Laimėk dvikalbę knygelę "Jei duosi peliukui sausainį"

Laimėk dvikalbę knygelę "Jei duosi peliukui sausainį"

29. May 2015, 08:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Pirmą kartą pristatome leidyklos "Nieko rimto" knygą vaikams anglų-lietuvių kalbomis "Jei duosi peliukui sausainį". 

Jei į namus užsuks alkanas keliauninkas, mielai pavaišinsi jį sausainiu. Gavęs sausainį, peliukas paprašys pieno. Paskui užsimanys pasižiūrėti į veidrodį, ar neliko pieno ūsų. Tuomet paprašys žirklių apsikirpti. O tada... Pokštai šioje knygelėje lyg domino plytelės virsta iš puslapio į puslapį, o skaitytojui norisi šypsotis.

Ši žavinga amerikiečių autorių Lauros Numerof ir Felicijos Bond paveikslėlių knygelė pasaulyje sulaukė didžiulės sėkmės. Leidykla „Nieko rimto“ pristato ją naujoje edukacinėje serijoje „Skaitau anglų ir lietuvių kalbomis“.

Knygelės tekstas pateikiamas angliškai ir nurodoma, kaip tarti žodžius. Paraštėse lydi vertimas į lietuvių kalbą. Priešlapiuose rasite daiktavardžių žodynėlį ir spalvingą stalo žaidimą.

Na o mes skelbiame konkursą!

Komentaruose parašykite, kokios kalbos jums gražiausios ir kodėl? O kokias užsienio kalbas pačios mokate, o gal jau mokinate ir savo atžalas? :)

Laimėtoją rinksime birželio 4 d.

Sonrisita Sonrisita 03. Jun 2015, 19:54

Nuo vaikystės į šį klausimą net nesusimasčius būčiau išpyškinus atsakymą „ispanų kalba“: kas gali būt romantiškiau paauglei nei saldžiai aistringi meksikiečių serialai ar Enrique Iglesias dainos? 😀 Turbūt ne veltui sakoma, kad svajoti reikia atsargiai, nes svajonės pildosi, tad pamažu ispanų kalba vienu metu buvo tapus gyvenimo dalimi: papildomai pasirinktos ispanų kalbos paskaitos universitete, atsitiktinė pažintis su ispanais studentais, su kuriais greit buvo rasta bendra kalba, įdomiausias susirašinėjimo draugas - meksikietis, o namuose krūva ispaniškos atšviestos medžiagos – puiki studentiška kasdienybė 😀
O mano keturmetis „gaudo“ angliškus žodžius, nes tai jo kasdienybė: lavinamieji filmukai, lavinamieji žaislai ir jų reklaminiai klipukai, vaikiškos dainelės, todėl natūraliai jam kyla klausimai, ką vienas ar kitas žodis reiškia.

Gintarep Gintarep 29. May 2015, 20:06

Man graziausia ir lengviausia ispanu. Moku: ispanu, anglu, prancuzu, rusu, silpnai portugalu,lenku, kelis zodzius zinau latviu 😀 Vaikas intensyviai pradejo lankyti nuo 3 metuku anglu, retkarciais naminemis salygomis mokosi prancuzu, rusu, lenku.
Manau vaikus butina mokinti kuo daugiau uzsienio kalbu ir kuo mazesnius. Teko girdeti, kad 3 metai - vaikui zalingas laikotarpis, nes dar nemoka padoriai lietuviskai kalbeti. Bandysiu paneigti. Jei jau kazkas ne taip, juk galima i logopeda kreiptis ir bedeliu kaip nebuta, o ismokti zodziai liks visam gyvenimui ir ismokta bus lyg gimtoji kalba. Tad, kaip turinti patirti drasinu tevelius- nebijokite nuo 3 metuku mokyti vaikus svetimos kalbos.
Mums dvikalbes knygeles ne naujiena, bet deja sios dar neturime, tad mielai noretume.

