KONKURSAS: dovanojame pasakaičių rinkinį "Žvėreliai mokosi draugauti"

KONKURSAS: dovanojame pasakaičių rinkinį "Žvėreliai mokosi draugauti"

07. Apr 2014, 00:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Sveikiname visus su tarptautine vaikiškos knygos diena - linkime kuo dažniau garsiai skaityti, kuo daugiau papildyti vaikiškų knygų lentynas ir kuo greičiau pažinti pirmąsias raides.

O šia proga norime įteikti leidyklos "Jūsų Flintas" išleistą keturių trumpapasakaičių rinkinį "Žvėreliai mokosi draugauti", kurios autorius Kęstutis Navakas, o dailininkė Marina Smirnovaitė.

Knygelė skirta 4-6 metų vaikams.

Rinkinį sudaro geriausia knyga mažiausiems skaitytojams pripažinta pasakėlė "Udo ir Dra niekaip nesusikalba" ir dar 3 žaismingai iliustruotos alegorinės trumpasakaitės apie gyvūnus. Patrauklūs personažai, neįtikėtini įvykiai ir nesudėtingas, meistriškas parašytas tekstas kviečias pasikalbėti apie draugystę, bendravimą, pakantumą kitaip atrodantiems ar kitaip besielgiantiems, bei mokėjimą būti savimi.

Knygelę sudaro šios istorijos:

- Ge ir visi miško žvėrys. Trumpasakaitė apie tai, kaip nebūti vienišam ir susirasti draugų.

- Udo ir Dra niekaip nesusikalba. Trumpasakaitė apie tai, kaip pamatyti šalia esančius ir pačiam nebūti nepastebimam.

- Ži ir Be stebi saulėlydžius. Trumpasakaitė apie tai, kaip rasti bendrą sprendimą ir gyventi nesipykstant.

- Mū ir Miau nenori keistis vardais. Trumpasakaitė apie  tai, kaip nebijoti būti kitokiam ir jaustis laimingam.

KONKURSAS !

Komentaruose papasakokite: su kokiais draugystės iššūkiais ir sunkumais susiduria jūsų mažyliai, kaip juos sprendžiate ir kaip aiškinate, kad reikia draugauti ir dalintis? Balandžio 8 dieną išrinksime TRIS laimėtojas, kurios privalės paskui pasidalinti įspūdžiais apie šias pasakaites!

Gintarep Gintarep 07. Apr 2014, 14:58

Draugyste- viena aktualiausiu temu. Birute pakankamai draugiska, linkusi dalintis, padeti, globoti, bet kartais buna ir kitaip. Graudu ziureti, kai mergaite dalinasi saldainiais su tais vaikuciais, kurie (greiciau teveliai) nelinke su ja dalintis. Tuomet issivysto poziuris atvirkstinis, kai ja vaisina jau kt vaikuciai, ji tu vaikuciu nenori pavaisinti, nes "juk as Rasa pavaisinau, o ji manes ne, tai dabar Onute mane pavaisins, o as jos ne, nes man Onute nepatinka, tik patinka Onutes saldainiai 😀 ). Po tokiu fraziu tenka daug subtiliai aiskinti per daug nebrukant savo nuomones. Ar pavyksta? Manau,kad rezultatais pasigirti negalime.
Bet nera jau taip sudetinga, turim ir geru pavyzdziu:
pvz. darzelyje mielai dalinasi savo ismoktais darbeliu gaminimo epizodais is anglu mokykleles,
ismoko kt vaikucius daineliu, kuriu ismoksta lankydama ansambliuka,
viesedama kelioneje pasirupina ka galetu parvezti aukletojoms ir draugams lauktuviu,
pamokeleje pasiule savo megztinuka (jis su Hello kitty -tai brangenybiu brangenybe) mergaitei, kuri netycia apsipyle vandenuku...
Uz kiekviena teigiama zingsni as stengiuosi pagirti, kazkuo skatinu pvz. spektakliu, isvyka i pieva, i miska...
Pvz. vakar buvome parodoje "Pelene", tai prie sukuosenu viena mergaite ja uzleido, tai ta mergaite priememe eiluteje prie naguciu...
Zodziu stengiames viska pastebeti, viska akcntuoti...
Jei koks nors vaikutis nenori su ja draugauti, ir ji liudi, iskart primenu jos fraze, kad ji su kitu nenorejo draugauti. Tai iskart priminiau,kad gal ir tas vaikutis liudejo.

