Laimėk "Tautiška giesmė. Įdomybių knyga V. Kudirkos kūrinio motyvais"!

Laimėk "Tautiška giesmė. Įdomybių knyga V. Kudirkos kūrinio motyvais"!

18. Nov 2016, 09:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Šioje leidyklos "Tikra knyga" knygoje vaikai ras ne tik tautiškos giesmės tekstą, bet ir iliustracijas, kur kiekviena giesmės eilutė paaiškinta jiems suprantamu būdu – ir kas tie didvyriai, kuriais turime didžiuotis, ir kodėl tamsumas reikia išsklaidyti. Žaismingos iliustracijos su gausybe svarbių detalių ir šmaikščių įžvalgų padės suprasti mūsų himno turinį ne tik jaunesnio mokyklinio amžiaus vaikams, bet ir patiems mažiausiems.

Knygos priešlapiuose – Lietuvos žemėlapis su įdomiausiomis lankytinomis vietomis ir ribomis, skiriančiomis skirtingas tarmes.

KONKURSAS!

Knygoje pavaizduota nemažai buvusių ir esamų dydvyrių. Komentaruose išvardinkite bent 5 jų pavardes (pvz. knygoje paminėtas Vytautas Didysis, A.Sabonis...sąrašą tęskite).

Laimėtoją burtų keliu rinksime kitą ketvirtadienį - lapkričio 24 d.

Loreta_K Loreta_K 23. Nov 2016, 09:43

Mes galvojam, kad knygoje turi būti paminėti - Vincas Kudirka, Jurgis Mačiunas, Birutė Galdikas, Lietuvos Karalius Mindaugas, Motiejus Valančius, gal dar kunigaikštis Gediminas? ( Jei ne - mano Gediminas nusimintų... )

indre27 indre27 23. Nov 2016, 08:17

Knygoje pamineti Vytautas didysis, A.Sabonis, Martynas Levickis, B. Vanagas, Darius ir Girenas, Jonas Valanciunas, Jurgis Kairys, Ciurlionis, Zemaite, Vincas Kudirka, ir daug kitu idomiu personazu.

irmantaite irmantaite 21. Nov 2016, 22:43

Manau ši knyga sudomins ne tik vaikus, bet ir tėvus. Užsukau į Pegaso knygyną, bet jos ten dar nėra, knyga dar tik pakeliui 😀 Dar paminėjo kad jau daugelis jos teiraujasi. Taigi knygoje paminėtas Vytautas Didysis, A.Sabonis, Jonas Mekas, Benediktas Vanagas, Žemaitė, Darius ir Girėnas, MK.Čiurlionis, Martynas Levickis, Jonas Valančiūnas, Jurgis Kairys, Barbora Radvilaitė, Vincas Kudirka ir dar daug kitų garsių žmonių

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 21. Nov 2016, 17:19

Labai labai puiki, tiesiog nuostabi knyga!!! Be Kudirkos, mano nuomone čia turėtų būti Mindaugas, Gediminas, Basanavičius, Vydūnas, Mažvydas, prezidentas Grinius, Darius ir Girėnas, prezidentas Adamkus ir prezidentė Grybauskaitė.

V&A mamytė V&A mamytė 19. Nov 2016, 23:22

Spėju 😀 1. Valančiūnas. 2. V. Adamkus 3. Darius ir Girėnas 4. Sabonis. 5. Mindaugas.
☺ net pagooglinau, bet neradau tokios informacijos, fb grupę suradau, pasiskaičiau daug apie šią knygą, pamačiau keletą iliustracijų, esu tikra Vytautei, Antanukui ir man būtų labai įdomi knyga! Šventėms Vytautė visada paprašo savo firminių kaspinėlių (pasipuošia geltona maikute, žaliu sijonėliu ir raudonomis pėdkelnytėmis), o Antanas sugalvoja dekoracijas.

LePukuota LePukuota 19. Nov 2016, 09:24

Vincas Kudirka, S. Darius ir S. Girėnas, Salomėja Nėris, Jonas Basanavičius, M. K. Čiurlionis... 🌷

lina_baj lina_baj 18. Nov 2016, 13:11

Jonas Valančiūnas, Benediktas Vanagas, Jurgis Kairys, Darius ir Girėnas, Žemaitė, Vincas Kudirka

Solveiga25 Solveiga25 18. Nov 2016, 11:54

Darius ir Girėnas, Jonas Valančiūnas, Vincas Kudirka, Benediktas Vanagas, Čiurlionis, Valdas Adamkus 😀

sraigiukas sraigiukas 18. Nov 2016, 10:04

Vincas Kudirka, Jonas Valančiūnas, Benediktas Vanagas, karalius Mindaugas, Čiurlionis>
Knyga tikrai labai puiki, dalyvavome pristatyme. Tik nepagalvojom, kad bus galimybė įsigyti ir neturėjome grynų pinigų