Kuo naudingos dilgėlės?

Kuo naudingos dilgėlės?

11. May 2013, 00:00

Sveikos, šiandien vaikščiodama savo kieme, užmačiau nemažą kerą nedidučių, gražutėlaičių dilgėlaičių. Ir prisiminusi jų naudą ir netgi gydomąjį poveikį organizmui, nutariau jas nusiskinti ir parsinešti namo.

 

Kuo jos naudingos? O gi štai kam!

 

1.Dilgelės stiprina kraują (ypač gerai tiems žmonėms, kurių hemoglobinas sumažėjęs, arba netgi  sergantiems mažakraujyste)

 

2. Mažina karščiavimą

 

3. Mažina vidurių pūtimą

 

4.Gerina medžiagų apykaitą

 

5.Skatina žaizdų gijimą

 

6.Stiprina organizmo atsparumą.

 

7. Dilgėles užpylus degtine, gautu tirpalu, per 10 dienų galime išsigydyti pleiskanas (galvos odą reikia įtinti šiuo tirpalu kaskart trenkam plaukus)

 

8.Dilgėlės mažina menstruacinius skausmus, bei mažina kraujavimą.

 

Manau, daugelį punktų galite prisitaikyti sau ir sėkmingai pasinaudoti šia "naudinga" piktžole.

 

O rinkti geriausia dar nežydinčias dilgėles, laikotarpyje nuo ankstyvo pavasaro iki vasaros pradžios. Džiovinti reikia netiesioginiuose saulės spinduliuose. Apdžiūvus lapams, juos nubraukti nuo koto ir pabaigti džiovinti. Aš gerai išdžiūvus lapeliams, juos susmulkinu (tiesiog sutrinu tarp delnų ir jie gerai subyra).

 

Kaip paruošti?

Po šaukštą užplikykite stikline vandens ir valandą palikykite, po to gerkite. Gerti tokį nuovirą reikėtų po valgio, bent porą mėnesių. Patikėkite, tai tikrai padeda! Mano močiutė taip mažindavo kraujavimą menstruacijų metu ir "keldavo" hemoglobiną. Patikrinta ir išbandyta!

 

Tikiuosi, kai kas pasinaudos šiais patarimais. Juolab, kad pavasaris jau atėjo ir norisi būti sveikoms bei gražioms.

 

Su meile, Erika

13. May 2013, 15:14

oj, kaip tik turim dilgėlių sriubytės 😀 mums ji lb lb lb patinka, aš pati nuo mažens pamenu, kai tik pavasaris tėtis keliaudavo į mišką dilgėliaut 😃