Martas ruošiasi darželiui!... ir mama su tėčiu ruošiasi!

Martas ruošiasi darželiui!... ir mama su tėčiu ruošiasi!

28. Aug 2021, 22:16 SimonaMartas SimonaMartas

Darželiui Martą ruošti pradėjau pamažu jau vasaros pradžioje. Nuolat pakalbame apie tai kaip tėtis eina į darbą, kad mama irgi greitai dirbs, o Martas tuo metu bus darželyje. Stengiuosi ugdyti jo sąvarankiškumą, taip pat norisi palengvinti darbą auklėtojoms, todėl pradėjome nuo naktipuodžio. Tik atšventus antrąjį gimtadienį ėmėmės šio reikalo ir vos po keletos dienų sūnus priėmė šį pokytį ir šiai dienai sauskelnių nebereikia nei dienos nei nakties metu. Nemažiau svarbi užduotis - nusimauti ir užsimauti kelnes prieš puodą ir po jo. Ši užduotis pareikalauja daug Marto kantrybės, bet papasakojus jog darželyje vaikai būna sąvarankiški, sūnus susikaupia ir dažniausiai "užduotį" atlieka pats.

Martas moka nusimauti kelnes, kojines, užtraukiamus megztinius, nusiauna batus. Valgo taip pat sąvarankiškai tiek šaukštu tiek šakute. Dažnai pravažiuojame būsimą sūnaus darželį, parodau jam žaidimų aikšteles, papasakoju ką vaikai veikia ir koks auklėtojos vaidmuo grupėje. Turime keletą knygelių, kuriose pasakojama vaiko dienos rutina darželyje. Šios knygelės Martui labai patinka, visos dienos veiklos jam atrodo įdomios (netgi pogulio metas !).

Visai neseniai įsigijome pirmą daiktą darželiui - šlepetes. Pradžioje sūnui jos nepatiko, nesutiko matuotis, bet papasakojus jog visi vaikai avi panašias ir čia yra DARŽELIO šlepetės, pakeitė požiūrį į jas.

Taip pat kaip ir priklauso prieš darželį - vyko kasmetinė sveikatos apžiūra bei pirmą kartą įvyko apsilankymas pas dantų gydytoją apžiūrai. Vizitas Martui sukėlė streso, bet pabaigoje gauta ledų porcija padėtį ištaisė ir dabar šis įvykis drąsiai tituluojamas vienu iš top 5 įspūdingiausių vasaros nutikimų.

Namuose užsiimame kūrybinėmis veiklomis – lipdome plastelinu, žaidžiame kinetiniu smėliu, piešiame, šokame ir pan. Visada papasakoju, kad panašūs užsiėmimai vyks ir darželio grupėje su aukletoja, kad bus ir kitų vaikų, kurie taip pat dalyvaus užsiėmimuose. Per šią vasarą Martas išmoko baigęs žaisti susitvarkyti žaislus.

Viliuosi, kad šie įgūdžiai ir savybės padės sūnui lengvai adaptuotis darželyje.

Apie darželio auklėtoją žinome tik iš atliepimų. Dėl karantino situacijos nebuvo galima pasimatyti ir pabendrauti su darželio darbuotojais. Esu tikra, kad auklėtoja bus puiki, noriai komunikuos ir iškilusias problemas spręsime išvien. Šiek tiek neramina minimalus informacijos kiekis iš darželio- kol kas žinome tik tiek, kad vyks rugsėjo pirmosios šventė. Visą kitą informaciją, įskaitant darželio lankymo pradžios datą sužinosime rugsėjo pirmąją. Truputį jaudinuosi dėl šio naujo etapo, bet tuo pačiu jaučiu, kad dabar pats tinkamiausias metas.

Gražios likusios vasaros visiems!

 

 

Simonadub Simonadub 30. Aug 2021, 07:40

Sekmės ❤️

floryte floryte 29. Aug 2021, 23:09

Sėkmės Martui darželyje?!