažylius, kurie lakstyti, dūkti ir pokštauti galėtų visą dieną.

Na o jei norime, kad mūsų mažiesiems jų žaidimas būtų ne tik malonus, bet ir naudingas, tuo turėtume pasirūpinti mes, tėveliai. Kaip? O gi sugalvodami, kur ir kaip mūsų vaikai savo energiją išlies.

Mamyčių klubas apsilankė ekologiškame vaikų žaidimų kambaryje „Džiunglės“, kur vaikai čia gali karstytis ir saugiai laipioti įvairiuose aukščiuose.

20161121091233-88642.jpg

Pasak kineziterapeutės Viktorijos Paltanavičiūtės, laipiojimas - ne tik smagus, bet ir labai naudingas vaikų sveikatai - taip stiprinami raumenys, judant ir karstantis grūdinamas organizmas, stiprinamas imunitetas.

O jei dar galima ne tik laipioti, bet išbandyti savo jėgas įvairiose knygose vaikams aprašytose pavojingose džiuglėse? Vargu, ar rastume mergaitę ar berniuką, kuris nenorėtų nors kartą gyvenime jose apsilankyti...

20161121091310-65873.jpg

Taip buvo sukurta tikra džiuglių tankynė su klaidžiais judančiais tilteliais ir nusileidimo trąsomis, su įvairiais iššūkiais mažiesiems indėnams kiekviename žingsnyje. Tiesa, tėveliams specialistai pataria nepatingėti ir ypač pirmaisiais kartais tokiose trąsose vaikams padėti, o gal netgi įveikti jas kartu? Bet jokiu būdu mažylio nebauginti.

"Tu per mažas, tu negali, tau nepavyks, nelipk - užsigausi" - kas belieka vaikui, išgirdus taip kalbant mamą ar tėtį - jis nuleidęs galvą susiranda kitokį užsiėmimą. 

20161121091351-80023.jpg

20161121091429-98488.jpg

Atkreipiame jūsų dėmesį, kad būtent tokiose užduotyse ypatingai svabu vaikui padėti, bet jokiu būdu nepadaryti už jį, o dažnai tėvai paima vaikutį, kad tik jis neužsigautų ir perkelia į kitą vietą, nugriuvo - pakelia, užsigauna - bėga iškart prie jo jam padėti. Tačiau specialistė nerekomenduoja viską daryti už vaiką. Leiskite jam būti savarankiškam ir pačiam pajusti pasiekto tikslo "saldų" malonumą.

Žaidimų kambarį „Džiunglės“ rasite Kauno raj., Garliavoje, Vytauto g. 109A, o daugiau informacijos www.dziungles.com ir www.facebook.com/dziunglesvaikams

sraigiukas sraigiukas 21. Nov 2016, 09:35

Lauksime ir Vilniuje tokio žaidimo kambario 😉