Labas, lape

Labas, lape

12. Jun 2017, 12:18 Kristina B. Kristina B.

Mes dar spėjome įšokti į nuvažiuojančių vasaros atostogų teatrų traukinį ir pamatyti spektaklį Kaune – Labas, Lape. Spektaklis pastatytas pagal knygą „Laimė yra lapė“, kurią irgi visiems rekomenduoju perskaityti. Knyga žavi ne tik iliustracijom (2016 m  gražiausia knyga vaikams ir jaunimui). Joje yra gražių minčių, kurias galima pritaikyti beveik kiekvienai gyvenimo situacijai. Perskaitę šią knygą ilgam turėsite gausią cituotino teksto vaikams. Pvz: būk dosnumo vandenyno dalimi ir panašiai.

20170612121617-60634.jpg

Spektaklyje vaidina keturi aktoriai, išsiskiria neįprastom dekoracijom. Knygos siužetas papildytas dainom ir savom teksto interpretacijom. Spektaklį žiūrėjome trys saugę, du penkiamečiai, viena šešiametė ir viena dešimtmetė. Visi likom sužavėti ir nudžiugę: spektaklis palieka malonių emocijų ir gerų įspūdžių. Žinoma, visiems vienbalsiai labiausiai patiko pagrindiniai veikėjai, bet man su sūnum labai įstrigo ir tėčio rolė. Mūsų gėlės jam. Trukmė apie valandą. Penkiamečiams (o būtent nuo tokio amžiaus ir rekomenduojama žiūrėti) jau tikrai neprailgs. Spektaklis aktualus visada, bet ypač, jei turite problemų su dalinimusi.

Taigi rekomenduoju ir knygą ir spektaklį. Išėjęs mano vaikas paklausė, ar negalėtume dar kartą nueiti. Manau tai tikrai geras įvertinimas. Būtinai reikės apsilankyti ir vilnietiškame šio spektaklio variante „Laimė yra lapė“.

Smagios vasaros su lape! Jei būsite Kaune, užsukite pasisupti ant oranžinių supynių.