Laimėk knygą "Debesėlis": bus 3 laimėtojai

Laimėk knygą "Debesėlis": bus 3 laimėtojai

27. May 2015, 12:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Leidykla "Mažoji raidė" pristato naują knygą vaikams - "DEBESĖLIS", kurios svarbiausia žinia – draugystė. 

Praeitais metais vaikų literatūroje debiutavęs autorius pristato naują knygą vaikams. Pagrindinis pasakos veikėjas yra Debesėlis, kuris dar ne itin gerai mokėjo skraidyti ir nuolat atsilikdavo. Taigi nenuostabu, kad kartą taip atsilikęs jis nepastebėjo aukštos pušies ir įsivėlė į jos šakas. Kas pagelbės mažam pasiklydusiam debesėliui? Į pagalbą atskuba Rytas, Vakaras ir Diena.

Debesėlis yra mėgstamas vaikų literatūros personažas, net patys vaikai išmoksta ji piešti gana anksti, jis dažnas eilėraščių svečias. Čia jis – mielas ir jautrus, mažas herojus, kuriam reikalinga kitų pagalba. Man patiko, kad pasakojant istoriją derinami skirtingi, priešingi ir net komiški dalykai, situacijos.

Atrasime netikėtų bei iš pirmo žvilgsnio nesąmoningų, tačiau linksmų nutikimų, tačiau visa tai perteikiama šiek tiek švelniau nei pirmojoje autoriaus knygoje vaikams. Galbūt dėl to, kad ši, vis dėlto, sakyčiau, skirta jaunesniems vaikams.

Svarbiausia knygele siunčiama žinia yra draugystė. Kartu mes galime daugiau: padėti vieni kitiems, nuraminti, pralinksminti. Pasakojimas iliustruotas mielais ir šiltais, minkštais, tarsi pūkų pagalvė, Viktorijos Dambrauskaitės piešiniais.

Autorė Jurga Lūžaitė-Kajėnienė 

Jei norite laimėti šią knygą savo vaikams, dalyvaukite konkurse!

Komentaruose atsiųskite pačius gražiausius debesėlius - tokia forma, kuria tik sugalvosite - vaikų piešiniai, lipdiniai, nuotraukos ir kt.

TRIS laimėtojas rinksime birželio 4 d.

ramune. ramune. 26. May 2015, 18:36

mūsų debesys iš darbelio su lėktuvėliu ir pro langą 😀

lina_baj lina_baj 25. May 2015, 10:19

Labai puikus konkursiukas, nes mūsų Rokui labai patinka fotografuoti debesis, jis visada rodo ir pasakoja, kas iš tų debesų ten atrodo, į ką panašūs. Keli Roko fotografuoti debesys.

ODISEJAaa ODISEJAaa 23. May 2015, 14:20

Debesėli debesėli......😀

Jovita Vladičkienė Jovita Vladičkienė 22. May 2015, 15:48

Kadangi mano 2 metų dukrytė dar nelabai moka nupiešti konkretų daigta, vaizdą, tai aš keliu gražiausius kada nors matytus vaizdinius. 😀 ❤
Dangus- tai ne erdvė ir ne laikas. Pasiekti dangų reiškia tapti tobulam! 😉

margarita2 margarita2 22. May 2015, 09:25

Patys graziausi, vaiko piesti ❤

floryte floryte 22. May 2015, 00:11

Debesėliai - kokių tik jų nėra...
Garbanoti, rūstūs, pūkeliai, ugniniai, vaikštantys medžių viršūnėmis...😀

LePukuota LePukuota 21. May 2015, 21:30

Minkščiausių pataliukų karalystė 😇