jaldija jaldija 05. Apr 2014, 20:06

Labai aktuali tema apie draugystę. Dabar toks amžius, kai draugas labai reikalingas, noras draugauti begalinis, ir kaip sunku, kai draugas ima ir nuvilia.
Daug paguodos ir pamokomų žodžių turime pasakyti, kad nenusiviltų draugu. Airidas pas mus toks teisuolis, jis nori viską daryti teisingai, kartais paauklėja savo draugus, kad šie nekrėstų šunybių, nesikeiktų, nesimuštų. O kaip žinia, tokie pamokymai vaikams nepatinka, ir draugeliai nusisuka nuo jo, pasirinkdami kitus draugus.
Aiškiname savo sūnui, kad nebūtinai jie turi elgtis taip kaip tu sakai, tiesiog tu pats elkis teisingai, tada gal ir kiti vaikai paseks tavo pavyzdžiu. Nereikia įsižeisti, jei kartais tavęs nesupranta, ar nubėga žaisti su kitais vaikais. Draugas ne šuniukas, kuris turi būti prie tavo kojos 😀
Būna, kad parbėga namo apsiašarojęs, sakydamas, kad nebedraugaus su vienu ar kitu vaiku. Tada aiškinamės kalbamės apie bendravimą ir draugystę.
Niekada nedraudžiame draugauti su vienu ar kitu vaiku, nors širdyje daug kas nepatinka. Tiesiog laikomės tokios taisyklės, kad jei "tu skleisi gėrį, blogis prie tavęs nelips".

03. Apr 2014, 09:12

Mano mažoji tai nelabai leidžia imti kam jos daiktus, žaislus ar net kia reikia kam atiduot išaugtus rūbelius ji nenori šaukia Ne.. Taip pat kažkada lauke važinėjomes dviračiu ir buvom žaidimų aikštelėj tai kita mergaitė norėjo pačiupinėt, tai net neleido stumia šalin rankas greit į dviratį ir važiuoja, kad tik niekas nečiupinėtu. Taip pat dažnai pavydi tėčiui mamos jei tėtis prieis apsikabins tuoj lys į viduriuka, kad tik nelystu 😃 Bnadom aiškinti kad taip negalima, negražu, jei tu neduosi ir su tavim niekas nesidalins ir nežais. Bet gal dar ji per maža, kad tai suprastu ir kai dar šektiek paugs ir nebebus tokių dalykų kai supras ką daro ne taip. 😀

ODISEJAaa ODISEJAaa 02. Apr 2014, 19:39

Vat musu didzioji panele namuose labai drasi kai visi savi,visus aukleja pagal save,ojei kas ateina bega sleptis ir drasa isgaruoja. Ja reikia kalbinti ,prisipratinti,tada jau draugu tampa svecias,dalijasi viskuo,kalba,rodo. Is svetimu neima nieko ir nekalba.Jei reikia laiko priprasti prie naujo zmogaus. Su vaikais tik vyresniais moka zaisti kolkas.. Dabar turim sese tai labai mokomes dalintis,viena budama iprato kad viskas jos o dabar reikia duoti zaislus ir sesei. Pamazu jau ipranta,nes vis kartoju,rodau kad reikia pasidalinti viska.. Vis dazniau girdisi,ce sesytei,nunesk mama sesei,paduok sesytei,begu gelbet sesytes kazko verkia...Kaika savaime dalinasi saldainius,valgi nesa ragauti. Rudeni keliausim i darzeli ,kad iprastu prie vaiku,ismoktu bendrauti labiau, kad nebutu veliau atsiskyrus.😀

02. Apr 2014, 13:32

Mano sūnus Gediminas (4 m) šiuo metu lanko darželį čia ir susiduria su didžiausiais draugystės iššūkiais ir sunkumais.
Grupėje turi vieną geriausią draugą Eriką, su juo kartu žaidžia, dūksta, sėdi prie vieno stalo, miega šalia lovytėse. Šiam draugui jis negaili nieko, neša žaislus, jam dovanoja, nuneša tai saldainį, tai sausainį. Namie bandom kalbėtis, kad reikia dalintis su kitais draugais, tačiau tai neveikia. Erikas taip pat labai " myli" Gediminą, kai Gediminas suserga ir neatvyksta į darželį, Erikas dažnai jo ilgisi, klausia kada jis ateis ( čia auklėtojos taip pasakoja.
Su kitais grupės draugais Gediminas draugauja, bet nėra toks dosnus, o galbūt atsargus, galbūt tik Eriku jis pasitiki, žino, kad jo draugas žaislo nesulaužys ar nepaslėps. kadangi darželyje yra įvairių vaikų, todėl ir problemų būna visokių😀
Klausiant Gedimino kokia mergaitė jam darželyje patinka, sako nei viena, nes pvz. Ievutė per maža(ūgiu), Darijos didelės akys ir tt.
Pastebiu, kad vaikui augant, keičiasi ir jo požiūris į draugystę, dalybas ir pan.
Su sese nepasidalina tik vienu daiktu, t.y. kompiuteriu, abiems būtinai reikia tuo pačiu metu😀 daug įtakos daro metų skirtumas, kadangi sesei jau 12 metų, tai nereikia dalintis žaislais.

02. Apr 2014, 13:24

Laba diena.mMano dukrytė Atėnė( 3 metukų)),ji nuo pat mažens yra vaikas prisitaikantis prie situacijos.jei yra mažesnių draugų aplinkui ji stengiasi juos užimti pažaisti,o jei yra Atėnė tarp vyresnių vaikučių stengiasi prie jų prisitaikyti.Šiame bendravimo diegime daug įtakos davė darželis.Nuo pat mažens aiskinam su tėveliu,kad viskuo reikia dalintis tiek žaislais tiek saldainiais,visada paklausti ar nori? pvz: paskaityti knygute, pažaisti su mano lėle,ar paskanauti mano saldainių.