LePukuota LePukuota 29. May 2015, 15:37

Gražiausia kalba man skamba ispanų kalba, tiesiog malonu klausytis, sutikti ispanakalbiai žmonės labai šilti. Pati moku anglų, rusų silpnai (nemėgau nuo mažumės), ispanų šiektiek (kaip hobis). O mažoji kalbas mokintis jau galima sakyti pradėjo nuo Baby Tv, ir ta pirmoji užsienio kalba - anglų kalba 😀

Jovita Vladičkienė Jovita Vladičkienė 29. May 2015, 13:24

Laba diena visiems. 😀
Pati gražiausia kalba man yra Anglų kalba, žavėjausi ja nuo mažens.
Anglų kalboje labai gražiai skamba mintys, frazės, greitakalbės. 😀
Dažnai tenka vykti i Rusija, ir gyvenimas privertė išmokti Rusų kalba. 😀
O dukrytė bežiūrėdama animacijas, Na, Palauk išmoko pasakyti rušiškai ( nu pagady, zajatc, volk.) 😀
Anglų kalba pasako bye bye 😀

 ♡saldžioji braškytė♡ ♡saldžioji braškytė♡ 29. May 2015, 12:37

Graziausia kalba ira ispanu,o pati moku rusu ir anglu tik 😃. Savo dar nemokiname,bet jau butu pats laikas gal po zodi kad tartu jau kazka 😃 butu ir juokinga ir naudinga !!! 😀

margarita2 margarita2 29. May 2015, 10:12

Visoskalbos gražios 😀 nėra vienos labiausios. Šiuo laiku, sunus domisi anglų ir rusų kalbomis. nori suprasti apie ką dainuoja dainoje, apie ką per tv sako 😀 Skaičiuoja daiktus angliškai. Tad labiausiai šiuo momentu norėčiau, kad kažkiek išmoktų būtent šių kalbų

irmantaite irmantaite 29. May 2015, 09:48

Pati mieliausia ir gražiausiausia kalba man lietuvių 😀 Mano gimtoji kalba. Literatūros mokytoja mums tą meilę kalbai labai gražiai skiepijo.
Dar žavi italų kalba. Mano vaikystėje italų dainos buvo labai populiarios ir dažnai girdimos per radiją. Labai patikdavo pagal jas šokti, linguoti 😀 Tas jų kalbėjimas kaip ištisas dainavimas. Turiu lietuvių - italų pokalbių knygelę, tai kartais pavartau, paskaitinėju. Kalbos kol kas rimtai nesimokau. Bet tai viena iš svajonių. O mokykloje mokiausi anglų ir rusų kalbų.
Sūnus darželinukas, bet po truputį jau pradeda mokytis po vieną, kitą anglų kalbos žodį. Ir jam tai labai patinka 😀

tifer tifer 29. May 2015, 09:20

man labai grazi ispanu kalba,gal tiesiog ne tiek kalba,o kalbejimo temperamentas tas ispaniskas toks😉☺ pati moku rusu,anglu,vokieciu,vaikai mokosi mokykloj anglu,vyresnieji jau ir rusu😀

Liucyte Liucyte 29. May 2015, 09:00

Oho, ši knygučių serija - nuostabi idėja mokyti vaikus užsienio kalbų!
Visos pasaulio kalbos labai gražios ir savitos. Žinoma, ne visas gyvai teko girdėti, bet nemažai įvairių kalbų aprašų teko paskaityti. Nors ir skamba skirtingai, bet dauguma kalbų, kad ir visai negiminingų, turi panašumų, ypač žiūrint į kalbų žodyną ir žodžių reikšmes. Tuo pasaulio kalbos ir žavios: skirtingos, bet kartu ir panašios.
Aš pati moku anglų kalbą, galiu skaityti vokiškai, rusiškai, latviškai. Norėčiau, kad ūgtelėjęs sūnelis neapsiribotų viena užsienio kalba ir mokytųsi daugiau kalbų. Bet, žinoma, pirmiausia jam reikia išmokti gražiai kalbėti lietuviškai 😀

lina_baj lina_baj 29. May 2015, 08:54

Man graži prancūzų, labai gražus skambesys. Tad jos šiek tiek jau mokiausi savo malonumui. O be jos dar moku anglų ir rusų. Sūnus 6 m. jau moka šiek tiek angliškai ir labai noriai mokosi rusų. Aiškj mokosi tai, kas jam aktualu ir norisi. O visa tai manau labiausiai įtakoja filmukai ir kompiuteris.

29. May 2015, 08:10

Man LIETUVIŲ kalba yra gražiausia, nes tai mano gimtoji kalba 😀 . Pati dar moku vokiškai, rusiškai. Dukra mokinasi anglų ir rusų kalbas.