Maisto produktai, mažinantys skausmą

Maisto produktai, mažinantys skausmą

27. Jul 2012, 00:00

Norite tikėkite, norite – ne, tačiau yra paskelbtas produktų, kuriuos valgant mažėja patiriamas skausmas, sąrašas. Kas gi jame?

 

 Sąrašo viršuje – produktai, turintys savyje nesmulkintų grūdų. Manoma, kad jie ne tik gali pagerinti virškinimą, bet ir sumažina raumenų skausmus dėl nesmulkintų grūdų sudėtyje esančio magnio. Be to, tokie produktai turi lėtai įsisavinamų angliavandenių.

 

Toliau skausmą malšinančių maisto produktų sąraše – imbieras ir ciberžolė, šimtmečius naudojami Indijos medicinoje. Dar toliau sąraše - alyvuogių aliejus ir lašiša. Juose esančios omega-3 riebalų rūgštys saugo organizmą nuo galvos ir sąnarių skausmo.

 

Sąrašo garbingoje aukštoje vietoje - riešutai. Migdolai ir anakardžiai yra daug magnio, kuris turi kraujagyslių spazmus mažinantį poveikį, taiga, saugo nuo galvos skausmo.

 

Skausmą nuimančių produktų sąraše rasime ir prieskoninius augalus - šafraną, peletrūną, petražoles. Jų sudėtyje esantys eteriniai aliejai stimuliuoja kraujotaką. Todėl, gijimas po ligos ar operacijos yra greitesnis, naudojant šių prieskonių maiste.

 

Galvos skausmo priežastimi gali būti kalcio trūkumas organizme. Todėl skausmą mažinančių maisto produktų sąraše – ir pieno produktai, turtingi kalcio.

 

Aitrusis pipiras taip pat turi ūmaus ir lėtinio skausmo slopinamojo poveikio. Pipiruose esanti medžiaga valgant degina liežuvį, reaguodamas į tai, organizmas išskiria endorfinų, vadinamųjų laimės hormonais, o jie turi galingą analgetinį (nuskausminamąjį) poveikį.

 

Skausmą malšinančių maisto produktų sąraše taip pat yra braškių, vyšnių, melionų, špinatų, sezamo sėklų.

 

Kaip manote, ar verta tuo tikėti? O gal ir pačios esate pastebėję, jog valgant tam tikrą maistą skausmo pojūtis mažėja?

27. Jul 2012, 10:57

durnizmas 😀